Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, για μια ακόμη φορά, έρχεται για να προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό, ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, ζωντάνια και νεανικό ενθουσιασμό – See more at: https://www.elculture.gr/festival/anaireseis-2013-601745#sthash.OmTVSTy4.dpuf

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, για άλλη μια φορά ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, ζωντάνια και νεανικό ενθουσιασμό.

Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου ο Φοίβος Δεληβοριάς μας έρχεται στη μία εκ των δύο σκηνών των Αναιρέσεων για μια “Αρμένικη Βίζιτα”. Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία των εμφανίσεών του στην Αθήνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς μεταφέρει τη νέα του παράσταση φωνάζοντας όλους τους φίλους τους για παιχνίδι και, δηλώνοντας ότι δε θα κατέβουν με τίποτα απ’ τη σκηνή, «αν δεν ξαναγεννηθεί ό,τι παλιό, αν δεν παρουσιαστεί ό,τι καινούργιο, αν δεν εορταστεί ό,τι αξίζει να γιορτάσουμε και αν δε σταλεί μια «υβρεοπομπή» σε ό,τι αξίζει να αφήσουμε πίσω μας για πάντα..» Λίγο νωρίτερα οι Θεσσαλονικείς, Λάργκο, έρχονται να μας βομβαρδίσουν με ένα κράμα σύγχρονων παραδοσιακών- βαλκανικών ακουσμάτων με ηλεκτρικούς ήχους. Παράλληλα στη δεύτερη σκηνή, o Νικόλας Καραγκούνης, των Ξέμπαρκων θα μας ταξιδέψει στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, ενώ ο Γιώργος Μεράτζας, με μια αξιοζήλευτη διαδρομή στο πολιτικό και παραδοσιακό τραγούδι θα μας τραγουδήσει για ότι μας πονάει στη δίκοπη ζωή μας.

Το Σαββάτο 14 Ιούνη,  οι Ψυχόδραμα07 θα ανέβουν στη μία εκ των δύο  σκηνών των Αναιρέσεων για το καλοκαιρινό τους live στη Θεσσαλονίκη γεμίζοντας το χώρο με τους ήχους και τους στίχους τους που τόσο έχουν αγαπηθεί από την νεολαία της αμφισβήτησης.  Τη συναυλία θ’ ανοίξει ο γνωστός MC Λόγος Απειλή.

Στην άλλη σκηνή υποδέχονται την αγαπημένη Βούλα Σαββίδη, μια από τις μούσες του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια σπουδαία εμφάνιση από τη μεγάλη ερμηνευτική της διαδρομή. Λίγο πιο νωρίς θα προηγηθεί το νεανικό συγκρότημα των «Από Πριν και Από Μετά».

Τέλος, λίγο πριν από την έναρξη των συναυλιών οι Αναιρέσεις 2014 θα έχουν την χαρά να φιλοξενήσουν τη θεατρική παράσταση “Ο Μάρξ στο Σόχο” σε κείμενο του Howard Zinn από τη θεατρική ομάδα Φάντης Μπαστούνι.

Την Κυριακή 15 Ιούνη, στη σκηνή των Αναιρέσεων έρχονται οι Baldafan wedding band σε έναν «γάμο» βαλκανικών ηχοχρωμάτων και ταυτοτήτων, χωρίς σύνορα και διαβατήριο,όπου όλοι εύχονται “Και του χρόνου”. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Encardia, που με νέους ήχους και φωνές τραγουδούν για τον έρωτα, δεν φοβούνται τη χαρά, αμφισβητούν τις εξουσίες. Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς, οι Encardia, σμίγουν με το κοινό τους σε ένα ακόμα ραντεβού, σε μια ακόμη γιορτή. Στην άλλη σκηνή η μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου.