Silicone Mold Making Workshop

Ένα τριήμερο «hands on» εργαστήριο με στόχο την εμπειρία κατασκευής καλουπιού με μη τοξική σιλικόνη 2

Η Frown εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εργαστηρίων σε συνεργασία με νέους Έλληνες designers και design studios με στόχο την εξοικείωση του κοινού με διαφορετικά μέσα και μεθόδους παραγωγής design products. Καλεσμένοι της Frown θα είναι σχεδιαστές αλλά και δημιουργοί από διαφορετικούς κλάδους, οι οποίοι προσφέρουν μια νέα οπτική στο πεδίο του σχεδιασμού αντικειμένων και επαναδιαπραγματεύονται τη χρήση και μετα-χρήση αντικειμένων.

To τριήμερο “hands on” εργαστήριο Silicone Mold Making Workshop, με τους Jazzt Design, αφορά στη γνωριμία και την εμπειρία κατασκευής καλουπιού με μη τοξική σιλικόνη 2 συστατικών σε υγρή μορφή. Μέσα από ένα 7ωρο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν βήμα προς βήμα ένα ακριβές αντίγραφο αντικειμένου-ων της επιλογή τους.

Η σιλικόνη σε υγρή μορφή δίνει την δυνατότητα πιστής αντιγραφής του αντικειμένου με ελάχιστη συρρίκνωση και μεγάλη ακρίβεια. Είναι εύκαμπτη και με καλή αποκόλληση βοηθώντας το ξεκαλούπωμα του μοντέλου. Οι χρήσεις των καλουπιών σιλικόνης είναι πολλές: από πιστά αντίγραφα αγαλμάτων σε μουσεία μέχρι φόρμες για σοκολατάκια και παγάκια. Η σιλικόνη αντέχει σε παραμορφώσεις και υγρασίες καθώς και μέχρι 300οC, το oποίο την καθιστά κατάλληλη για χύτευση ζεστών μειγμάτων, χρήση σε φούρνο ακόμα και πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων.

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν και θα πειραματιστούν πάνω σε διαδικασίες: κατασκευής καλουπιού διπλής όψης από μη τοξική σιλικόνη, χύτευσης, παρασκευής σιλικόνης (ανάμειξη, χρόνοι, ρευστότητα υλικού) και δημιουργίας αντιγράφου. Για να υπάρξει κάποιος έλεγχος πάνω στο χρόνο και τις πρώτες ύλες, ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να φέρει μικρά αντικείμενα διαστάσεων μέχρι 10 cm και ύψους μέχρι 5 cm για να δημιουργήσει από αυτά αντίγραφα από σοκολάτα, ζελέ και πάγο. Το καλούπι μπορεί να το ξαναχρησιμοποιήσει για όσες φορές θέλει. Στο τέλος του εργαστηρίου ο καθένας θα έχει δημιουργήσει το δικό του καλούπι καθώς και αντίγραφο του αντικειμένου του.

Οι Jazzt Design είναι o Αντώνης Κιουρκτσής και η Αντωνέλλα Νικολοπούλου. Σπούδασαν αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Contextual Design (MDes) στην Design Academy Eindhoven, στην Ολλανδία. Συνεργάστηκαν με τους Campana Brothers για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου NEW(Yes Hotels) στην Αθήνα. Οι καρέκλες PXL και Tomato που σχεδίασαν, παράχθηκαν και βρίσκονται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Έχουν πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και εκθέσεις με διακρίσεις και βραβεία. Η σειρά από σουπλά & σουβέρ σιλικόνης Holy Granmats! έχουν βραβευθεί με το 2° βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Young Balkan Designers 2011 στο Βελιγράδι. Έχουν ιδρύσει το δημιουργικό γραφείο Jazzt Design (2010) που εστιάζει στην σύλληψη, την έκφραση και την υλοποίηση νέων concept στα πεδία της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού.  Οι Jazzt Design αναπτύσσουν και εφαρμόζουν τις ιδέες τους, με πάθος και ενθουσιασμό σε ένα πολυποίκιλο φάσμα από καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα, κοσμήματα, στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και την αρχιτεκτονική.

Για να κλείσεις τη θέση σου συμπληρώνεις την αίτηση εδώ

Πρεμιέρες

Τελευταία εβδομάδα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

95 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας