14 Μαρτίου, 2023 •

Seaview: Μια εφαρμογή που χαρτογραφεί τη θάλασσα και τα ορμητήρια κάθε είδους

Κείμενο: Νούλα Μπίτσικα

Σκοπός της είναι να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στον χειριστή οποιουδήποτε σκάφους

«Το Seaview είναι μια εφαρμογή η οποία έχει στόχο να χαρτογραφήσει τη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα τα λιμάνια τους όρμους και τις μαρίνες, δηλαδή τα ορμητήρια κάθε είδους, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στον χειριστή οποιουδήποτε σκάφους.

Η ανάγκη αυτή προέκυψε από προσωπική εμπειρία των μελών της ομάδας και από την εμπλοκή τους με τη θάλασσα. Ταξιδεύοντας με ιστιοπλοϊκό, προέκυψε η ανάγκη περισσότερης γνώσης και καλύτερης προετοιμασίας κατά την προσπάθεια προσέγγισης ενός αγνώστου για εμάς λιμένα της νότιας Γαλλίας, υπήρχε περιορισμένη ορατότητα εξαιτίας της βραδινής ώρας με αποτέλεσμα την δυσκολία ως προς τον εντοπισμό του σημείου δεσίματος του σκάφους, την αντίληψη της χωροδιάταξης του λιμένα καθώς και τον τρόπο που θα δέναμε το σκάφος στην συγκεκριμένη μαρίνα διότι υπάρχουν διαφορές από μαρίνα σε μαρίνα όσον αφορά το τελευταίο με χρήσιμες πληροφορίες όπως εάν η μαρίνα διαθέτει πίντες, ρεμέντζα, μπαλόνια κ.α. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση των κινήσεων του πληρώματος διότι πρώτα από όλα έπρεπε να “διαβάσουμε” την μορφή του λιμένα και έπειτα να αποφασίσουμε την κάθε μας κίνηση.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Seaview και ξεκίνησε το ταξίδι του με στόχο την μείωση του χρόνου αντίδρασης και λήψη ταχύτερων αποφάσεων κατά την είσοδο του σκάφους στο λιμάνι ή στην μαρίνα αποτρέποντας ατυχήματα, άβολες καταστάσεις αλλά και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας καθώς θα είναι δυνατή η προετοιμασία από νωρίς των κινήσεων του πληρώματος.

Ξεκινάμε με την καταγραφή όλων των λιμανιών, όρμων και μαρίνων αρχικά της Ελλάδας και στη συνέχεια της Μεσογείου, θα προσφέρουμε στον επισκέπτη πληροφορίες για τα σημεία που θέλει να επισκεφτεί, υπηρεσίες που μπορεί να ζητήσει στο κάθε σημείο και οτιδήποτε πρέπει να προσέξει για την ασφαλή του μετακίνηση. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ενημέρωσης για τους χρήστες.

Μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια όπου πέρα από την απεικόνιση με εικόνα και βίντεο, θα τροφοδοτείται από τους ίδιους τους χρήστες με δικές τους εμπειρίες και επισημάνσεις, και με ο,τι πληροφορίες είναι απαραίτητες ώστε κάποιος που επιθυμεί να επισκεφτεί ένα μέρος που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά, να γνωρίζει όλα εκείνα που είναι σημαντικά ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων και να διευκολυνθεί η παραμονή του.

Φαντάσου μια εικονική παρουσίαση του λιμανιού που πλησιάζοντας εμφανίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και υπηρεσίες. Τίποτα πια δεν θα μένει άγνωστο. Η συνεχής ανανέωση θα δίνει την πιο πρόσφατη εικόνα του σημείου και τα σχόλια των χρηστών θα συμβάλουν στην συνεχή ανατροφοδότηση πληροφοριών και στην έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση αλλαγών.

Η ομάδα του Seaview αποτελείται από άτομα τα οποία απολαμβάνουν τη θάλασσα, είναι και οι ίδιοι ιστιοπλόοι και ελπίζουν κάποια μέρα να γίνουν μεγάλοι θαλασσοπόροι».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.