Έπειτα από πέντε συνεχόμενες χρονιές sold-out παραστάσεων, η «Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα» του Ανδρέα Ζαφείρη επιστρέφει από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, για έκτη χρονιά, στη Σκηνή BRECHT-2510, που διανύει τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της.

Η παράσταση βασίζεται στη ζωή και το έργο της Κατερίνας Γώγου, αλλά και στην πυκνή, ιστορικά φορτισμένη εποχή που έζησε. Μέσα από τη θεατρική ματιά του Ανδρέα Ζαφείρη, το έργο επιχειρεί να φωτίσει όχι μόνο την ποιήτρια και δημιουργό, αλλά και τον εύθραυστο, αντιφατικό και βαθιά προσωπικό κόσμο μιας γυναίκας που έζησε και έγραψε με τρόπο ασυμβίβαστο με την εποχή της.

Η μοναδικότητα των στίχων της Γώγου, η ενσυναίσθησή της για τη σύγχρονη ζωή στο αστικό τοπίο, η αγάπη της για το περιθώριο και τους «κολασμένους» της κοινωνίας, αλλά και η αυτοκαταστροφική της πορεία που καθρέφτιζε μια ολόκληρη εποχή, την ανέδειξαν ως κορυφαία μορφή της λεγόμενης «Αγίας Τριάδας των Εξαρχείων» (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), ενώ σε αναγνωσιμότητα στέκεται ισάξια δίπλα στους Ελύτη, Ρίτσο και Σεφέρη.

Στη σκηνή, τρεις ηθοποιοί (Μαρία Ανδρίτσου, Χαρά Νικολάου και Χάρης Γεωργιάδης) ζωντανεύουν τον εύθραυστο ψυχισμό της Γώγου, δημιουργώντας μια θεατρική εικόνα-ξυράφι που θυμίζει τους πίνακες του Hieronymus Bosch, τα φτερά του Antoine de Saint-Exupéry και τις σελίδες του Antonin Artaud.

Από 4 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21:00

Χώρος: Σκηνή BRECHT-2510, Γ’ Σεπτεμβρίου 38

Διάρκεια: 90 λεπτά