Στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Πρόκειται για μια μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση στην οποία οι δημιουργοί  παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, εγκαταστάσεων, φωτογραφίας, video και εφαρμογών. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές βραδιές, θεατρική πειραματική παράσταση της ομάδας κωφών, παράσταση παιδικού θεάτρου, κουκλοθέατρου και σύγχρονου χορού, εργαστήρια παιδικής ζωγραφικής και σώματος, καθώς και μια ημερίδα, ομιλητές της οποίας θα είναι διακεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής της χώρας. 

Από την έκθεση απουσιάζει ο εμπορικός σκοπός. Τα έσοδα από την πώληση έργων ζωγραφικής, σχεδίου και φωτογραφίας που θα προσφέρουν καλλιτέχνες της AthensArt θα δοθούν στην Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΛΕΔΩΝΗ».

 Το εγχείρημα της διοργάνωσης αυτής της διεθνούς εικαστικής συνάντησης βρίσκει την χρονική του αφετηρία 30 χρόνια πριν, με την ίδρυση του Κέντρου Τεχνών 4 Εποχές (CA4S) από τον καθηγητή, καλλιτέχνη και σύγχρονο φιλόσοφο Τάκι Αλεξίου. Η ιδέα ήταν η δημιουργία μιας διεθνούς κοινότητας ενσυνείδητων καλλιτεχνών, αποφασισμένων να αλλάξουν τον κόσμο ειρηνικά, δημιουργώντας δεσμούς αληθινής φιλίας μεταξύ τους. Στη διάρκεια όλων αυτών  των χρόνων πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ των οποίων οι απονομές των Διεθνών Βραβείων Καβάφη, συνέδρια και σεμινάρια, εκθέσεις, δημοσιεύσεις και παραγωγές, ενώ υπήρξαν συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια, την UNESCO και με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής στη Ρόδο (2009). Το 1990 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Τέσσερις Εποχές σε μια ελαιόφυτη έκταση 10.000 τ.μ. που περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο, βιβλιοθήκη, μικρό υπαίθριο θέατρο (108 θέσεων), αίθριο και ξενώνες. 

 Η Διεθνής Έκθεση Τεχνών AthensArt 2010 είναι το πρώτο βήμα στην εγκαθίδρυση ενός θεσμού. Για το 2011 έχει ήδη κατατεθεί επίσημη πρόσκληση φιλοξενίας της πρωτοβουλίας από την Αγία Πετρούπολη, το 2012 από την κινεζική πόλη Suzhou, ενώ το 2013, η έκθεση θα επιστρέψει στη γενέτειρα της. Η περιοδικότητα αυτή έχει ως στόχο η πρωτοβουλία να επανέρχεται πάντοτε, εμπλουτισμένη και ενδυναμωμένη στον χώρο που γεννήθηκε. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ