ΆΝΝΑ 11/Μ

Ένα έργο της Παλόμα Πεδρέρο για τα τραγικά γεγονότα της Μαδρίτης το 2004

Μαδρίτη.  Τρεις  Άννες. Ερωμένη, σύζυγος και μητέρα αναζητούν τον Άνχελ. Ο Άνχελ δεν απαντάει στο κινητό του τηλέφωνο. Γιατί ο Άνχελ ταξιδεύει με το τρένο προς Ατότσα. Είναι 11 Μαρτίου του 2004 και στις 7.39 το ρολόι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ατότσα παγώνει από τις εκρήξεις. Η «11η  Σεπτεμβρίου της Ευρώπης» μόλις ξεκίνησε.
Τρεις μονόλογοι γυναικών για έναν άνθρωπο που η τύχη του αγνοείται. Έναν άνθρωπο που ξεκίνησε όπως κάθε πρωί να πάει στην δουλειά του, αλλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.
Αποφεύγοντας οποιοδήποτε τετριμμένο μελό, η Παλόμα Πεδρέρο μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα εκείνων των ωρών που αναστάτωσαν την Μαδρίτη. Επικεντρώνεται στην γυναίκα :Η «ΆΝΝΑ 11/Μ»  είναι κάθε γυναίκα που είχε κάποιον δικό της άντρα μέσα στα τρένα που εξερράγησαν στους  τρεις σταθμούς της Μαδρίτης, είτε ως ερωμένη, είτε ως σύζυγος, είτε ως μητέρα.
Ένα έργο που αφορά την αλληλεγγύη των ανθρώπων απέναντι στην  τυφλή βία της τρομοκρατίας. 
Πέρα από το ίδιο το έργο της Παλόμα Πεδρέρο, η παράσταση βασίζεται και σε μαρτυρίες επιζώντων από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μαδρίτη. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί της παράστασης δούλεψαν πάνω σε  πραγματικά ντοκουμέντα ανθρώπων που επιβίωσαν από τις  εκρήξεις που συγκλόνισαν την Μαδρίτη το 2004.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Χρήστος Στρέπκος
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ –Δημήτρης Ψαρράς
Κοστούμια: Celebrity Skin
Μουσική: Δημήτρης Καραλής
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταύρος  Κολοκούρης
Πρωταγωνιστούν: Ντέπυ Πάγκα, Νατάσσα Νταϊλιάνη, Χριστίνα Σκάζα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ