Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης σε ρυθμό ανακαίνισης

Το κατάστημα Great Hall θα μετατραπεί σε μια γκαλερί 11.500 τετραγωνικών μέτρων που θα φιλοξενεί τις εκθέσεις του Ινστιτούτου Κοστουμιών

Με βασικό στόχο να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες βιώνουν το κτίριο του 19ου αιώνα, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης σχεδιάζει να μετατρέψει το μεγάλο κατάστημα δίπλα στη Μεγάλη Αίθουσα σε μια γκαλερί 11.500 τετραγωνικών μέτρων για τις εκθέσεις του Ινστιτούτου Κοστουμιών και να μετατρέψει μια είσοδο κάτω από την κεντρική σκάλα σε χώρο λιανικής πώλησης και εστιατόριο που θα είναι ανοιχτό για το κοινό ακόμη και όταν το μουσείο είναι κλειστό.

Η διαμόρφωση αυτή και ανακαίνιση του χώρου θα φέρει το όνομα ”Great Hall Gallery Project”, και αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα πολιτιστικών ιδρυμάτων που στρέφουν το βλέμμα σε νέες χρήσεις των εγκαταστάσεων τους κάνοντάς τες περισσότερο λειτουργικές, προσβάσιμες, φιλόξενες και γιατί όχι περισσότερο εμπορικές και κερδοφόρες.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες και οι τοπικές κοινότητες αλληλεπιδρούν με τα πολιτιστικά ιδρύματα έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το έργο αυτό μας δίνει την ευκαιρία να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην εμπειρία των επισκεπτών», ανέφερε ο Max Hollein, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του μουσείου, σε επιστολή προς το προσωπικό του τη Δευτέρα.

Tο έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2026 σε δύο φάσεις, ξεκινώντας με την κατασκευή της νέας αίθουσας εκθέσεων του πρώτου ορόφου, ακολουθούμενη από την ανακαίνιση της εισόδου Plaza στο χαμηλότερο επίπεδο και των χώρων εστίασης και λιανικής πώλησης. Το κόστος υλοποίησης αυτού του έργου αναμένεται να φθάσει τα 50 εκ. δολάρια και η συγκέντρωση αυτών των κεφαλαίων θα γίνει υπό την καθοδήγηση της Anna Wintour, εκδότριας της Vogue και παγκόσμιας διευθύντριας σύνταξης της Condé Nast. Η Wintour έχει ηγηθεί του Ινστιτούτου Κοστουμιών – το οποίο το 2014 μετονομάστηκε σε Anna Wintour Costume Center – και έχει επιβλέψει το ετήσιο Met Gala. H ονομασία του νέου εκθεσιακού χώρου, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Το Met ελπίζει να αντιμετωπίσει τον συνωστισμό που προκαλούν οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Κοστουμιών με μεγάλη επισκεψιμότητα κάθε άνοιξη και να επιτρέψει στις εκθέσεις αυτές να έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας και μεγαλύτερη διάρκεια. Η φετινή έκθεση ”Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, για παράδειγμα, έπρεπε να τελειώσει εγκαίρως στις Tisch Galleries του δεύτερου ορόφου για να επιτρέψει την εγκατάσταση της έκθεσης ”Manet/Degas”, όπως δήλωσε ο Hollein. Τον υπόλοιπο χρόνο, ο νέος εκθεσιακός χώρος θα χρησιμοποιηθεί για άλλες εκθέσεις.

Το μουσείο επιδιώκει επίσης να ανακαινίσει την είσοδό του στην πλατεία της 83ης οδού και της 5ης λεωφόρου, δημιουργώντας έναν χώρο φαγητού που θα προσκαλεί το κοινό να εισέλθει στο ισόγειο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.