Εορτασμοί σε δεύτερο ενικό

Ανοιχτή διαδικασία από την ομάδα Mkultra

H Mkultra στο πλαίσιο της Χρήσης 4 της κίνησης Μαβίλη σας προσκαλεί στο θέατρο Εμπρός σε μια παράσταση αλλά σε μια διαδικασία: σε ένα δεκαήμερο ερευνητικών παρουσιάσεων και “Εορτασμών” που θα περιλαμβάνει ανοιχτά συμμετοχικά εργαστήρια, συζητήσεις, συλλογική έρευνα, διαδραστικές διαδρομές και παραστατικές παρουσιάσεις.

Στόχος μας είναι για πρώτη φορά να ανοίξουμε τη διαδικασία δημιουργίας, έρευνας και παρουσίασης ενός έργου στο κοινό. Χρησιμοποιώντας αρχεία ήχου, μεταδόσεις από φαντάσματα, μισοξεχασμένες παραδόσεις, περφόρμερς/συμμετέχοντες από 10 έως 70 ετών και ξεχωριστές συνταγές θα προσπαθήσουμε να ξορκίσουμε τα φαντάσματα του τελευταίου μισού αιώνα, να βρούμε πως φτάσαμε εδώ και τι αξίζει να γιορτάσουμε μετά από όλα αυτά…Κάθε μέρα υπάρχει και μια διαφορετική δράση και το κοινό μπορεί να συμμετέχει με διάφορους τρόπους, παίρνοντας μέρος σε ένα εργαστήριο ή στη διαδικασία έρευνας, παρακολουθώντας πρόβες ή παρουσιάσεις ή απλώς μαγειρεύοντας μαζί μας (αναλυτικό πρόγραμμα ακολουθεί παρακάτω).

‘Οι Εορτασμοί σε δεύτερο ενικό’ είναι μια ανοιχτή διαδικασία δημιουργίας που επιχειρεί παράλληλα να αποτελέσει μια συλλογική καταγραφή αυτού του (προεκλογικου) δεκαημέρου στην Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους αλλά κάποιες δράσεις και εργαστήρια μπορούν να φιλοξενήσουν περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας όποτε  αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε ή να παρακολουθήσετε αυτές τις δράσεις παρακαλούμε στείλτε μας ένα mail στο [email protected] .

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας