Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Nέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 – 14 ετών

Μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά θα γνωρίσουν την τεχνική του stop motion animation και την τέχνη του πλεξίματος

19 Φεβρουαρίου
- 27 Μαρτίου, 2022

Τα Σαββατοκύριακα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα, καθώς δυο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, μόλις ξεκίνησαν.

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Σωτήρης Σόρογκας – ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του», που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα, τα παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών πειραματίζονται με την τεχνική του stop motion animation στο εργαστήριο «Κάτι κινείται… στο Μουσείο!», κάθε Κυριακή 10:30-12:30 και 13:00-15:00 αντίστοιχα.

Παράλληλα, δυο διαφορετικά και ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών («Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…») και 7-9 ετών («Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!») να γνωρίσουν την τέχνη του πλεξίματος, με αφετηρία το έργο του καλλιτέχνη François Rouan, κάθε Σάββατο 10:30-12:00 και 12:30-14:00 αντίστοιχα.

Κάτι κινείται… στο Μουσείο!

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή εμπνέεται από το εικαστικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα που φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων και παρουσιάζει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion animation), για παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών.

Με αφορμή τις θεματικές ενότητες και τις τεχνικές του ζωγράφου, τα παιδιά δημιουργούν μια πρωτότυπη ιστορία, κατασκευάζουν cut-out φιγούρες και δίνουν στα έργα του Σόρογκα μια νέα διάσταση, αξιοποιώντας την τεχνική του stop motion. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξοικειώνονται με όλα τα στάδια παραγωγής του animation, όπως η συγγραφή σεναρίου και η σκηνοθεσία και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της δική τους πρωτότυπης stop motion ταινίας.

Νέα παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Συνδυάζοντας τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με την εκπαιδευτική διαδικασία, η τεχνική stop motion animation έχει πολλαπλά οφέλη στη διεργασία της μάθησης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του επίπεδου συγκέντρωσης και προσοχής των παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και προωθώντας παράλληλα την έννοια της συνεργατικής δημιουργίας.

Τμήμα για παιδιά 9-11 ετών: Κάθε Κυριακή |10:30-12:30
Ηλεκτρονική Προκράτηση θέσεων εδώ

Τμήμα για παιδιά 12-14 ετών: Κάθε Κυριακή |13:00-15:00
Ηλεκτρονική Προκράτηση θέσεων εδώ

Αριθμός συμμετοχών: έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

«Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…» & «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!»

Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!).

Ξεχνώντας για λίγο τα πινέλα και αντλώντας έμπνευση από την τεχνική του πλεξίματος, την οποία ο Rouan συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα. Στο εργαστήριο Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου… (ηλικίες 5-6 ετών) τα παιδιά δημιουργούν τον δικό τους φανταστικό υφαντό-ήρωα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού, ενώ Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη! (ηλικίες 7-9 ετών) δημιουργούν το δικό τους πλεκτό.

Νέα παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Στόχος και των δυο δράσεων είναι η εξοικείωση των παιδιών με έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, που ενισχύει τη φαντασία και αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα.

Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου… (για παιδιά 5-6 ετών): Κάθε Σάββατο |10:30-12:00
Ηλεκτρονική Προκράτηση θέσεων εδώ

Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη! (για παιδιά 7-9 ετών): Κάθε Σάββατο |12:30-14:00
Ηλεκτρονική Προκράτηση θέσεων εδώ

Αριθμός συμμετοχών: έως 12 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

«Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…» & «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!» | Σάββατο 10:30-12:00 και 12:30-14:00
«Κάτι κινείται… στο Μουσείο!» | Κυριακή 10:30-12:30 και 13:00-15:00
Διάρκεια: έως 27 Μαρτίου 2022

*Για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test που έχει διεξαχθεί εντός 24 ωρών.

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 9
- 12 ευρώ

Πρεμιέρες

Τελευταία εβδομάδα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

9 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας