#Justice4ZakZackie | Ακούστε την «Ψυχή» αφιερωμένη σε κάθε ψυχή που αιμορραγεί

editorial

«Όσο υπάρχει αλληλεγγύη, δίκαιη οργή, δημιουργικότητα.
Όσο σκεφτόμαστε, μιλάμε και αντιστεκόμαστε, θα πολλαπλασιαζόμαστε.

Μέχρι αυτοί και αυτές που θέλουμε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα να είμαστε περισσότεροι και περισσότερες από αυτούς που παλεύουν με τόσο σθένος να επιβάλλουν και αυτούς που υποστηρίζουν τη βία, τη μισαλλοδοξία, το σκοτάδι.»

Ζακ Κωστόπουλος

#Justice4ZakZackie

ελc blog

Η διαρκής αυτομυθολογία του Κλιντ Ίστγουντ: Ο old boy γράφει με αφορμή το "Cry Macho" του Κλιντ Ίστγουντ.
Ανταπόκριση από το 44ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, από ένα φεστιβάλ «καταδικασμένο» να παραμένει νέο! Από την Άννα Ρούτση.
Λίγο πριν την άφιξη της Μαρί Μπρασάρ στην Αθήνα, η σημαντική Καναδή δημιουργός συνομιλεί με τη Σοφία Ευτυχιάδου για την παράσταση "Βία / Violence" που έρχεται στην Πειραιώς 260.
Πυροβολώντας τον Θεό. Γράφει ο old boy.

ελc agenda

Στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ο Steve McQueen παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση ''End Credits, 2012-ongoing'' από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας.
O βραβευμένος ως «Χορογράφος / Καλλιτέχνης της χρονιάς 2020» Akram Khan και η ομάδα του έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου με το «Ξορκίζοντας το Κακό».
Το πολύπτυχο έργο ''holy purple'' της Ανδρονίκης Μαραθάκη παρουσιάζεται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου.
Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έρχεται με 140 ταινίες, 3 διαγωνιστικά τμήματα, 2 αφιερώματα, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, παράλληλες εκδηλώσεις και ειδικές προβολές από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.
Η έκθεση του Marabou Project παρουσιάζεται στο Συμπόσιον Κέντρο Πολιτισμού στον παραδοσιακό οικισμό Μεγαλοχωρίου στη Σαντορίνη από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.
Η ομαδική έκθεση «Πράσινο Πέρα(σ)μα» εγκαινιάζεται στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών στο Πέραμα.
Τρία νέα ελληνικά έργα, εμπνευσμένα από το Αρχαίο Δράμα, που παρουσιάστηκαν στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου το καλοκαίρι, θα ζωντανέψουν ξανά στη δημοφιλή αθηναϊκή σκηνή της Πετρούπολης «Μίνως Βολανάκης».
Το έργο του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε, «Κάποιος θα έρθει» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά παρουσιάζεται στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου 2021.

ελc news

Δέκα εικαστικοί αντλούν ελεύθερη έμπνευση από την αλησμόνητη καυστική σάτιρα του Ζαν Ρενουάρ και φιλοτεχνούν έργα για την κεντρική, πρωτότυπη έκθεση της φετινής διοργάνωσης.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στις κλειστές αίθουσες και ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.
Προγραμματίστε την επίσκεψή σας το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε ένα από 50+ αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού στην Ελλάδα.
Μια διεισδυτική ματιά στη δημιουργική κληρονομιά και την έμπνευση της Amy Winehouse μέσα από μία έκθεση αφιερωμένη στη ζωή, την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό της έργο.

Podpourri

Σε αυτό το podcast, η δραματολόγος και κριτικός θεάτρου Σοφία Ευτυχιάδου συνομιλεί με τον συγγραφέα, ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Καλαβριανό για όσα έχουν καθορίσει τον ίδιο ως άνθρωπο και καλλιτέχνη.
Η Πέπη Νικολοπούλου συζητά με την Αλέξα Αποστολάκη, εκδότρια και ψυχή των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, για το τι σημαίνει καλό παιδικό βιβλίο.

βιβλίο

Μια σπάνια διασκευή ενός θεατρικού έργου σε μυθιστόρημα από τον ίδιο τον συγγραφέα, μας δείχνει τις δυνατότητες υπέρβασης των λογοτεχνικών ειδών. Κριτική του Κωστή Καλογρούλη.
Κάποια τα διαβάσαμε ήδη και σας τα προτείνουμε αλλά και κάποια τα ξεχωρίσαμε από τις πολυαναμενόμενες εκδοτικές αφίξεις των επομένων ημερών. Προτάσεις από την Πέπη Νικολοπούλου.