«Μυστήριο 29 | Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο»: Ένα έργο για το φαινόμενο «Ελευσίνα» στο παρόν και το παρελθόν στο Μουσείο Μπενάκη

Μυστήριο 29 _ Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο (1)

Η έκθεση επιχειρεί να ερμηνεύσει την πόλη ως Έκθεμα

13 Οκτωβρίου
- 27 Νοεμβρίου, 2022

Λίγο πριν την έναρξη της επίσημης χρονιάς του τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η πόλη της Ελευσίνας, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου, συστήνεται στο ευρύ κοινό με την Έκθεση Μυστήριο 29 | Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, στο Μουσείο Μπενάκη. Ένα έργο της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της θεματικής «Άνθρωποι – Κοινωνία», για τις ψηφίδες που συνθέτουν το φαινόμενο ΕΛΕΥΣΙΝΑ τωρινά και αλλοτινά.

Δειγματίζοντας ψήγματα από το παρόν και το παρελθόν της πόλης, αυτό που σχηματικά αποκαλείται το «DNA» ή το συλλογικό Υποσυνείδητο του τόπου, η Έκθεση Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, υπό την επιμέλεια της αρχιτέκτονος – μουσειολόγου Ερατώς Κουτσουδάκη, επιχειρεί να ερμηνεύσει την πόλη ως Έκθεμα, και προσκαλεί το κοινό σε μια εξερεύνηση της Ελευσίνας από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, την βιομηχανική ανάπτυξη, την εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, τη μοναδικότητα και τα Μυστήριά της.

Ταυτόχρονα, κάνει μια νύξη στην απαρχή της μουσειακής πράξης, τιμώντας τους Ελευσίνιους συλλέκτες που διασώζουν με επιμονή και φροντίδα τα τεκμήρια του παρελθόντος της πόλης τους. Και κυρίως, καλεί τους επισκέπτες σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της, στους ανθρώπους της αλλά και στις κοινότητες που τη συνθέτουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

13 Οκτωβρίου – 27 Νοεμβρίου

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη & Κυριακή | 10:00-18:00

Παρασκευή & Σάββατο | 10:00-22:00

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Συντελεστές

Επιμέλεια Έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη
Παραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα & Μουσείο Μπενάκη
Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας