Η Athens Arts Collective παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Πεπερασμένος χρόνος», από τις 21 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου 2025, στα Τζάμια Κρύσταλλα, ένα νέο χώρο στο Μεταξουργείο, αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες.

Η παράσταση έχει στόχο να αναδείξει την αδιάσπαστη ισορροπία μεταξύ ζωής και ανυπαρξίας, με βασικά εργαλεία την αυτοσχεδιαστική μουσική των Δημήτρη Βεντουράκη (πιάνο), Σωκράτη Τσεντόγλου (drums) και Κατερίνα Ρουσιάκη (φωνή) και την απαγγελία κειμένων κλασικής και σύγχρονης ποίησης, συγκεκριμένα, Χάικου κλασικών Ιαπώνων ποιητών, το ποίημα «Λιτανείες του Ρόδου» του Γάλλου ποιητή Remy de Gourmont και επιλογές από τα «Ποιήματα Κελύφους» του Γιάννη Λειβαδά. Η απαγγελία είναι της ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτριας, Άρτεμις Γρύμπλα.

Το έργο λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ διαφορετικών τεχνών, εποχών και πολιτισμών. Καθόλη τη διάρκεια του, οι συντελεστές συνδιαλέγονται με τη διαρκή ροή του ανθρώπινου βίου και της ανθρώπινης συνείδησης, καθώς και την απόδοση των αισθητικών δυνατοτήτων και των πολιτισμικών εναυσμάτων που από κοινού δημιουργούνται από μια τέτοια σύνθεση.

 

 

Η δομή της παράστασης είναι τριμερής και συμβολίζει τα διαδοχικά στάδια του ανθρώπινου βίου: τη γέννηση, τη συνειδητοποίηση του θανάτου και την αποδοχή. Όλα τα στοιχεία της παράστασης από τον ήχο και τα φώτα μέχρι την επιλογή κειμένων στηρίζονται πάνω σε αυτή τη δομή, με στόχο να μεταδώσουν τη βαθιά συναισθηματική και φιλοσοφική πορεία του ανθρώπου προς την αποδοχή της θνητότητάς του. Οι θεατές καλούνται να αναλογιστούν τις κοινές τους αναμνήσεις και συναισθήματα με ανθρώπους του παρελθόντος, να συνειδητοποιήσουν τη διαρκή ροή του χρόνου και να βιώσουν το «τώρα» σε μια ολοκληρωμένη και βαθιά συναισθηματική εμπειρία.

21 Μαρτίου - 12 Απριλίου 2025

Παρασκευή & Σάββατο 22.00

Τοποθεσία: Τζάμια Κρύσταλλα (Ισόγειος χώρος), Αγίου Όρους 10, Κεραμεικός