Εργαστήριο σούπας βοτάνων στο Open Farm Agora με τη Σοφία Τριάντου

Όλοι μαζί γύρω από την κουζίνα της Open farm θα δοκιμάσουν τη γεύση των βοτάνων θα επιλέξουν ποια από τα βότανα είναι κατάλληλα για την τόνωση του οργανισμού μέσα στη σούπα και ποια είναι η σωστή χρήση τους στην μαγειρική

Ένα εργαστήριο σούπας βοτάνων πραγματοποιείται στο Open Farm Agora με τη Σοφία Τριάντου στις 9 Δεκεμβρίου.

Τι συνοδεύει υπέροχα ένα βοτανόψωμο; Μια χειμωνιάτικη σούπα φτιαγμένη από φρέσκα βότανα. Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να φταίξουμε σούπα για την τόνωση του οργανισμού από θεραπευτικά βότανα.

Θα γνωρίσουν τα βότανα που επιλέξαμε για αυτή τη σούπα, ποιες είναι οι σπουδαιότερες ιδιότητες τους και τους σπουδαιότερους λόγους που τα επιλέξαμε για την τονωτική σούπα.

Όλοι μαζί γύρω από την κουζίνα της Open farm θα δοκιμάσουν τη γεύση των βοτάνων, με τη βοήθεια της Σοφίας Τριάντου θα επιλέξουν ποια από τα βότανα είναι κατάλληλα για την τόνωση του οργανισμού μέσα στη σούπα και ποια είναι η σωστή χρήση τους στην μαγειρική. Τέλος οι θα γευτούν τη ζέστη σούπα με ένα υπέροχο ψωμί αρωματισμένο με μπαχαρικά και βότανα.

Λίγα λόγια για τη Σοφία Τριάντου

Η Σοφία Τριάντου, είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College – Canada.
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της το 1995, σε εργαστήριο φαρμακείου παρασκευάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα και σκευάσματα αιθέριων ελαίων και φυτοθεραπείας.

Εργάστηκε στην εταιρεία Apivita για πάνω από είκοσι χρόνια ως Phytotherapy & Aromatherapy trainer manager και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, δημιουργία υλικού και πραγματοποίηση της Ακαδημίας αρωματοθεραπείας – βοτανολογίας.

Εμπνευσμένη από την φιλοσοφία των αρωματικών φυτών για έναν πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και με τη μεγάλη αγάπη της προς τη φύση, επέκτεινε τις γνώσεις της με πολυετή εκπαίδευση, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Ομοιοπαθητικής από τον Γιώργο Βυθούλκα, Αρωματοθεραπείας στο West Coast Canada και στον Ruben Bartolo με πρακτική εξάσκηση στη κλινική του, στη MDINA της Μάλτας, αρωματοθεραπείας και Βοτανολογίας στην Νature Health London, Αρωματοθεραπείας και Βιομηχανία των Αιθέριων Ελαίων -Lydia Bosson.

Το 2015 αποφοίτησε από το Dominion Herbal College, Canada από το οποίο πιστοποιήθηκε ως βοτανολόγος και το 2018 συνέχισε τις γνώσεις της στην αρωματοθεραπεία στο Oxford learning College. Το 2017-2018 παρακολούθησε τα μαθήματα “Σχολή λόγου” στο ωδείο Αθηνών με εισηγητή τον Κωστή Σφυρικίδη.

Επιλέγει να ταξιδεύει σε μέρη της Ελλάδας και να καταγράφει τις παραδοσιακές συνταγές των Ελληνικών βοτάνων με σκοπό τη δημιουργία συλλογής πολύτιμων παραδοσιακών συνταγών.

Σήμερα, συνεχίζει τις γνώσεις της στο TEA & HERBAL ASSOSIATION OF CANADA για την απόκτηση του τίτλου TAC TEA SOMMELIER. Συγχρόνως συνεχίζει να μεταδίδει το σεβασμό και τις γνώσεις του κόσμου των αρωματικών φυτών, ανεξάρτητα αλλά και σε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το πάθος και το σεβασμό προς τη φύση.

Παραδίδει σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.
Παράλληλα είναι αρχισυντάκτρια και δημιουργός στο thalli magazine, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αφιερωμένη στη βοτανολογία, τα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία και συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού elculture για τη στήλη Plant stories

Πληροφορίες 

9 Δεκεμβρίου | 19:00 – 20:00 | Open Farm Agora

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

tags / Open Farm

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.