Μια «κοινωνική ανακαίνιση» στο παλαιότερο θέατρο του αγγλόφωνου κόσμου

Ένα νέο φουαγέ για το ιστορικό θέατρο σαν «άτυπη επέκταση του δρόμου»

Το θέατρο Bristol Old Vic είναι το παλαιότερο θέατρο στον αγγλόφωνο κόσμο του οποίου η λειτουργία δεν έχει διακοπεί από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Εδρεύει στο Royal Theatre του Μπρίστολ και ιδρύθηκε σαν παρακλάδι του Old Vic στο Λονδίνο. Χτίστηκε μεταξύ 1764 και 1766 στην King Street στο Μπρίστολ και ανακαινίστηκε το 2012. Όλοι οι διάσημοι Βρετανοί ηθοποιοί το αγαπούν και πάντα επιθυμούν να παίξουν στη σκηνή του ενώ ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις το ονόμασε «το πιο όμορφο θέατρο στην Αγγλία».

Όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης το θέατρο είχε αυξημένη χωρητικότητα και περισσότερους ευέλικτους χώρους για τη σχολή και τις παραστάσεις. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Haworth Tompkins ανακαίνισε και τους κοινόχρηστους χώρους με σκοπό να δημιουργήσει ένα «δημόσιο δωμάτιο για την πόλη».

Θέλοντας το θέατρο να εκπληρώσει τον ιστορικό σκοπό του ως δημόσιος χώρος στην πόλη, δημιουργήθηκε ένα νέο φουαγέ σαν «άτυπη επέκταση του δρόμου», με μια δομή από ξύλο και γυαλί που πλαισιώνει την αυθεντική πρόσοψη από τούβλα του γεωργιανού αμφιθεάτρου στην οποία έχουν γίνει ανοίγματα για το φως. Το φουαγέ είναι πλέον ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα στο δρόμο και το ιστορικό αμφιθέατρο.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Steve Tompkins ονομάστηκε πρόσφατα το πιο ισχυρό πρόσωπο στο βρετανικό θέατρο στις λίστες The Theater του περιοδικού The Stage.

Εκτός από το Bristol Old Vic, η εταιρεία του έχει ολοκληρώσει πρόσφατα το θέατρο The Bridge στο Λονδίνο, σχεδίασε νέους χώρους για την αποθήκη του Donmar και έκανε εργασίες ανακαίνισης στο Εθνικό Θέατρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το θέατρο Liverpool Everyman βραβεύτηκε με το Βραβείο Stirling RIBA του 2014.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.