Ομαδική έκθεση φωτογραφίας από το workshop του Βασίλη Γεροντάκου

Στα έργα των φωτογράφων αυτής της έκθεσης, διακρίνουμε την προσπάθεια τους να αφομοιώσουν τις γνώσεις και τους διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους να προσεγγίσουν το ορατό και να το μετατρέψουν σε φωτογραφία. Ο φωτογράφος οφείλει να γεφυρώσει την απόσταση, ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι και σε αυτό που μπορεί να δημιουργήσει.

Η μέθοδος αυτή είναι άλλες φορές ευφορική και άλλες επώδυνη, εν τέλει λυτρωτική και συντελείται βήμα προς βήμα. Ο διδάσκων δεν προσπάθησε να υποδείξει, ούτε να συστηματοποιήσει την διδασκαλία με στόχο την επίτευξη ενός σίγουρου αισθητικού στερεότυπου, αλλά να βοηθήσει στην επινόηση και αποκωδικοποίηση που θα οδηγούσε κάθε φορά στην παραγωγή προσωπικού φωτογραφικού έργου.

Έργο από την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Visual»
Έργο από την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Visual»

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση που αναπόφευκτα φτιάχνει ο θεατής και σε ποια βαθμίδα καταχωρεί το κάθε έργο, διακρίνει κανείς την αγωνία του δημιουργού να ορίσει την εικόνα και το ορατό καθώς και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το έργο ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα, που κάνει ένας φωτογράφος, για να φτάσει στον στόχο του.

Έργο από την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Visual»
Έργο από την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Visual»

Η φωτογραφική διαδικασία, η μέθοδος, οι προβληματισμοί του και οι ιδέες πιθανόν που κρύβονται πίσω από το έργο του είναι μερικά από τα ζητούμενα.

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Γεροντάκος

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Αγιαννιωτάκη Ειρήνη, Γαλάνης Δημήτρης, Γεωργουλέας Ηλίας, Γιωτάκης Στέφανος, Γρηγοράκης Μανώλης. Δρεμέτσικας Θοδωρής, Ευσταθίου Μαρία, Ζαφειρόπουλος Σπύρος, Ζουμπούλη Αγγελίνα, Κανελλόπουλος Άλκης, Καρατέλιος Κώστας, Καρατζάς Θανάσης, Κατραφύλλιας Μάκης, Κοντού Έυη, Κουσούλος Σωτήρης, Κουτσιαύτης Τάσος, Λαδά Σταματίνα, Μαραγκός Δημοσθένης, Μαίρη .Κ, Μεγα Κατερίνα, Μυλωνά Στέλλα, Νικολαϊδης Άλκης, Νταμάνης Θανάσης, Παπαδάκος Δημήτρης, Σουραλή Ελένη, Παππάς Χρήστος, Σπανού Έφη, Σπηλιωτοπούλου Λίτσα, Σταμπολίτη Χρυσούλα, Χατζηγναντίου Τόλης, Χατζόπουλος Θεοδόσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.