«Μυστήριο 57_Ακροβατώντας στην Ελευσίνα» με πρωτότυπες δράσεις ακροβατικών, σύγχρονου χορού και μουσικής από Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες

Παράλληλα η καλλιτεχνική κι επιστημονική ομάδα του Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain επιστρέφει για τον κύκλο του εργαστηρίου πολεοδομίας «Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας»

7 June 2022
- 18 June, 2022

Η σύνθετη δράση τέχνης «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα» επιστρέφει από τις 7 έως τις 18 Ιουνίου, σε συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών επανέρχεται με πλήθος δράσεων της τέχνης του τσίρκου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας, στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου, η καλλιτεχνική κι επιστημονική ομάδα του Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain επιστρέφει για έναν ακόμα κύκλο του εργαστηρίου πολεοδομίας «Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας». Με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών αλλά και των κατοίκων της Ελευσίνας, το εργαστήριο στοχεύει να αναδείξει την ανθρώπινη, βιομηχανική και αρχαία κληρονομιά της πόλης.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα Ιούνιο 2022

Η τελική μορφή του έργου σε εξέλιξη «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα», στο πρώτο αυτό στάδιο της δημιουργίας του, καθώς και τα αποτελέσματα του εργαστηρίου πολεοδομίας «Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας», θα παρουσιαστούν το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου με ελεύθερη είσοδο.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα

Το πρόγραμμα «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα» συγκεντρώνει καλλιτέχνες από τον σύγχρονο χορό, το σύγχρονο τσίρκο και τη μουσική της Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου, από την Ελλάδα και τη Γαλλία, δημιουργώντας καλλιτεχνικά δρώμενα για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τον πολυ-πολιτισμικό κοινωνικό ιστό των προαστιακών πόλεων.

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αυτό το έργο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και της Χριστίνας Σουγιουλτζή, φέρνει κοντά τρεις Έλληνες καλλιτέχνες σύγχρονου χορού και τσίρκου από την ομάδα Κι Όμως Κινείται με πέντε Γάλλους καλλιτέχνες τσίρκου και τρεις μουσικούς από το Le Plus Petit Cirque du Monde (Το Μικρότερο Τσίρκο στον Κόσμο), τη διάσημη σχολή «τεχνών κινδύνου» και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών.

Καρπός του πρώτου ερευνητικού σταδίου της συλλογικής αυτής δράσης, είναι ένα έργο σε εξέλιξη, εμπνευσμένο από τους κατοίκους και το αστικό τοπίο της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας, που θα παρουσιαστεί στην πόλη, στην πλήρη του μορφή, τη χρονιά του τίτλου.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα Ιούνιος 2022

Παράλληλη δράση | Πλανόδια εργαστήρια πολεοδομίας

Τα πλανόδια εργαστήρια πολεοδομίας, με τίτλο «Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας», στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων δεσμών ανάμεσα στην πολεοδομία, την αρχιτεκτονική και τις παραστατικές τέχνες, τοποθετώντας τους καλλιτέχνες αλλά και τους κατοίκους της Ελευσίνας στο επίκεντρο διαδικασιών ανάπτυξης και ανάπλασης προαστιακών περιοχών.

Πρόκειται για μια συλλογική πρόταση καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και κυβερνητικών φορέων, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, καλλιτεχνών, ερευνητών και πολιτών που ενδιαφέρονται για τα κοινά και τον σχεδιασμό των πόλεων. Στόχος της είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων μιας πρότυπης συνεργασίας ανάμεσα στις γαλλικές και τις ελληνικές αρχές, που θα συνδυάζει τις παραστατικές τέχνες, όπως η ακροβασία, ο χορός και οι μουσικές της Μεσογείου, με προγράμματα ανάπλασης βιομηχανικών περιοχών.

Η θεματική των εργαστηρίων «Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας» αφορά στην αναζήτηση νέων συλλογικών πράξεων και προτάσεων για την ανάδειξη της ανθρώπινης, βιομηχανικής και αρχαίας κληρονομιάς της πόλης.

Σε συνεργασία με την ομάδα του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου, Patrick Bouchain, που απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες, τη Δήμητρα Κανελλοπούλου, καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris Malaquais, τον Loïc Julienne και τον Amine Slimani, αρχιτέκτονες, και τον Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού Le Plus Petit Cirque du Monde, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στο αστικό τοπίο της Ελευσίνας, να φανταστούν και να καταγράψουν τις ιδέες τους για το πώς μια αμιγώς βιομηχανική πόλη μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν νέο χώρο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Ανοιχτό Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στις 18:00, αμέσως πριν από την παρουσίαση του έργου σε εξέλιξη «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα».

Πρωτότυπες δράσεις ακροβατικών, σύγχρονου χορού και μουσικής από Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες, καθώς και πλανόδια εργαστήρια πολεοδομίας από την καλλιτεχνική και ερευνητική ομάδα του Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain, θέτουν στο επίκεντρο την πόλη της Ελευσίνας και τους κατοίκους της, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής ελληνο-γαλλικής συνεργασίας.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα Ιούνιος 2022

Χρήσιμες πληροφορίες

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν: Αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, καλλιτέχνες, ερευνητές και πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά και τον σχεδιασμό των πόλεων.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και αφορά είτε το σύνολο των εργαστηρίων είτε μεμονωμένες ημερομηνίες. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και τα γαλλικά.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Γαλλικού Προγράμματος La Preuve par 7, με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιφερειακής Συνοχής και την Fondation de France.

Πρόγραμμα Δράσεων

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα Έργο σε εξέλιξη Διάρκεια: 7 – 18 Ιουνίου Παρουσίαση: 18 Ιουνίου στις 20:00 I Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση εδώ.

Παράλληλη δράση I Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας Πλανόδια εργαστήρια πολεοδομίας Διάρκεια: 14 – 18 Ιουνίου – Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων εργαστηρίων: 18 Ιουνίου στις 18.00 I Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση εδώ.

Πρόγραμμα Εργαστηρίων Πολεοδομίας | Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας

Τρίτη 14, Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιουνίου:

10.00-13.00 | Αναζητώντας τα μυστικά στους δρόμους της Ελευσίνας
16.00-21.00 | Εργαστήρια Πολεοδομίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας

Παρασκευή 17 Ιουνίου:

10.00-13.00 | Αναζητώντας τα μυστικά στους δρόμους της Ελευσίνας
16.00-22.00 | Εργαστήρια Πολεοδομίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Δημόσια συνάντηση στο Machu Picchu (Παλιά Καμίνια) με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών του Ακροβατώντας στην Ελευσίνα

Σάββατο 18 Ιουνίου:

10.00-13.00 | Αναζητώντας τα μυστικά στους δρόμους της Ελευσίνας με τη συμμετοχή των επισκεπτών από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης
18:00-20:00 | Δημόσια παρουσίαση και συζήτηση αποτελεσμάτων των εργαστηρίων
20:00-22:00 | Παράσταση έργου σε εξέλιξη Ακροβατώντας στην Ελευσίνα

Σημεία εκκίνησης:

Πρωινά εργαστήρια: Ελαιουργική Ελευσίνας (Ιερά Οδός 1 & Αφών Μουρίκη 130) Απογευματινά εργαστήρια: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS (Εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης του ΤΙΤΑΝ) Παραγωγή: 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Συμπαραγωγή: PPCM Productions Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

7- 18 Ιουνίου 2022

Πρόσβαση στην Ελευσίνα # 21χλμ : Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές) Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863) Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο).

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.