Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Γουλανδρή

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Μουσείων

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ σας περιμένουν το Σάββατο 17 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο να γιορτάσετε την Ημέρα Μουσείων με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Τα εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους. Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν πώς αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.
Στο εργαστήρι ζωγραφικής και κολάζ «Φανταστικά Ζώα», οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τη φαντασία τους θα εμπνευστούν από τα ζώα της έκθεσης και θα τα αποτυπώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, χρησιμοποιώντας ως υλικά : κραγιόνια, ξυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, μαρκαδόρους, χαρτιά, εφημερίδες.
– Έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου «
Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες» Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Μπουμπάι, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Σαγκάη, Λος  Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου μαζί με την κόρη της το καλοκαίρι του 2013 έκαναν τον «γύρο του κόσμου» και φωτογράφισε τα μέρη αυτά. Οι φωτογραφίες της  μας μεταφέρουν μία συναρπαστική εικόνα από τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τη ζωή των τόπων που επισκέφθηκε (η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου).
– Μουσικά σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης
θα παίζουν μουσική στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό της ημέρας. Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει για μία ώρα.
– Μόνιμες εκθέσεις
του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ.

  tags / workshops

  Εγγραφείτε στο newsletter μας

  Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

  Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

  Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

  το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

  ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας