9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας

Ένα πανόραμα ταινιών animation από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 13 έως 19 Μαρτίου, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης του animation, ένα πανόραμα ταινιών από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Συμμετέχουν ταινίες από τις παρακάτω χώρες: Βρετανία, Αυστραλία, Σερβία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Μολδαβία, Ιταλία, Αργεντινή, Κίνα, Καναδάς, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Σουδάν, Ιαπωνία, Αφγανιστάν, Γερμανία, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Ινδία,  Νεπάλ,  Σουηδία, Ρουμανία,  Βραζιλία, Τουρκία, Βέλγιο, ΗΠΑ,  Γεωργία, Ιράν, Χιλή, Μεξικό, Καμερούν, Κολομβία, Νορβηγία, Νιγηρία, Ουγγαρία,  Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Κροατία, Ταϊβάν, Μογγολία, Σλοβακία, Δανία.

Η προσφάτως βραβευμένη με Oscar ταινία animation μικρού μήκους «Mr Hublot» των Laurent Witz και Alexandre Espigares (2013, 12’), από το Λουξεμβούργο, διαγωνίζεται και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας. H φετινή διοργάνωση εκτός από τα διαγωνιστικά τμήματα, περιλαμβάνει ακόμα τα παρακάτω αφιερώματα:

– Δύο μεγάλου μήκους ταινίες animation (με ελληνικούς υπότιτλους):
«Μια ιστορία αγάπης και οργής» του Luiz Bolognesi, 75’, Βραζιλία 2012, Α’ Βραβείο Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανσύ. (Πέμπτη 13 Μαρτίου στις 22:00)
Ο πρωταγωνιστής και ήρωας της ταινίας Αμπεγκουάρ, ζει μέσα από τις πιο ριζοσπαστικές στιγμές της ιστορίας της Βραζιλίας. Ζώντας για περισσότερα από 600 χρόνια, ο ίδιος αφηγείται τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους και, σε κάθε μία από αυτές, παλεύει από η πλευρά των αδύναμων, διεκδικώντας παράλληλα την αγάπη της Γιανάινα. Η αγάπη τους, που ξεπερνά τη ζωή και το θάνατο, διασχίζει την ιστορία της ίδιας της Βραζιλίας και πηγαίνει πίσω, στην προ-αποικιακή Βραζιλία, με την εισβολή των Ευρωπαίων και τους πολέμους τους εναντίον των ιθαγενών, μέχρι την έλλειψη νερού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον.

«Κuiba 2» του Wang Chuan, 90’, Κίνα 2013 (Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 22:00)

– Αφιέρωμα στον πειραματικό κινηματογράφο του Μιχάλη Αρφαρά
(Κυριακή 16 Μαρτίου στις 22:00)
Θα προβληθεί το σύνολο των ταινιών του καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μιχάλη Αρφαρά, που πειραματίζεται χρόνια τώρα με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις του πάνω σε αυτό. Ο ίδιος ο δημιουργός θα παρουσιάσει τις ταινίες του και θα μιλήσει για αυτές.

– International Motion Festival της Κύπρου
(Σάββατο 15 Μαρτίου στις 22:00)
Προβολές επιλεγμένων ταινιών που έλαβαν μέρος στο International Motion Festival (IMF) της Λευκωσίας. Τις ταινίες, αλλά και το ίδιο το φεστιβάλ IMF, θα παρουσιάσει η Πρόεδρός του, Δήμητρα Εγγλεζάκου. Αναλυτικά για τα δύο προγράμματα: Go with the flow(42 ταινίες) και Animesh 2 (6 3D ταινίες animation).

– Ο Κ.Π.Καβάφης στο Τόκυο
(Όλη την εβδομάδα του φεστιβάλ, 13 – 19 Mαρτίου από τις 18:00 έως 24:00)
Έκθεση και προβολή σύντομων ταινιών animation που δημιούργησαν φοιτητές του Musashino Art University του Τόκυο, βασισμένα σε ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη, που επέλεξαν οι ίδιοι, στο πλαίσιο εργαστηριακής άσκησής τους τον Σεπτέμβριο 2013. Το project έγινε με πρωτοβουλία του Art/European Animation Center και με αφορμή το Έτος Καβάφη. Επικεφαλής του εργαστηρίου, καθηγητής Ντίνο Σάτο. O επίσημος δικτυότοπος του project: http://tokyo.cavafy.eu/gr

– Short Shorts Film Festival & Asia – Special selection

Ένα πρόγραμμα ταινιών animation από την Ιαπωνία, βασισμένες όλες στην τεχνική του CG animation. Τις ταινίες επέλεξε η Miwako Kikuchi, Διευθύντρια προγραμματισμού, του Short Shorts Film Festival & Asia

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Διεθνές Φεστιβάλ Animation.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ