KEOS Magazine: Ένα έντυπο «καλωσόρισµα» στη Μυροβόλο Χίο

Τρεις νέοι επιχειρούν να αναδείξουν τις ομορφιές του νησιού με την ιστορία, τη λαογραφία και τους ανθρώπους της Χίου να βρίσκονται στο επίκεντρο της έμπνευσής τους

Το KEOS Magazine είναι ένα τεύχος που ιδρύθηκε από τρεις νέους ανθρώπους με καταγωγή από τη Χίο.

«Η σχέση μας με το φως, τους ήχους, τις μυρωδιές και τις εικόνες από το βαθύ μπλε πλημμύρισαν τα μάτια μας αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας. Αναπολώντας την παιδικότητά μας μέσα σε θάλασσες, τρέχοντας στα σοκάκια των χωριών. Θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο κάποιες από τις εικόνες που έχουμε συλλέξει στη μνήμη μας», αναφέρουν οι ιδρυτές: Παναγιώτης Κλούβας, Ρίτα Ντούλη και Μαρία Γεωργίτση.

Στόχος τους είναι να προβάλουν το νησί της Χίου μέσα από τη μορφή εντύπου. Η ιστορία, η λαογραφία, η τοπική κουλτούρα και οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο της έμπνευσής τους.

Καθώς το νησί της Χίου εξελίσσεται σε ολοένα και πιο διεθνή προορισμό, το KEOS Magazine είναι εδώ να συμπληρώσει, να εκπροσωπήσει και να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη αυτού του συνεχούς μεταβαλλόμενου τοπίου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καθοριστικό κομμάτι στο παζλ της πολιτιστικής και τουριστικής εικόνας της Χίου.

Στο δεύτερο τεύχος το κυρίως θέμα είναι η Mαστίχα. Προσεγγίζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο πιο ελκυστικό γίνεται στον αναγνώστη κι έχει γίνει έρευνα ώστε να ειπωθούν πράγματα που ίσως το ευρύ κοινό να μην γνωρίζει.

Η υπόλοιπη θεματολογία κινείται ανάμεσα σε μεσαιωνικά χωριά, παραλιακά μέτωπα, τοπόσημα κλπ. Ο άνθρωπος επίσης, βρίσκεται στο επίκεντρο, σε αυτό το τεύχος του 2022, με την έννοια ότι υπάρχουν μαρτυρίες και συνεντεύξεις προσώπων που συνδέονται άμεσα με το νησί της Χίου.

«Σε κάθε βήµα της δικής µας εξερεύνησης για τη δηµιουργία αυτού του τεύχους, η Χίος είχε πάντα κάτι νέο να µας αποκαλύψει και να µας διδάξει. Οι άνθρωποί της ήταν πάντα πρόθυµοι να µας µιλήσουν, να µοιραστούν µαζί µας ιστορίες που προκαλούν ποικίλα συναισθήµατα, από την έκπληξη µέχρι τον θαυµασµό, ενώ παράλληλα προσφέρουν τροφή για σκέψη.

Τα τοπία του νησιού µάς αποκάλυψαν την αστείρευτη ποικιλοµορφία τους, η οποία κάνει τη Χίο να µη µοιάζει µε κανένα άλλο µέρος της Ελλάδος. Κι έτσι, συνειδητοποιήσαµε για ακόµα µια φορά ότι ζούµε σε έναν τόπο ευλογηµένο. Έναν τόπο που αγαπάµε κι εκτιµάµε όλο και περισσότερο µε κάθε νέα ανακάλυψη που µας επιφυλάσσει. Για εµάς, τους ανθρώπους πίσω από το “ΚΕΟS”, ο τόπος δεν είναι αφηρηµένη έννοια, είναι οι άνθρωποι και οι µνήµες τους. Κι αν ένας τόπος αποκτά ταυτότητα µε την παρουσία του ανθρώπου, τότε αποκτά ψυχή όταν µοιράζεσαι την οµορφιά του µε άλλους.

Έτσι, το KEOS είναι η προσπάθειά µας να δηµιουργήσουµε ένα έντυπο «καλωσόρισµα» στο νησί µας. Ένας τρόπος να µοιραστούµε την οµορφιά του µε τους αναγνώστες. Μια απόπειρα να οικοδοµήσουµε µια φωτογέφυρα ανάµεσα στους ταξιδιώτες και τον προορισµό τους, µε απώτερο σκοπό οι πρώτοι να ενωθούν µε τη Μυροβόλο Χίο», oι δημιουργοί του KEOS αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το KEOS Magazine διανέμεται δωρεάν και το βρίσκετε σε κομβικά σημεία του νησιού .

Σε επιλεγμένα book store στην Αθήνα . Είναι στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. I love the writing and images of your magazine. I received a copy from the tourist bureau in Chios Town. I wanted to be able to read future editions, but am only here for one week. If you have a digital edition, I would love to access it and share it with friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.