Μετά από δύο συναυλίες τον Μάιο, ο Ross Daly επιστρέφει την Τετάρτη 12 Ιουνίου για μία ακόμα ξεχωριστή βραδιά, αυτή τη φορά σε έναν ανοιχτό χώρο στην καρδιά της Αθήνας: το Ανοιχτό Θέατρο της Γκράβας.

Ο Ross Daly παρουσιάζει μια μοναδική solo συναυλία με συνθέσεις του για κρητική λύρα, tarhu και αφγανικό rabab. Με πορεία δεκαετιών και συνεργασίες με φημισμένους μουσικούς ανά τον κόσμο, επανέρχεται 25 χρόνια μετά την τελευταία του solo περιοδεία, σε μια προσωπική αναζήτηση και εμβάθυνση στη σύγχρονη τροπική μουσική.

 

 

Σημείωμα του καλλιτέχνη

«Η πρόθεσή μου παίζοντας μια σόλο συναυλία σίγουρα απέχει πολύ από αυτή του να επιδείξω κάποια δεξιότητα ως οργανοπαίκτης ή να επιδοθώ σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια τόσο μάταιη και άσκοπη αναζήτηση. Είναι μάλλον για να προσπαθήσω να φτάσω ο ίδιος σε μια βαθύτερη κατανόηση της ίδιας της μουσικής μέσα από μια πιο στενή επαφή μαζί της. Σε αυτή τη συνάντηση, τόσο η μουσική όσο και εγώ στεκόμαστε απέναντι, ο ένας από τον άλλον χωρίς προσχήματα, και προσδοκώντας σε μια συνάντηση και μια σχέση σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αυτό το αντάμωμα απαιτεί μια πράξη παράδοσης και των δύο, ο ένας στον άλλο, σε μια αμοιβαία εμπιστοσύνη που στοχεύει στο να έχω να προσφέρω στους ακροατές μια ουσιαστική εμπειρία πέρα από αυτή ενός ευχάριστου ήχου ή την προβολή κάποιας επιδεξιότητας

 

 

Τα έργα αυτής της συναυλίας είναι όλα “δικής μου σύνθεσης”, αν και το λέω με κάποια επιφύλαξη, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι η μουσική δεν προέρχεται ακριβώς από εμάς αλλά περνάει μέσα από εμάς προερχόμενη από μια διάσταση άπειρων πιθανοτήτων που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μείνει χωρίς όνομα. Εάν μπορούμε απλώς να είμαστε καθαροί αγωγοί για να μπορεί να περνάει ελεύθερα, τότε αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα στο οποίο μπορούμε να προσδοκούμε. Για εμένα η μουσική είναι η γλώσσα της συνομιλίας μου με αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι είναι ιερό. Σε αυτό το πλαίσιο, ωστόσο, το ιερό δεν αναφέρεται σε αυτό που οριοθετείται από θρησκευτικές και πνευματικές παραδόσεις. Μάλλον είναι η αρχέγονη και πιο ουσιαστική πραγμάτωση της ενότητας που αντηχεί στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξης του καθενός από εμάς που εκπέμπεται στον κόσμο ως φως. Ένα φως που χαρίζει αλήθεια και νόημα σε ό,τι φωτίζει.»

– Ross Daly

 

Πέμπτη 12 Ιουνίου

Ώρα: 21.00

Τοποθεσία: Θέατρο Γκράβας