Μουσικές στο Λουτρό των Αέρηδων

H Ορχήστρα αρχαιοελληνικών οργάνων «ΛύρΑυλος» επί σκηνής

Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα,  το μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος»  (Παναγιώτης και Μιχάλης Στέφος, Χριστίνα Σιάκη, Όλγα Στέφου), θα ταξιδέψει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Καταλύοντας τα όρια του χρόνου, οι ήχοι των οργάνων, των φωνών αλλά και ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος παρουσίασης, ξυπνούν πρωτόγνωρα συναισθήματα ακόμη και στους μη μυημένους στο χώρο της μουσικής.
Είναι ένα θέαμα και παράλληλα ένα άκουσμα που ξεπερνάει τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνάει τη «μηχανή» του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο Ελληνικός πολιτισμός 3000 χρόνια πριν.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά σωζόμενα μουσικά κομμάτια της αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς, που επιβεβαιώνουν τον πλούτο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης, καθώς και τη δυνατότητα να δει, να αγγίξει και να ακούσει τριάντα αρχαία μουσικά όργανα, ανακατασκευασμένα από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, κέρατο, εντέρινες χορδές, κόκαλο, ιχθυόκολλα, δέρμα, έλατο, πυξάρι, κλπ.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη μελοποιημένη αρχαία και νεότερη λυρική ερωτική ποίηση όπως πχ. ένα γνωστό ποίημα τού  Κ. Καβάφη με  την συνοδεία αρχαίας κιθάρας. Φυσικά στη συναυλία θα είναι « παρόντες »  η θεά Αφροδίτη και ο τραγοπόδαρος μουσικός Πάνας από την Αρκαδία.

Χωρίς ελιτίστικο ή μουσειακό χαρακτήρα το μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος» υποστηρίζει και προβάλλει το σημαντικό αυτό κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με μια προσέγγιση την οποία χαρακτηρίζει η πιστότητα, η ακρίβεια αλλά και η δημιουργικότητα.

Συντελεστές

Τραγούδι, κρόταλα, κύμβαλα, τύμπανο,  κογχύλια, φόρμιγξ: Μιχάλης Στέφος
Λύρα, βάρβιτος, σαντούρι, κογχύλια: Όλγα Στέφου
Λύρα, πανδούρα, βιολί, σείστρο:  Χριστίνα Σιάκη
Αρχαία κιθάρα, λύρα, Πυθαγόρειο μονόχορδο, σύριγξ, κογχύλια, κέρας, δίαυλος, άσκαυλος, ζουρνάς: Παναγιώτης Στέφος
Έρευνα, ενορχηστρωτική επιμέλεια και κατασκευή οργάνων:  Παναγιώτης Στέφος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας