Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται για να προσφέρει και φέτος την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας.
Το τετραήμερο από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας με περισσότερα από 30 Beer Kiosks, 150 ετικέτες μπύρας από Ελλάδα και εξωτερικό, το LIVE Music Stage και το ειδικά διαμορφωμένο Street food area.
Το #TBF2024 αποτελεί χωρίς αμφιβολία τόπος συνάντησης για όλους τους λάτρεις του ζύθου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πλούσιο το μουσικό πρόγραμμα του festival με πολλά μουσικά ονόματα. Περιλαμβάνει 2 stages με πολύ μουσική και εκρηκτικά live από καλλιτέχνες όπως Nightstalker, Vodka Juniors, Mikro, ΧΑΤ ΤΡΙΚ και πολλά ακόμα.
Η ομάδα παραγωγής του festival έχει φροντίσει να υπάρχουν περισσότερα από 30 Ζυθοποιεία από Ελλάδα κι εξωτερικό και παραπάνω από 150 ετικέτες μπύρας με κάθε είδος που μπορείτε να φανταστείτε, δημιουργώντας την τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσετε μερικές από τις κορυφαίες μπίρες που κυκλοφορούν. Επιπλέον, θα υπάρχουν οι StreetFood επιλογές με κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις κατάλληλες για να συνοδεύσετε την μπύρα σας ανεξαρτήτως είδους, όπως Burger, pizza, hotdogs, καπνιστά κρέατα, tacos, friedchicken κ.α.
Για ακόμα μια χρονιά στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν αρκετά ανεξάρτητα μικροζυθοποιία, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά σε κάποια εκδήλωση φέρνοντας στη διοργάνωση τις νέες και ιδιαίτερες γεύσεις τους.
Η έναρξη προβλέπεται εκρηκτική όταν θ’ ανέβουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Live stage οι Nightstalker, το rock συγκρότημα από την Αθήνα. Πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock‘n’ roll attitude και στο φανατικό κοινό τους, επιστρατεύουν riffs, εθιστικά ρεφρέν, groovy ρυθμούς και ψυχεδελικές εκρήξεις, για να φτιάξουν rock’n ’roll ύμνους ανατινάζοντας ξανά και ξανά τα stages όπου κι αν βρεθούν. Πιο πριν θα έχουν ετοιμάσει το κλίμα κατάλληλα οι Naxatras με τη psychedelic rock απόλαυση που προσφέρουν. Το πρόγραμμα συνεχίζει το ίδιο δυναμικά και την επόμενη μέρα [30/8] με τους ΧΑΤ ΤΡΙΚ ,η δράση των οποίων στην punk rock σκηνή τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα. Όπως πάντα, έτσι και στο TBF oι ΧΑΤΤΡΙΚ επί σκηνής θα δείξουν γιατί οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν ένα από τα δυνατά τους σημεία δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.
Νωρίτερα οι Cucumba, με ήχο στο φάσμα της rock διανθισμένη με alternative,indie και post-punk στοιχεία θα ανοίξουν τη μέρα δυναμικά. Το Σάββατο [31/8] η hardcore punk μπάντα των Vodka Juniors Θα απογειώσει το κοινό με το μουσικό της ύφος που είναι ένα μείγμα από hardcore punk της δεκαετίας του ’80, μελωδικά στοιχεία, χαρούμενα ρεφρέν και γρήγορα, καλπάζοντα ντραμς. Το απόγευμα οι 63 High, η μπάντα που δονεί σε ska-punk ρυθμούς τη Θεσσαλονίκη εδώ και σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια, θα ανέβουν στη σκηνή του Festival προκειμένου να μας θυμίσουν πώς γίνονταν τα σωστά, γεμάτα ενέργεια liveμεταφέροντας την πηγαία ένταση της μουσικής τους. Τέλος, την Κυριακή [1/9] το Festiva lυποδέχεται τους Mikro με τον «πολύμορφικό» ήχο τους που μοιράζεται ανάμεσα σε electronica ,dance, breakbeat ,drumnbass, popκαιdisco. Πιο νωρίς θα έχει ετοιμάσει το κλίμα το Dance& Electronic συνεργατικό band project της παραγωγού Kalipo και των DJ/παραγωγών Local Suicide με τίτλο Dina Summer. Χρησιμοποιώντας μόνο δύο συνθεσάιζερ κι ένα μικρόφωνο, το new-wave τρίο ξεφεύγει από τις υποτονικές συμβάσεις και εκτοξεύεται, μαζί τους κι εμείς ,απευθείας σε μια νέα εποχή της σκοτεινής ντίσκο.




