Ιούλιος στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Τζαζ συναυλία – Γκαλά Όπερας – Γιόγκα για ενήλικες - Αφροβραζιλιάνικος χορός για παιδιά

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, κατά την διάρκεια των οποίων περισσότερα από 115.000 άτομα επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις και τον Ιούλιο, προσκαλώντας το κοινό – μικρούς και μεγάλους – να απολαύσει μουσικές συναυλίες και να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικά δρώμενα και χορευτικές συναντήσεις, με θέα το μαγευτικό Κανάλι, το κατάφυτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τα νέα «σπίτια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 2-5 Ιουλίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία συναυλία τζαζ, ένα γκαλά όπερας, συναντήσεις & εργαστήρια γιόγκα για ενήλικες, καθώς και μαθήματα ενός αφροβραζιλιάνικου χορού για παιδιά.

Παράλληλα, για το επόμενο διάστημα, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την ζωγραφική έκθεση του Παναγιώτη Τέτση (έως 31 Ιουλίου, Δευτέρα – Κυριακή: 09.00-22.00) και το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη που φιλοξενούνται στην υποδοχή της Αγοράς, ενώ θα έχει πρόσβαση και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ που βρίσκονται στον Δυτικό Δρόμο του ΚΠΙΣΝ.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 02 – 05 Ιουλίου περιλαμβάνουν:

Συναυλία Τζαζ με τον Δημήτρη Καλαντζή & την Ορχήστρα της ΕΡΤ
Con Alma | Latin Jazz Roots: Dimitris Kalantzis Group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ – Σάββατο 02.07.2016, 21.00
Ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το γκρουπ του, που απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες της τζαζ σκηνής, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν τη συναυλία «Con Alma | Latin Jazz Roots». Με θέα προς τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, ο Δημήτρης Καλαντζής και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα μας ταξιδέψουν με το πλοίο της λάτιν τζαζ από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, ως και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, της μπόσα νόβα Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές. Η εκδήλωση-αφιέρωμα στην λάτιν τζαζ αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings.

Με τους: Δημήτρη Καλαντζή, πιάνο, ενορχηστρώσεις, διασκευές
Δημήτρη Παπαδόπουλο, τρομπέτα
Τάκη Πατερέλη, σαξόφωνο
Γιώργο Ζαρέα, τρομπόνι
Γιάννη Λουκάτο, κιθάρα
Σπύρο Παναγιωτόπουλο, ντραμς
Ντίνο Μάνο, μπάσο
Louis-Enrique Bu Pascual, κρουστά
Σεραφείμ Μπέλλο, κρουστά
Λουκία Παλαιολόγου, τραγούδι

Γκαλά Όπερας
Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 03.07.2016, Ώρα 20.30
Η τελευταία εμφάνιση της ΕΛΣ στο Κέντρο Επισκεπτών για τη φετινή χρονιά σφραγίζεται με ένα γκαλά όπερας, με τη συμμετοχή ορισμένων από τους σημαντικότερους μονωδούς του δυναμικού της. Με θέα το μαγευτικό κανάλι και τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, όπου θα μεταστεγαστεί ο οργανισμός σε λίγους μήνες, οι μονωδοί της θα ερμηνεύσουν σπουδαίες άριες και ντουέτα του λυρικού ρεπερτορίου.

Με τους: Τάσο Αποστόλου, βαθύφωνο
Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνο
Μαρία Μητσοπούλου, υψίφωνο
Δημήτρη Πλατανιά, βαρύτονο
Γιάννη Χριστόπουλο, τενόρο
Σοφία Ταμβακοπούλου, πιάνο

Γιόγκα για ενήλικες
Κάθε Δευτέρα, Γιόγκα – 04.07, Ώρα 19.30-21.00
Στην καρδιά του καλοκαιριού, και για έξι συναντήσεις-εργαστήρια γιόγκα, θα εμβαθύνουμε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα της Ινδίας, το σώμα μας αποτελείται από εφτά ενεργειακά κέντρα-τσάκρας που όταν βρίσκονται σε ισορροπία, βιώνουμε μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη ζωή, γεμάτη υγεία. Εστιάζοντας σ’ ένα τσάκρα κάθε φορά, θα ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την σωματική μας υγεία, να αποκτήσουμε συναισθηματική ισορροπία, να ενισχύσουμε την προσωπική μας δύναμη, την αγάπη, τη δημιουργικότητα και να διευρύνουμε την αντίληψή μας. Η πρώτη αυτή συνάντηση εστιάζει στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και το 1ο τσάκρα, ενώ οι υπόλοιπες συναντήσεις έχουν ως εξής:

– 11.07: Πάθος για μια χαρούμενη ζωή & το 2ο τσάκρα
– 18.07: Αυτοπεποίθηση και δύναμη της θέλησης & το 3ο τσάκρα
– 25.07: Αποδοχή, αγάπη, προσφορά & το 4ο τσάκρα

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στην προσωπική ελευθερία και ανάπτυξη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο με δύο ακόμη συναντήσεις σχετικά με το 5ο, 6ο και 7ο τσάκρα. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργαστηρίων δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, αλλά κάτι τέτοιο προωθεί τη συνολικότερη και πληρέστερη κατανόηση των 7 ενεργειακών κέντρων. Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα γιόγκα, καθώς και ένα φουλάρι για να καλύψουν το σώμα τους στη χαλάρωση.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Γεωργία Γεωργόνη, Δασκάλα γιόγκα

Αφροβραζιλιάνικος χορός για παιδιά
Maculelê* – 05.07, Ώρα 19.00-20.15
Μaculelê, ένας εκρηκτικός αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, κατά τον οποίο οι χορευτές κρατούν ξύλινα ραβδιά στα χέρια, συνθέτοντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, στο ρυθμό του τυμπάνου. Ο χορός αναπαριστά τις μάχες ανάμεσα στις αφρικάνικες φυλές, χρησιμοποιώντας ξύλα αντί για όπλα. Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν τους βηματισμούς του δασκάλου, ενώ ταυτόχρονα συντονίζουν τους χτύπους των ξύλων, σε μία ακολουθία πρωτόγονων και έντονων κινήσεων. Με στόχο την καλλιέργεια της καλής διάθεσης, το Maculelê συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό σώματος-πνεύματος.
Για παιδιά 8-15 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: FábioCruz, Contramestre στην Capoeira

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.