Εργαστήριο για τις ιδιότητες της μέντας και της λεβάντας στο Open Farm Agora με τη Σοφία Τριάντου

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τις πολύτιμες ιδιότητές τους, για την σπουδαιότητά τους στην καθημερινότητά τους και θα τις γευτούν στα βοτανικά ροφήματα

Ένα εργαστήριο για τις ιδιότητες της μέντας και της λεβάντας πραγματοποιείται στις 23 Νοεμβρίου στο Open Farm Agora με τη Σοφία Τριάντου.

Η μέντα και η λεβάντα είναι διάσημες για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Στο εργαστήριο αρχικά οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τις πολύτιμες ιδιότητές τους, για την σπουδαιότητά τους στην καθημερινότητά τους αλλά πάνω από όλα θα τις γευτούν στα βοτανικά ροφήματα. Πάντα όμως η μέντα κ η λεβάντα μας εκπλήσσουν και στη μαγειρική.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις γευστικές τους αρετές στη μαγειρική. Ένα πιάτο λεβάντας και μέντας θα γευτούμε ενώ συγχρόνως θα ακούμε για τις πολύτιμες καλλυντικές τους ιδιότητες.

Ποσό σημαντικό είναι για όλους ένα λάδι χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα; Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα χαλαρωτικό λάδι για το τέλος της ημέρα με λεβάντα και μέντα.

Όσοι συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα μάθουν τον τρόπο για το πως η Μέντα κ η Λεβάντα θα τους χαρίσουν τις θεραπευτικές και καλλυντικές τους ιδιότητες.

Όλα τα μαθήματα της ακαδημίας θα γίνουν στον νέο χώρο Open Farm Agora, στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α.). Θα υπάρχει η δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης των μαθημάτων μέσω σύνδεσης σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Έκπτωση 40% σε φοιτητές, σε πολύτεκνους και σε γυναίκες επιχειρηματίες.

Λίγα λόγια για τη Σοφία Τριάντου

Η Σοφία Τριάντου, είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College – Canada. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της το 1995, σε εργαστήριο φαρμακείου παρασκευάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα και σκευάσματα αιθέριων ελαίων και φυτοθεραπείας.

Εργάστηκε στην εταιρεία Apivita για πάνω από είκοσι χρόνια ως Phytotherapy & Aromatherapy trainer manager και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, δημιουργία υλικού και πραγματοποίηση της Ακαδημίας αρωματοθεραπείας – βοτανολογίας.

Εμπνευσμένη από την φιλοσοφία των αρωματικών φυτών για έναν πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και με τη μεγάλη αγάπη της προς τη φύση, επέκτεινε τις γνώσεις της με πολυετή εκπαίδευση, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Ομοιοπαθητικής από τον Γιώργο Βυθούλκα, Αρωματοθεραπείας στο West Coast Canada και στον Ruben Bartolo με πρακτική εξάσκηση στη κλινική του, στη MDINA της Μάλτας, αρωματοθεραπείας και Βοτανολογίας στην Νature Health London, Αρωματοθεραπείας και Βιομηχανία των Αιθέριων Ελαίων -Lydia Bosson.

Το 2015 αποφοίτησε από το Dominion Herbal College, Canada από το οποίο πιστοποιήθηκε ως βοτανολόγος και το 2018 συνέχισε τις γνώσεις της στην αρωματοθεραπεία στο Oxford learning College. Το 2017-2018 παρακολούθησε τα μαθήματα “Σχολή λόγου” στο ωδείο Αθηνών με εισηγητή τον Κωστή Σφυρικίδη.

Επιλέγει να ταξιδεύει σε μέρη της Ελλάδας και να καταγράφει τις παραδοσιακές συνταγές των Ελληνικών βοτάνων με σκοπό τη δημιουργία συλλογής πολύτιμων παραδοσιακών συνταγών.

Σήμερα, συνεχίζει τις γνώσεις της στο TEA & HERBAL ASSOSIATION OF CANADA για την απόκτηση του τίτλου TAC TEA SOMMELIER. Συγχρόνως συνεχίζει να μεταδίδει το σεβασμό και τις γνώσεις του κόσμου των αρωματικών φυτών, ανεξάρτητα αλλά και σε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το πάθος και το σεβασμό προς τη φύση.

Παραδίδει σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Παράλληλα είναι αρχισυντάκτρια και δημιουργός στο thalli magazine, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αφιερωμένη στη βοτανολογία, τα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία και συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού elculture για τη στήλη Plant stories.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

tags / Open Farm

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.