Το Eye’s Walk Digital Festival έρχεται στο Βυζαντινό Λουτρό, το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης

Eye's Walk Digital Festival 2022

Ένα πάντρεμα των digital τεχνολογιών με την ιστορία

16 October 2022
- 21 October, 2022

Το Eye’s Walk Digital Festival έρχεται από τις 16 έως τις 21 Οκτωβρίου στο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης, τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και σε άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών και κοινωνικών ομάδων από Ελλάδα και Αμερική, Ρωσία, Κορέα, Γερμανία, Μεξικό συμμετέχουν σε αυτές τις πολυ-συμμετοχικές Συναντήσεις, στο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ένα πάντρεμα των digital τεχνολογιών με την ιστορία. Video artists, Augmented reality artists, performers, μουσικοί, ιστορικοί, εικαστικοί, πολιτιστικοί, τουριστικοί & κοινωνικοί οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, θα συν-δημιουργήσουν μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική παραγωγή και σύμπραξη.

Eye’s Walk Digital Festival
Video artist Angelina Voskopoulou, Sensitive chaos

Σκοπός τους, να συνδέσουν με πολλαπλούς τρόπους (χωρικά, εννοιολογικά, συμβολικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα, με το Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου – το μεγαλύτερο βυζαντινό Λουτρό που σώζεται από τη μεσοβυζαντινή ή υστεροβυζαντινή περίοδο και ένα από τα λίγα διασωθέντα κοσμικά κτίρια εκείνης της εποχής.

Οι καλλιτεχνικές δράσεις της παραγωγής θα παρουσιαστούν έξω και μέσα στον χώρο του Βυζαντινού Λουτρού, αλλά όχι αποκλειστικά εκεί. Δράσεις θα πραγματοποιηθούν, τόσο στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, όσο και στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών.

Τέλος, δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε ιδιωτικούς χώρους της γειτονιάς του Κουλέ Καφέ, αλλά και μέσω των: Thessaloniki Walking Tours, Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης “Out Of Focus”, “InCommOn” ΑΜΚΕ για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Το «Βυζαντινό Λουτρό, Συναντήσεις, Θεσσαλονίκη» υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΑ, το Proastio Art Center και το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Eye’s Walk Digital Festival
Performance, Maria Salouvardou, The Dead Land

Cover photo ∗Performance, Κατερίνα Αναστασίου

 

Συντελεστές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

16 – 21 Οκτωβρίου

Βυζαντινό Λουτρό (16-21 Οκτωβρίου)

Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ (17-21 Οκτωβρίου)

MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (16, 18-21 Οκτωβρίου)

και σε άλλους χώρους της πόλης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεοτοκοπούλου 13, Θεσσαλονίκη

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.