Δον Κιχώτης

Από τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας θα μας «συστήσουν» τον «Δον Κιχώτη», τη μοναδική παράσταση που συνδυάζει την αύρα πανέμορφων ισπανικών χορών και τη μαγεία του ρωσικού κλασικού μπαλέτου, με επίκεντρο πάντα την μοναδική ιστορία του ρομαντικού ήρωα του Δον Κιχώτη. Ο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι, ενώ η πλοκή του απορρέει από τη διαχρονική νουβέλα του Θερβάντες.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη που επηρεασμένος από τον ιπποτισμό προσπαθεί, με συνοδοιπόρο του τον υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, να περάσει τις αξίες του σε ένα κόσμο άδικο, χωρίς ηθική και αξίες. Παρασυρμένος από τις ιδέες του δίνει την περιουσία του και εγκαταλείπει την ανιαρή ζωή του για να γίνει ένας περιπλανώμενος ιππότης, όπως τα πρότυπά του, οι ιππότες των περασμένων γενεών. Θυσιάζει τον εαυτό του αποφασίζοντας να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Παράλληλα, ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, στην οποία είναι αφοσιωμένος, αν και αυτή αγνοεί τον έρωτά του κάτι που τον πληγώνει, αλλά παρόλα αυτά δεν απελπίζεται.

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τους εορτασμούς των πενήντα χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι, Μάγια Πλισέσκαγια. Η επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία της με τον Γκεντιμίνας Ταραντά, εξέχων χορευτή των Μπολσόι, οδήγησε στην επίσημη δημιουργία των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων της Μόσχας. Ο Γκεντιμίνας Ταραντά τιμώντας τη ρωσική κληρονομιά της χώρας συνεχίζει με καλλιτεχνικό όραμα την παράδοση των παγκοσμίων αναγνωρισμένων ρωσικών μπαλέτων με παραστάσεις που ταξιδεύουν σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ιδιαιτερότητα της μεγάλης ρωσικής σχολής μπαλέτου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ