Βιεννέζικα Βαλς με το Μπαλέτο και την Ορχήστρα Γιόχαν Στράους

Συμμετέχουν οι πρώτοι χορευτές και η σοπράνο Alexandra Reinprecht

Η «Wiener Johann Strauss-Capelle», το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφημη μουσική δυναστεία των Στράους -ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ- και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαμβευτική μουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα με τους διάσημους μουσικούς, σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές και τη σοπράνο Alexandra Reinprecht, για μια μουσικοχορευτική παράσταση, που μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του Βιεννέζικου Βαλς των Στράους.

Η αυθεντική ερμηνεία των συνθέσεων των Στράους αλλά και των έργων άλλων μεγάλων συνθετών, μαζί με τα κόκκινα φράκα των μουσικών, που καθιερώθηκαν το 1843, έγιναν σήμα κατατεθέν στην ιστορία της Ορχήστρας, στις θριαμβευτικές εμφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ορχήστρα επανιδρύθηκε το 1977, για να συνεχίσει αυτή τη σπουδαία παράδοση. Οι μουσικοί της Ορχήστρας με τα ίδια κόκκινα φράκα των προγόνων τους, συνεχίζουν να ερμηνεύουν τις αυθεντικές συνθέσεις των Στράους, αλλά και έργα των Λέχαρ, Κάλμαν κ.ά. δημιουργώντας μια νέα ιστορία θριαμβευτικών παραστάσεων.

Από την επανίδρυσή της το 1977 και μετά – είχε διαλυθεί με τον θάνατο του υιού Στράους-, η «Wiener Johann Strauss-Capelle» έχει δώσει πάνω από 3.000 επιτυχημένες παραστάσεις σε περίπου 50 χώρες. Μεταξύ αυτών, μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου: Suntory Hall Tokyo, Symphony Hall Osaka, Chicago Symphony Hall, Kennedy Center, Concert Hall Shanghaim κ.α.

Ειδικά για τη μουσικοχορευτική παράσταση του Ηρωδείου η Ορχήστρα φιλοξενεί τέσσερις χορευτές με μεγάλη σταδιοδρομία στην Όπερα και την καταξιωμένη Βιεννέζα σοπράνο Alexandra Reinprecht. Η κα Reinprecht σπούδασε στη Βιέννη και την Τεργέστη με δασκάλα τη σοπράνο Cecilia Fusco. Τα τελευταία δέκα χρόνια πρωταγωνιστεί στην Όπερα της Βιέννης και έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, ενώ έχει προσκληθεί σε πολλά διάσημα φεστιβάλ και όπερες ανά τον κόσμο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 80 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.