«Συνταγολόγιο – Μαγειρική και Υγεία»: Το πρώτο βιβλίο του Ιάκωβου Απέργη

Ένα βιβλίο μαγειρικής για όλους εκείνους που η ασθένειά τους άλλαξε την πιο σημαντική στιγμή της ημέρας… την στιγμή του γεύματος, της τροφής

Στη γαλλική πρεσβεία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Ιάκωβου Απέργη «Συνταγολόγιο – Μαγειρική και Υγεία» από τον εκδοτικό οίκο «Καλέντη».

Μοιραζόμαστε το ίδιο φαγητό – σε άλλη μορφή – με την ίδια γεύση. Ένα διαφορετικό βιβλίο μαγειρικής με σαλάτες, πίτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια σε 37 αλεσμένες, εύγευστες και θρεπτικές συνταγές, με διατροφική ανάλυση.

Ένα βιβλίο με αγάπη και φροντίδα για το φαγητό κυρίως γι’ αυτούς που έχουν δυσκολία στη μάσηση και την κατάποση της τροφής. κατάλληλες, ωστόσο, και για όλη την οικογένεια. Για όλους εκείνους που η ασθένειά τους άλλαξε την πιο σημαντική στιγμή της ημέρας… την στιγμή του γεύματος, της τροφής.

Το «Συνταγολόγιο» είναι ένα βιβλίο κατ’ εξοχήν Ιπποκρατικό. Το εμπνεύστηκε ένας άνθρωπος ταγμένος να μάχεται με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες του για να δίνει λυτρωτική ευχαρίστηση, σαν Θεία Κοινωνία. Ο μάγειρας Ιάκωβος Απέργης έχει τεράστια εμπειρία στις κουζίνες νοσοκομείων και ιδρυμάτων. Ο βιωματικός προβληματισμός του αφορά στη γνώση για το πώς μπορεί η τροφή να δίνει χαρά στον ασθενή, χαρά που φέρνει υγεία, υγεία που είναι συστατικό της ζωής, εκ των ων ουκ άνευ. Δεν υπόσχεται μυστικές συνταγές και πιάτα μαγικά. Διακονεί τη μαγειρική με πίστη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Νοστιμίζει τα πιάτα του με ό,τι επιτρέπεται κατά περίπτωση…. γιατί η καλή υγεία είναι δικαίωμα και η καλή τροφή δικαίωμα και προϋπόθεση της καλής υγείας».

To βιβλίο διατεθείτε αποκλειστικά από τις εκδόσεις «Καλέντη».

Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου ο Ιάκωβος Απέργης θα τα διαθέσει για την κάλυψη ιατρικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Επιμέλεια έκδοσης: Άννα Καυκιά-Βαλεριάνου.
Φωτογράφιση: Άλκης Καλούδης
Σελιδοποίηση & Μακέτα Εξωφύλλου: Sugarmint / Ermis Graphics.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 76, Ελληνικό, Τ/210-96.38.790, www.kalendis.gr
Ενδεικτική τιμή: 22,50 ευρώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.