Τσάι μήλου, μια καλή συντροφιά για τις κρύες βραδιές του χειμώνα

Το μοσχοκάρυδο είναι το μυστικό για τη νοστιμιά αυτής της συνταγής

Κείμενο: Σοφία Τριάντου

 

Ένα απίστευτα απλό, ζεστό και αρωματικό τσάι πάντα είναι μια καλή συντροφιά τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φλούδες του μήλου. Σίγουρα το υπέροχο χρώμα τους εκτός από μια υπέροχη γεύση θα μας χαρίσει και μια ρόδινη εικόνα στο φλιτζάνι μας.

Το μοσχοκάρυδο και η κανέλλα πάντα μας ζεσταίνουν τα συναισθήματα και μας προσφέρουν τα αρώματά τους. Τα προτιμούμε τις κρύες μέρες γιατί συμβιώνουν υπέροχα με τους χειμωνιάτικους καρπούς όπως το μήλο και το πορτοκάλι.

Το μοσχοκάρυδο είναι το μυστικό για τη νοστιμιά αυτής της συνταγής…

Το μοσχοκάρυδο θεωρήθηκε φαρμακευτικό, σύμφωνα με αυτή την περιγραφή του 16ου αιώνα: «Τα μοσχοκάρυδα κάνουν καλό σε αυτούς που έχουν κρύο κεφάλι και παρηγορούν την όραση και τον εγκέφαλο. Επίσης κάνουν καλό στη σπλήνα», έγραψε ο Karen Castillo.

Αυτός ο υπέροχος στρόγγυλος καρπός ήταν υπεύθυνος και για τη γλυκιά συμφωνία το 1667 όταν οι Ολλανδοί αντάλλαξαν το Μανχάταν, που δεν ήταν τόσο σημαντικό εκείνη την εποχή, για να πάρουν μοσχοκάρυδο και ζάχαρη.

Έως και σήμερα παραμένει μια γλυκιά συμφωνία στα πιάτα μας, στα φλιτζάνια μας και στα μυστικά της μαγειρικής μας.

Συστατικά

  • Οι φλούδες και οι πυρήνες 4 μήλων (τα κόκκινα μήλα θα δώσουν μια όμορφη ροζ απόχρωση)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ τριμμένη φλούδα φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ, ή για γεύση
  • Μέλι για το σερβίρισμα, προαιρετικό

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Τοποθετήστε τις φλούδες μήλου και τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια ήπια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας να βράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.

2. Ρίξτε το τσάι μέσα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι σε μια κατσαρόλα ή απευθείας σε μεμονωμένα φλιτζάνια, ζεσταίνοντας ξανά όσο χρειάζεται.

3. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι (ή σιρόπι αγαύης) και τρίμματα από φρέσκες φλούδες πορτοκαλιού, όπως επιθυμείτε.

4. Το τσάι μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο (σε γυάλινο βάζο) και να το απολαύσετε ζεσταμένο ή κρύο, όπως προτιμάτε.

Καλή απόλαυση και μη ξεχνάτε, τρίψτε μοσχοκάρυδο για θυμίαμα στο σπιτικό σας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.