Το Athens Fringe Live ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 18:00. Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όπου υπάρχει εισιτήριο, η τιμή του είναι 5€ γενική είσοδος. Το εισιτήριο είναι ημερήσιο και ισχύει για όλους τους συνεργαζόμενους χώρους.

Το Athens Fringe Live, εκτός του ότι παρέχει δωρεάν βήμα σε εκατοντάδες καλλιτέχνες, δίνοντας ζωή και στους δεκάδες χώρους που το φιλοξενούν, το δεν αποστρέφει το βλέμα από την τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία, δηλώνει εκ μέρους της διοργάνωσης ο Γιώργος Νέρης. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τις περιστάσεις, στηρίζει έμπρακτα τα μέλη του Δικτύου, διοργανώνοντας ημερίδες όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι από τους ίδιους τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων ως προς το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των φορέων αυτών, είτε πρόκειται για διεθνή Ινστιτούτα, είτε μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ, είτε χώρους παραστάσεων που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν παραγωγές, είτε ιδρύματα που δίνουν χορηγίες και υποτροφίες. Παράλληλα, διοργανώνουμε ένα διήμερο για τις Κοινότητες όπου εκπρόσωποι καλλιτεχνών, MKO και δημοσιογραφικών ομάδων θα παρουσιάσουν τον τρόπο της δικής τους «κολλεκτιβίστικης» οργάνωσης.

Όπως και προηγούμενες χρονιές, το Fringe Bus περιδιαβαίνει την πόλη, ένα ανοιχτό διώροφο λεωφορείο, που γυρίζει τους δρόμους της Αθήνας, παίζοντας μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας. Ο ορισμός του «καλλιτεχνικού αντάρτικου»: κατεβαίνεις, παίζεις, μοιράζεις τα flyers και φεύγεις. με μουσική και χορό. 

Το μότο του Fringe Festival είναι «Η Αθήνα μας ανήκει!» και η λύση που προτείνουν είναι ο κοινοτικός τρόπος λειτουργίας. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.