Πανόραμα Χρυσές Νύχτες 2017

Ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, που θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, στις 6 και 7 Ιουνίου 2017, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας César και φιλοξενείται από 9 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Αθήνα, Βρυξέλλες, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Ρώμη, Στοκχόλμη, Βιέννη και Παρίσι. Πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα προβολών, με Ταινίες Μικρού Μήκους από όλο τον κόσμο, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ).

Οι προβολές αποτελούν ευκαιρία για το κοινό, να παρακολουθήσει συγκεντρωμένη, μια ποικιλία τρόπων κινηματογραφικής αφήγησης και να ανακαλύψει εικόνες από όλο τον κόσμο.  Είναι επίσης, μια περίσταση που επιτρέπει στις Εθνικές Ακαδημίες, να συμμετέχουν η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο και να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, προωθώντας την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας.

Η Αθήνα, η Ρώμη και το Παρίσι, αποτελούν και φέτος τους προορισμούς των βραβευμένων σκηνοθετών, οι οποίοι συνοδεύουν τις ταινίες τους και έρχονται σε επαφή με το κοινό και την κινηματογραφική κοινότητα της κάθε χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, στην Αθήνα, θα επισκεφθούν μουσεία, εκθέσεις και άλλους χώρους πολιτισμού και στις 7 Ιουνίου θα βρίσκονται στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ για να συστηθούν στο Ελληνικό κοινό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.