«Ο Τσέχωφ βωβός;» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Τσέχωφ βωβός;

Τα διασημότερα έργα του Τσέχωφ παντρεύονται με τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου στη νέα σκηνοθεσία της Εsther Andre Gonzalez

Τι κακό μπορεί να σου τύχει αν είσαι η χήρα του Τσέχωφ και ταξιδεύεις στην Αμερική για να γίνεις σταρ του σινεμά; Πρώτον, μέχρι να φτάσεις, η Αμερική να έχει χρεοκοπήσει. Δεύτερον, να σε πλευρίσουν για να σου πάρουν τα λεφτά. Τρίτον, να καταλήξεις να κάνεις ταινία με δυο ξεπεσμένους ηθοποιούς και έναν μουσικό γκάνγκστερ. Και το χειρότερο να ανακαλύψεις ότι πρέπει να παίξεις τον Τσέχωφ βωβό. Τον Τσέχωφ βωβό;

Ο Τσέχωφ βωβός;

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Εsther Andre Gonzalez στο έργο του Ηλία Μαρούτση, «Ο Τσέχωφ βωβός;» από τις 3 Φεβρουαρίου 2018, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 17:00. Πρόκειται για ένα πείραμα όπου τα διασημότερα έργα του Τσέχωφ παντρεύονται με τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου. Μια κωμωδία για την παράλογη εποχή που ζούμε και την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί, ιδίως σε περιόδους κρίσης.

Ο Τσέχωφ βωβός;

Η Όλγα Κνίπερ, χήρα του Άντον Τσέχωφ, μούσα του Στανισλάφσκι και μεγάλη σταρ του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας ταξιδεύει στην Αμερική, στο Χόλιγουντ για να κατακτήσει και τον κόσμο του κινηματογράφου. Όσο όμως η Όλγα ταξιδεύει η Αμερική βιώνει το κραχ του ’29 και όταν πια φτάνει στο Χόλιγουντ αντί να συναντήσει τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό της ταινίας βρίσκει το στούντιο χρεοκοπημένο και εγκαταλελειμμένο και δυο ξεπεσμένους ηθοποιούς και έναν μουσικό να έχουν μπουκάρει για να κάνουν πλιάτσικο.

Ο Τσέχωφ βωβός;

Μετά την πρώτη της απογοήτευση αποφασίζει να διαθέσει όλες τις οικονομίες της για να κάνει η ίδια ταινία με τα έργα του Τσέχωφ. Οι τρεις απατεώνες την πείθουν να τους προσλάβει για να γυρίσουν μαζί την ταινία με σκοπό να της κλέψουν τα χρήματα. Εκείνη πείθεται αλλά όταν ξεκινούν τα γυρίσματα η Όλγα βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη. Ο κινηματογράφος είναι ακόμα βωβός και τα έργα και ο λόγος του Τσέχωφ δεν θα μπορέσουν να ακουστούν.

Ο Τσέχωφ βωβός;

Συντελεστές

Κείμενο: Ηλίας Μαρούτσης
Σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez
Σκηνικά / Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου
Κομμώσεις: Ιουλία Συγριμή
Γραφιστικά: Θεοδοσία Μαρούτση
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Παραγωγή: Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπική, Αντιγόνη
Βοηθός Παραγωγής: Βασίλης Παππάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Καπνά

Παίζουν: Αιμιλία Βασιλακάκη, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου και ο μουσικός Κώστας Κακούρ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.