«10 χώρες 10 καλλιτέχνες»: Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στα online εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Victoria Square Project

Victoria Square Project

Από τις 9 Μαρτίου και κάθε εβδομάδα για δέκα εβδομάδες ανακαλύπτουν έναν καλλιτέχνη σύγχρονης ή μοντέρνας τέχνης από μία διαφορετική χώρα

Το Victoria Square Project καλεί παιδιά ηλικίας 4-12 ετών να συμμετάσχουν στα νέα δωρεάν online εικαστικά εργαστήρια «10 χώρες 10 καλλιτέχνες». Από τις 9 Μαρτίου 2021 και κάθε εβδομάδα για δέκα εβδομάδες ανακαλύπτουν έναν καλλιτέχνη σύγχρονης ή μοντέρνας τέχνης από μία διαφορετική χώρα.

Τις δέκα εβδομάδες του προγράμματος θα αναφερθούν σε καλλιτέχνες από τις χώρες καταγωγής των κατοίκων της γειτονιάς, που μπορεί να μην γνωρίζουν. Αντλώντας έμπνευση από το έργο του κάθε καλλιτέχνη, μαθαίνουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε κουλτούρας μέσα από δραστηριότητες βασισμένες στην τεχνική και τη μεθοδολογία του καλλιτέχνη.

Υλικά: χρώματα της επιλογής σας, πινέλα, κόλλα, ψαλίδι, παλιές εφημερίδες και περιοδικά, κουτιά συσκευασίας (πχ δημητριακών), υλικά συσκευασίας (κουτιά, κορδέλες κ.α.), παλιά ρούχα

Με την εγγραφή τα παιδιά θα λάβουν ηλεκτρονικά το υλικό των εργαστηρίων.

Ώρες διαδικτυακών προγραμμάτων

Νέοι Καλλιτέχνες 4-5 ετών: Τρίτη 11:00 – 12.30
Νέοι Καλλιτέχνες 6-9 ετών: Τετάρτη 11:00 – 12.30
Νέοι Καλλιτέχνες 10-12 ετών: Πέμπτη 11:00 – 12.30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Συμπληρώστε τη φόρμα και δηλώστε συμμετοχή στα online εικαστικά εργαστήρια για παιδιά «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ!» Πριν την έναρξη των εργαστηρίων, θα σας σταλεί ο σύνδεσμος της πλατφόρμας zoom μέσω της οποίας υλοποιούνται τα προγράμματά. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected] Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε οργανισμούς, σχολεία ή φορείς.

Λίγα λόγια για το «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ»

Το εργαστήρια «10 χώρες 10 καλλιτέχνες» εντάσσονται στον εκπαιδευτικό άξονα «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» του Victoria Square Project. Το «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας, έμπνευσης & ενδυνάμωσης. Νέοι και νέες, παιδιά και κάτοικοι κάθε ηλικίας από διαφορετικά πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα έρχονται μαζί, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς. To «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, το δημόσιο χώρο, ό,τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων. Το πρόγραμμα «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» για εφήβους πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λίγα Λόγια για το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project (VSP) είναι ένα εν εξελίξει κοινωνικό γλυπτό. Ιδρύθηκε το 2017 από τους καλλιτέχνες Rick Lowe και Μαρία Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της documenta 14. Ένα έργο σύγχρονης τέχνης και ταυτόχρονα χώρος αναφοράς για τη γειτονιά, το Victoria Square Project αποκτά αξία και νόημα από την αστική ανάπτυξη της γειτονιάς της Βικτώριας. Σήμερα λειτουργεί ως καλλιτεχνικός χώρος σύγχρονης τέχνης, καλλιτεχνικής έμπνευσης και ενδυνάμωσης των κατοίκων της γειτονιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας