«Των Σιωπηλών Σπαράγματα»: Μια συνάντηση της Λένας Πλάτωνος και της Μαρίας Φαραντούρη στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Λένα Πλάτωνος Μαρία Φαραντούρη Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας (1)

Μία μουσική παράσταση βασισμένη σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου

13 Ιουλίου 2022
- 14 Ιουλίου, 2022

Μια συνάντηση μεταξύ δυο καλλιτέχνιδων, της Λένας Πλάτωνος και της Μαρίας Φαραντούρη, διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης υπό το φως της πανσελήνου, στις 13 και 14 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας.

Η μουσική παράσταση «Των Σιωπηλών Σπαράγματα» βασίζεται σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου, σε μουσική Λένας Πλάτωνος, απόδοση στα νέα ελληνικά από τον Θάνο Τσακνάκη, ερμηνεία Μαρίας Φαραντούρη, και χορογραφία Δάφνι Κόκκινου.

Ποιητικές φωνές σπουδαίων γυναικών της Αρχαιότητας, όπως η Ήριννα, η Ανύτη, η Νοσσίς, η Κόριννα, η Πράξιλλα, η Τελέσιλλα, η Μοιρώ και η Διοφύλη, οι ξεματιάστρες, αλλά και η Σαπφώ, συνδέονται με μυθολογικές, ιστορικές αλλά και σύγχρονες γυναικείες μορφές, σε μια μουσική παράσταση που εναντιώνεται στη λήθη, συνθέτοντας ένα αληθινό Μυστήριο στην πόλη της γέννησής τους.

Απόσπασμα της μουσικής παράστασης «Των Σιωπηλών Σπαράγματα» παρουσιάστηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο 2022, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ξενιτεμένες Θεές του Παρθενώνα», που διοργάνωσε το Μουσείο Ακρόπολης και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Συντελεστές

Είσοδος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

13 & 14 Ιουλίου | 21.00

Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Η θέαση της μουσικής παράστασης «Των Σιωπηλών Σπαράγματα» θα είναι δυνατή και μέσω οθόνης, που θα τοποθετηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Πεζόδρομος οδού Νικολαΐδου)

Πρόσβαση στην Ελευσίνα # 21χλμ:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές) Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863) Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος ελεύθερη

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.