Ο Lapalux για ένα live στο six d.o.g.s

Ο Lapalux για ένα live στο Six Dogs

«Ο Barry White της electronica» για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο παραγωγός της Brainfeeder, Lapalux, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την Independent ως «ο Barry White της electronica», για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα.

Ο Stuart Howard, γνωστός ως Lapalux, ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις της ηλεκτρονικής σκηνής. Το 2010, σε ηλικία 22 ετών, επικοινωνεί μέσω μέιλ με τον Flying Lotus, ο οποίος του εξασφαλίζει μια συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία του, την Brainfeeder. Εφτά χρόνια αργότερα αυτή η συνεργασία έχει αποδώσει μια σειρά από επιτυχημένα EP και remix, αλλά και τρία άλμπουμ. Μόλις 11 χρονών έπιασε στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές ηχογράφησης και επεξεργασίας σε έναν παλιό υπολογιστή που είχε αγοράσει η μητέρα του.

Ο ίδιος αποφεύγει να κατηγοριοποιήσει τη μουσική του και προσπαθεί να αποδίδει το συναίσθημα αυτής περιγράφοντάς τη. Σ’ αυτή τη λογική κινείται και ο τίτλος του πρώτου δίσκου του, Nostalchic (2013), ένας συνδυασμός των λέξεων «nostalgia» και «chic» που αποδίδουν από τη μία το αίσθημα της νοσταλγίας λόγω του τρόπου παραγωγής του και από την άλλη μια σικάτη αισθητική λόγω του φρέσκου και ραφιναρισμένου ήχου του. Ο δίσκος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και χαρίζει στην ηλεκτρονική σκηνή κομμάτια όπως το «Without You», ενώ αντίστοιχη αναγνώριση έχει και ο επόμενος δίσκος του, Lustmore (2015).

Οι εκτενείς περιοδείες του περιλαμβάνουν στάσεις σε φεστιβάλ όπως το Sónar και το Field Day στις οποίες χτίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό ανά τον κόσμο και τραβάει την προσοχή των κριτικών. Η ανοδική πορεία του δεν σταματά και τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφορεί το Ruinism, το τρίτο του άλμπουμ μέσω της Brainfeeder. Ένα άλμπουμ που κινείται σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, εμπνευσμένο από το μελαγχολικό soundtrack το οποίο συνέθεσε για την art performance Depart που πραγματοποιήθηκε σε νεκροταφείο του Ανατολικού Λονδίνου.

 

FlökosH (GR)

Ο αινιγματικός και πολύπλευρος FlökosH, είναι ένας εικοσάχρονος παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα ηλιόλουστα νότια προάστια της Αθήνας. Το όνομά του προέκυψε από τις ατελείωτες βραδιές online gaming ως έφηβος και δεν το έχει αλλάξει έκτοτε. Ο FlökosH ξεκίνησε μαθήματα πιάνο στα τέσσερά του χρόνια και ο καθηγητής του τον παρότρυνε να μην επικεντρώνεται μόνο στις κλασσικές μουσικές συνθέσεις, αλλά και στα ιαπωνικά soundtrack videogame και anime. Η μουσική του είναι ένα χωνευτήρι μουσικών ειδών, όπως grime, ambient, witch house, memphis rap, ph0nk, jungle & footwork. Ο FlökosH μετράει δύο επίσημες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του και αρκετές ανεπίσημες μέσω του SoundCloud και της YouTube σελίδας του. Τα τελευταία χρόνια έχει παίξει σε διάφορα γνωστά underground μαγαζιά της Αθήνας καθώς, επίσης, και στο περσινό Winter Plisskën Festival.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 13 €
tags / Lapalux / Six Dogs

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.