Δείτε που παίζονται οι ταινίες της εβδομάδας

2021

Διάρκεια: 90λ.

Ο Αχιλλέας μεγαλώνει σ’ ένα ορεινό χωριό με τα παραμύθια της μάνας του αλλά και με τις καθυστερημένες αντιλήψεις του περιβάλλοντος του.Το παρελθόν των γονιών του τον καθορίζει και δεν το ξέρει. Ο πατέρας του κρύβεται γιατί τον κυνηγάει η αστυνομία και αυτός το αγνοεί. Αργότερα, βρίσκουμε τον Αχιλλέα που έχει μεγαλώσει, να είναι ανώριμος, μπερδεμένος και να μη ξέρει τι θέλει. Αλητεύει και κάνει άστατη ζωή. Μπλέκεται με γυναίκες της νύχτας, αλλά αναζητά τη γυναίκα εκείνη που θα τον συγκινήσει και θα δώσει νόημα στη ζωή του.

2015

Διάρκεια: 118λ.

Το κλίμα του κόσμου αλλάζει. Αντί να δείχνει το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αυτό το ντοκιμαντέρ εστιάζει στους ανθρώπους που προτείνουν λύσεις και τις ενέργειές τους.

1975

Διάρκεια: 116λ.

Σε μιά ιταλική πόλη, οι Ναζί συλλαμβάνουν νέους και νέες και τους φυλακίζουν σε ένα κάστρο. Εκεί τους βασανίζουν και τους κακοποιούν σεξουαλικά και τους αναγκάζουν να κάνουν διάφορες άλλες ακραίες πραξεις (κοπρολαγνεία, βιασμούς κ.α.) Στο τέλος μάλιστα τους εκτελούν με τους πιο αρρωστημένους τροπους. Αμφιλεγόμενη αντι-φασιστική ταινία.

2022

Διάρκεια: 139λ.

Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο, σε αυτήν την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μια αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίχτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος.

2023

Διάρκεια: 129λ.

Ο πόνος της απώλειας φέρνει κοντά τον Ντάνιελ και τη νεαρή Άλισον, επιζώσα μιας ασύλληπτης τραγωδίας που στέρησε τη ζωή της κόρης του Ντάνιελ. Όσο ο Ντάνιελ μεγαλώνει την έφηβη εγγονή του και η Άλισον αναζητά την εξιλέωση, ανακαλύπτουν πως η φιλία, η συγχώρεση και η ελπίδα μπορούν να βρεθούν στα πιο αναπάντεχα μέρη.

2017

Διάρκεια: 98λ.

Το Επεκουέν, από τα πλέον τουριστικά χωριά της Αργεντινής, με διάσηµες θερµές πηγές, βυθίστηκε ολοκληρωτικά το 1985, όταν τεράστια ποσότητα του νερού έσπασε το φράγµα και κατέκλυσε το χωριό.Τριάντα χρόνια αργότερα, τα νερά υποχωρούν, με τους κατοίκους όμως να μην επιστρέφουν. Μια παρέα νεαρών, παρά τις προειδοποιήσεις, ταξιδεύουν στα αποκαλυφθέντα ερείπια για να γυρίσουν ένα ντοκυμαντέρ για την ιστορία του Επεκουέν, όμως αντίθετα με ότι νόμιζαν, δεν είναι μόνοι τους

2023

Διάρκεια: 0λ.

Ιστορική ταινία μυθοπλασίας μέ θέμα τήν ζωή του ηρωομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, πού θυσιάστηκε γιά τήν Ελευθερία της Πατρίδος του στίς 24 Απριλίου 1821.

2022

Διάρκεια: 101λ.

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, κινηματογραφώντας ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα βήματα του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Στη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο, μια ομάδα φαντασμάτων του 18ου αιώνα αποφασίζει να τον ακολουθήσει στην πόλη. Μια σύγχρονη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

2023

Διάρκεια: 110λ.

Σ’ένα βασίλειο διχασμένο από θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της Βρετανικής εισβολής, μια μικρή ομάδα ανθρώπων διασταυρώνει τα ξίφη της και συνδέει τη μοίρα της με αυτή της Γαλλίας.

2022

Διάρκεια: 87λ.

Στα ορεινά της Βολιβίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Κέτσουα έχει για χρόνια την ίδια καθημερινή ρουτίνα. Όταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου.