Ελλάδα… είμαι σε δύσκολη θέση

Ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Σεραφείμ Ντούσια

Το «Ελλάδα…είμαι σε δύσκολη θέση» είναι ένα ντοκιμαντέρ κοινωνικό-πολιτικό, μεγάλου μήκους, με σκηνοθέτη τον Σεραφείμ Ντούσια, μεταπτυχιακό φοιτητή του National Film and Television School της Αγγλίας. Η ομάδα παραγωγής αυτού του ντοκιμαντέρ συντελείται από νέους με πείρα στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Η θεματολογία του ντοκιμαντέρ δεν ειναι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Σήμερα οι καταστάσεις στην Ελλάδα, όπως οι περισσότεροι απο εσάς γνωρίζετε, οδηγούν τους πολίτες της σε ένα μονόδρομο με αβέβαιο μέλλον και κυρίως το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ο καταιγισμός από τα ΜΜΕ και τις ενημερωτικές εκπομπές που μονοπωλούν την συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι ομιλίες των πολιτικών παραπλανούν τον κόσμο από το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί… τους νέους που η φωνή τους δεν ακούγεται.

Το «Ελλάδα…είμαι σε δύσκολη θέση», μπορεί να έχει ως θέμα τους νέους Έλληνες από κάθε γειτονιά του κόσμου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Οι άνθρωποι πλέον δε φοβούνται να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει, το δικαίωμα στη ζωή. Κάποιοι απο σας είστε νέοι, κάποιοι υπήρξατε νέοι και κάποιοι μεγαλώνετε παιδιά που αύριο θα έχουν κι αυτά μπροστά τους ένα αβέβαιο μέλλον. Είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε μια ζωή με κύριο χαρακτηριστικό την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Εκτός απο τις συνεντεύξεις των νέων το ντοκιμαντέρ αποτελείται και από συνεντεύξεις κάποιων καταξιωμένων ανθρώπων στον χώρο τους, όπως: Nigel Farage – Ευρωβουλευτής της Αγγλίας, Λάκης Λαζόπουλος – Παρουσιαστής (Εκφωνητής), Λιάνα Κανέλλη – ΚΚΕ / Δημοσιογράφος, Παύλος Χαϊκάλης – Ηθοποιός, Θάνος Μικρούτσικος – Συνθέτης, Ηλίας Λιβανός – Οικονομολόγος – Ερευνητής, Ινστιτούτο Ερευνών Απασχόλησης, University of Warick, Κάτια Δανδουλάκη – Ηθοποιός (Εκφωνήτρια), Σία Κοσιώνη – Δημοσιογράφος, Μπετίνα Ντάβου – Καθηγήτρια γνωστικής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάσος Δούκης – Οικονομολόγος, Σπύρος Λημναίος – Εκπρόσωπος Κινήματος Αγανακτισμένων Αγγλίας

Συντελεστές

Αυτό το όνειρο το έκαναν πραγματικότητα οι εξής άνθρωποι:

Σκηνοθέτης / Παραγωγός: Σεραφείμ Ντούσιας
Οργάνωση Παραγωγής / Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αφροδίτη Αζάρη
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Σφακιανάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατιάνα Ζαχαρίου 
UKGR Camera Operator – Δ. Φωτογραφίας: Mireia Graell Vivancos 
2nd UK Camera Operator: Αλέξανδρος Τόλιος Ζήσος
Making of Photographer: Φωτεινή Χρίστη 
Σκιτσογράφος: Γρηγόρης Βούλγαρης 
Μουσική: Γιώργος Παπαλαζαρίδης 
3D Animator: Παύλος Παπαδόπουλος 
Title Sequence Animator: Μιχάλης Ξηρουχάκης 
Ηχολήπτης – Sound Designer: Θοδωρής Μπαμπούρης 
Location Manager: Ρενάτα Λύτρα 
Καλλιτεχνική Επιμέλεια Αφίσας: Πάνος Μηνόγιαννης
Webpage Designer: Χριστόφορος Σωμαράκης
Media Manager: Βασιλική Ηλιοπούλου

Ομάδα Έρευνας
Επιστημονική Σύμβουλος: Σταματίνα Θεοδοσίου
Κοινωνιολόγος: Ελένη Βελτανιώτη
Ερευνητική Βοηθός: Ελισάβετ Ξυδάκη, 
Μαρία Κατσιπατάκη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ