”POSTERITY”: 100 έργα από μια σπάνια συλλογή αφισών από τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ

POSTERITY

Το τετARTημόριο και η The Blender Gallery εγκαινιάζουν μία έκθεση σε επιμέλεια Νέστορα Κατσιμίχα

6 Φεβρουαρίου
- 27 Φεβρουαρίου, 2021

Η έκθεση ”POSTERITY” εγκαινιάζεται στις 6 Φεβρουαρίου 2021 από το τετARTημόριο και την The Blender Gallery σε επιμέλεια και σχεδιασμό από τον Νέστορα Κατσιμίχα. Περιλαμβάνει 100 έργα από μια σπάνια συλλογή αφισών με αξιοσημείωτη εικαστική και γραφιστική αξία. Πρόκειται για συνέχεια του ”In Posters We Love” που παρουσιάστηκε διαδικτυακά.

Τις αφίσες αυτές συνέλεξε επιμελώς ο Σερβοβόσνιος χαράκτης Milan Zunic και η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του. Τη συλλογή εντόπισε το τετARTημόριο, με την ιδιαίτερη συμβολή του Αριστομένη Κατσούλα.

Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν σπάνιο δείγμα αυτούσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας, ως έργα τέχνης, σχεδιασμένες για ενημέρωση πολιτικών, καλλιτεχνικών και άλλων δράσεων. Καλύπτουν χρονική περίοδο από τη δεκαετία του 1960 και μετά, με τον κύριο όγκο τους να καλύπτει τη διάρκεια της κρίσιμης για την Ανατολική Ευρώπη δεκαετία του 1980 και να συνεχίζεται σχεδόν έως και τις αρχές της Νέας Χιλιετίας. Η δε γεωγραφική τους καταγωγή εκτείνεται από την Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, την Πολωνία, την πρώην Ανατολική Γερμανία, δηλαδή από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Στα έργα εμπεριέχονται σαφή μηνύματα που εντάσσονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές στο τελικό αποτέλεσμα. Καθαρά σχήματα και μορφές, χρώματα συνήθως αμιγή, συχνά στις αντιθέσεις του ασπρόμαυρου, πάντα ξεκάθαρα για να υποστηρίξουν το τελικό μήνυμα. Με εξπρεσιονιστικές επιρροές αλλά και τάσεις σοσιαλιστικού νεορεαλισμού και με ισχυρά – πολιτικού  χαρακτήρα – σύμβολα της εποχής των χωρών που παρουσιάστηκαν.

Η έκθεση λειτουργεί σαν ένα ταξίδι στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, που αποκαλύπτει την εξέλιξη του πολιτισμού και κυρίως των εικαστικών τεχνών της εποχής, άξιο μελέτης και ικανό να δώσει το έναυσμα για νέες δημιουργίες στο μέλλον, που πλέον είναι παρόν. Επίσης ως σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα των πρακτικών του παρελθόντος σε όλα τα επίπεδα.

Για τον επιμελητή της έκθεσης Νέστορα Κατσιμίχα, ιδιαίτερης σημασίας  παράγοντας είναι ο εμπνευσμένος, λιτός και μοντέρνος σχεδιασμός της The Blender Gallery που συντελεί ώστε να έρθει στο φως και να αναδειχθεί αυτό το σπάνιο υλικό, με τρόπο μοναδικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 6 – 27 Φεβρουαρίου 2021

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00

*Ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στο χώρο είναι 15 άτομα.
*Η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη εδώ ή τηλεφωνικά στο 2130280597

 

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

No data was found

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας