Διάλογοι του ΙΣΝ: Webcast με θέμα «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;»

Generation Z

11 έφηβοι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας συζητούν γύρω από τα στερεότυπα που τους συνοδεύουν, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιράζονται, αλλά και για το αύριο που ονειρεύονται

Πολλοί τους θεωρούν τη «γενιά του ίντερνετ». Ταυτόχρονα, όμως, είναι η γενιά που φέρει μαζί της την αμφισβήτηση για μια πληθώρα στερεοτύπων του παρελθόντος, ενώ φαίνεται έτοιμη να επαναπροσδιορίσει δυναμικά τον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον της. Οι Διάλογοι του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), δίνουν βήμα στους έφηβους του σήμερα για να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 18:30 ένα live webcast με θέμα: «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;».

Η επικοινωνία, η διασκέδαση, ακόμα και η εκπαίδευσή τους – ιδίως τον τελευταίο χρόνο – γίνεται μέσα από οθόνες. Ποιοι είναι τελικά οι σημερινοί έφηβοι; Τι τους απασχολεί και τι θέλουν να μας πουν; Έντεκα έφηβοι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, γίνονται ομιλητές και συνδημιουργοί με στόχο να καθορίσουν με απόλυτη ελευθερία την θεματολογία, τις ερωτήσεις και τον τρόπο συζήτησης σε ένα live webcast που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τους ίδιους μέσω της πρωτοβουλίας των Διαλόγων του ΙΣΝ.

Οι γονείς τους, κατά κανόνα, έχουν βιώσει την παγκόσμια οικονομική κρίση σε παραγωγική ηλικία, ενώ οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την εργασία πολύ διαφορετικά. Έχουν βιώσει την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους και ξέρουν τι σημαίνει ο όρος ”bullying”. Παρότι χαρακτηρίζονται κατά το κοινώς λεγόμενο ως «το μέλλον του κόσμου», ταυτόχρονα τους αποδίδονται ευθύνες για θέματα όπως η μη τήρηση των μέτρων στην πανδημία ή, σε μερικές περιπτώσεις, η πρόκληση επεισοδίων σε πορείες ή διαδηλώσεις. Είναι τέλος η γενιά που απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη, από ένα αρκετά δυστοπικό μέλλον, καθώς είναι εκείνοι που θα προλάβουν να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην ενηλικίωσή τους, βάση προβλέψεων.

Η 41η συνάντηση των Διαλόγων πραγματοποιείται από τους έφηβους για τους έφηβους με στόχο μια συζήτηση γύρω από τα στερεότυπα που τους συνοδεύουν, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιράζονται αλλά και για το αύριο που ονειρεύονται. Στη συζήτηση μπορείτε να συμμετέχετε. Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

Για να παρακολουθήσετε το webcast των Διαλόγων με τίτλο «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;» πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/events/snf-dialogues-2021-03

Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Λίγα λόγια για τους Διαλόγους:

Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων Διάλογοι, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, τον λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας. Οι Διάλογοι φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια. Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται με μια ευέλικτη, ακόμη και διαφορετική κάθε φορά μορφή, βάσει της εκάστοτε θεματικής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πάνελ, συζητήσεις και παρουσιάσεις. Οι Διάλογοι είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

Οι Διάλογοι, έχουν ενταχθεί στον πυλώνα ”Inside the Box” του iMEdD, με στόχο τον εμπλουτισμό τους μέσα από τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Οργανισμού. Ο πυλώνας ”Inside the Box” έχει αποστολή την διάχυση ιδεών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αλλά και την στρατηγική καθοδήγηση και υλοποίηση έργων που αφορούν στις δράσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι απόψεις των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις Διάλογοι, είτε αυτοί συμμετέχουν ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών είτε αυτοπροσώπως, εκφέρονται ελεύθερα, χωρίς πρότερη παρέμβαση ή υπόδειξη, εκφράζοντας την προσωπική γνώμη των συνομιλητών, κάθε φορά, αλλά όχι απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις είτε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είτε του iMEdD. Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.