Giving Tuesday: Το HIGGS φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε»

Μια Τρίτη με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, θα γιορταστεί και στην Ελλάδα η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς

Την  Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, θα γιορταστεί και στην Ελλάδα, η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που το HIGGS φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και μας προτρέπει να δείξουμε τη γενναιοδωρία μας με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε».

Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012 με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Αυτή η απλή ιδέα εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 75 χώρες και καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας. Φέτος, η GivingTuesday, θα γιορταστεί σε όλον τον κόσμο στις 30 Νοεμβρίου.

To HIGGS προσκαλεί ιδιώτες, οργανώσεις και επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν ενεργά στην ημέρα #GivingTuesday, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξή τους προς έναν σκοπό που τους εμπνέει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε: είτε πρόκειται για έμπρακτη βοήθεια προς έναν γείτονα ή συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, είτε για οικονομική υποστήριξη σε σκοπούς και φορείς με κοινωνικό αντίκτυπο, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS:  

«Πιστεύουμε στη δύναμη των απλών ανθρώπων που έχουν καλές προθέσεις, ωραίες ιδέες και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία. Με αφορμή τον εορτασμό της GivingTuesday την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, θέλουμε να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και της γενναιοδωρίας. Για αυτό, αναλάβαμε ως επίσημοι εκπρόσωποι του δικτύου στην Ελλάδα, να δώσουμε ιδέες και εργαλεία σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν και ενωμένοι να κάνουμε τη διαφορά».

Η ομάδα του HIGGS κάνει την αρχή, αφιερώνοντας όλο τον Νοέμβριο στο κίνημα της GivingTuesday. Κατά τη διάρκεια του μήνα, κάθε μέλος της ομάδας θα πραγματοποιήσει ασκήσεις γυμναστικής στο δικό του χώρο και χρόνο.

Στο τέλος του μήνα, θα καταμετρηθούν όλες οι ώρες της ομάδας, και – μετά από κλήρωση – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση θα λάβει αντίστοιχες ώρες συμβουλευτικής από τους εκπαιδευτές του HIGGS.

HIGGS – Το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα

Το HIGGS l Higher Incubator Giving Growth & Sustainability l ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 και είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων καθώς είναι το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας τους, ώστε να είναι αποτελεσματικότερες και βιώσιμες.

Το HIGGS έχει προσαρμόσει το μοντέλο incubation & acceleration για πρώτη φορά σε ΜΚΟ και δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες ΜΚΟ να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα από τα κύρια προγράμματά του (Incubator, Accelerator, Green & Social Incubator (GSE)) μέσω των οποίων προσφέρεται στοχευμένη εκπαίδευση και πρακτικά εργαλεία για την στρατηγική τους ανάπτυξη και την οικονομική τους βιωσιμότητα προκειμένου να επιτύχουν αποτελεσματικότερα τον σκοπό τους. 

Επιπλέον προσφέρεται tailor-made συμβουλευτική, πρόσβαση σε co-working spaces και γραφεία στο κτίριο του HIGGS, εκδηλώσεις, networking  και διασύνδεση με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ΜΜΕ και χρηματοδότες, σε έναν χώρο όπου μπορούν να εργαστούν και να αναπτύξουν τις δράσεις τους.

Μέχρι και το 2020, το HIGGS έχει υποστηρίξει 157 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει πάνω από 10.800.000€ σε χρηματοδοτήσεις και έχουν δημιουργήσει πάνω από 770 νέες θέσεις εργασίας.

Οι δράσεις του “Giving Tuesday”

Αθλούμαστε κάνοντας το καλό

Κάθε επανάληψη μετράει

Η ομάδα του HIGGS συμμετέχει στην Giving Tuesday πραγματοποιώντας αθλητικές ασκήσεις για όλον τον μήνα Νοέμβριο. Εάν σας εμπνέει η δράση, μπορείτε να την «υιοθετήσετε» και εσείς και να την προσαρμόσετε στις ανάγκες του φορέα σας.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Η ομάδα του HIGGS φοράει τα αθλητικά της και από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιεί κοιλιακούς, ραχιαίους, ασκήσεις pilates, «καθισματάκια», push ups, βολές στην μπασκέτα της αυλής της και ποδηλατικά χιλιόμετρα.

Κάθε επανάληψη των ασκήσεων θα καταγράφεται από την προπονήτρια της ομάδας καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης. Το σύνολο των επαναλήψεων της ομάδας θα μετατραπεί, κατά αναλογία, σε συμβουλευτικές ώρες οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν από την ομάδα του HIGGS σε μία ΜΚΟ της χώρας.

Η ΜΚΟ θα επιλεχθεί μέσα από κλήρωση.

Για να λάβει μέρος μια ΜΚΟ στη διαδικασία θα χρειαστεί να αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook μία φωτογραφία από μέλος της ομάδας της που πραγματοποιεί μία αθλητική άσκηση (δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται το πρόσωπο του συμμετέχοντα), σημειώνοντας τα hashtags #GivingTuesday #HIGGS και να αποστείλει το σχετικό link της ανάρτησης στο i[email protected] μέχρι και την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 17.00.

Την 1η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ανάμεσα στις ΜΚΟ που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες τις ΜΚΟ (ΑΜΚΕ, Σωματεία, Σύλλογοι).

Συμβάλλοντας στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 3 – Καλή Υγεία και Ευημερία SDG 3 – Good Health & Wellbeing

Giving Tuesday 2021 – ShareOurVision

Κάθε μικρή πράξη γενναιοδωρίας είναι το λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο. 

Η Αμυμώνη συμμετέχει φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς στις 30 Νοεμβρίου 2021 με στόχο την ισότιμη και αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Το όραμα είναι κάθε άνθρωπος με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες στην Ελλάδα

-να λαμβάνει την εκπαίδευση και τις θεραπείες που χρειάζεται
-να αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητές του
-και να ζει κατά το δυνατό αυτόνομα και με αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Κι ακόμα, η οικογένειά του να έχει την απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

Μοιράσου το όραμα:
Υποστήριξε την Αμυμώνη κάνοντας μια δωρεά: https://donate.amimoni.gr/

Μοιράσου το μήνυμα κοινοποιώντας τη δράση μέσα από τα social media με hashtags: #αμυμώνη #amimoni #ShareOurVision #GivingTuesday #GivingTuesday2021

Στα 28 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, μέσα από τις 4 δομές της έχουν περιθάλψει, βοηθήσει και εκπαιδεύσει πάνω από 480 άτομα και παράλληλα έχουν καθοδηγήσει και στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.

«Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα!
Στήριξε το όραμά μας και βάλε το λιθαράκι σου για έναν καλύτερο κόσμο.»

Συλλογή και διάθεση τροφίμων για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Η Lancom μαζί με την Battlenet Gaming Stations στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Γενναιοδωρίας #GivingTuesday συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όλα τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλουμε όλοι μας στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των παιδιών του Παιδικού Χωριού, προσφέροντας τους τα απαραίτητα είδη.

Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, σας προτρέπουμε με τη σειρά μας να συνεισφέρετε στην πρωτοβουλία μας. Τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν στο κατάστημα της Battlenet Αριστοτέλους, Βασιλέως Ηρακλείου 40, 54623, Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τη λίστα με τα προϊόντα παρακάτω:

1) Χειρουργικές μάσκες
2) Γάντια μιας χρήσης large + extra large
3) Αποσμητικά για αγόρια και κορίτσια
4) Αλεύρι γενικής χρήσης
5) Αλεύρι για γλυκά
6) Μαργαρίνη και βούτυρο
7) Χαρτί ρολό κουζίνας
8) Απολυμαντικό σπρέι
9) Σοκολάτες και πατατάκια
10) Παιδικοί χυμοί
11) Απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων
12) Σπορέλαιο
13) Δημητριακά
14) Απολυμαντικά μαντηλάκια
15) Ψωμί για τοστ
16) Μέλι
17) Μαγιονέζα

Δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης ατόμων με αναπηρία για τις παροχές που δικαιούνται

 

Τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Γενναιοδωρίας Giving Tuesday! Η Κοινωνική Λειτουργός του φορέα, θα ασχοληθεί με την ενημέρωση τόσο των Ατόμων με αναπηρία, όσο και του ευρύτερου οικογενειακού τους περιβάλλοντος για τις υποχρεώσεις τους αλλά και τις παροχές που δικαιούνται, ώστε να μπορεί να γίνει πιο ομαλή η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, θα παρέχεται δωρεάν πληροφόρηση για τη σύνταξη εισηγητικού φακέλου, ώστε να κατατεθεί σε Κέντρο Πιστοποιημένης Αναπηρίας .ΚΕΠΑ. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Από τις 25 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2021, σας προσκαλούν στον χώρο της Κοιν.Σεπ. ‘Φροντίδα στο σπίτι’, στην Ηροδότου 130, Νέα Αλικαρνασσός, Ηρακλείου Κρήτης από τις 10.00 πμ έως 14.00 μμ, να ενημερωθείτε από την κοινωνική λειτουργό του φορέα για τα θέματα που σας απασχολούν.

Μπορείτε, επίσης, να καλέσετε στο τηλ. 2810301083 ή να αποστείλετε e-mail στο [email protected] για να οριστεί η δια ζώσης συνάντηση, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκων.

Οι υπηρεσίες, θα απευθύνονται στα Άτομα με Αναπηρία, τις οικογένειές τους, αλλά και όσους βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους και θα αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για ζητήματα πρόσβασης, στάθμευσης και γενικότερα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών  με αναπηρία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε απόλυτη συνεργασία και αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης:

– θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφόρησης σε θέματα νομοθεσίας της απασχόλησης, αγοράς εργασίας και ασφαλιστικών καλύψεων.

– θα υπάρχει καθοδήγηση ατόμων που έχουν δικαίωμα να καταθέσουν φάκελο για να  πιστοποιήσουν την αναπηρία τους, ώστε να συμπληρωθούν σωστά και με μεθοδικότητα όλα τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος πολίτης να εξεταστεί από υγειονομική επιτροπή του Κε.Π.Α (Κέντρο Πιστοποιημένης Αναπηρίας).

Στη συνέχεια και αφού λάβει την Πιστοποίηση της αναπηρίας του, η κοινωνική λειτουργός συνεχίζει μαζί του την συνεργασία, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλες τις νόμιμες παροχές που δικαιούται, ανάλογα με το ποσοστό της αναπηρίας που θα λάβει.

Giving Inspiration

Οι coaches του IPD συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Γενναιοδωρίας με μία σειρά δωρεάν ενδυναμωτικών mini workshops που θα πραγματοποιηθούν στον φιλόξενο χώρο του Creativity Platform, στην Θεσσαλονίκη.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Η γενναιοδωρία δίνει στον καθένα μας τη δύναμη να δημιουργήσει μία θετική αλλαγή στη ζωή των συνανθρώπων του. Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης – IPD συμμετέχει με ενθουσιασμό στην Παγκόσμια Ημέρα Γενναιοδωρίας προσφέροντας έμπνευση.

Οι coaches της ομάδας θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μία σειρά δωρεάν ενδυναμωτικών mini workshops και θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους με τους ανθρώπους της πόλης.

Συμμετέχουν ενεργά στο παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας με στόχο να απελευθερώσουν τη δύναμη των ανθρώπων και να μεταμορφώσουν τον κόσμο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Creativity Platform, Εγνατίας 45 ( εντός της στοάς ) στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και ώρες 18:00 – 20:00.

Κατοχυρώστε τη θέση σας συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Μόνο Μαζί Μπορούμε να Μοιραζόμαστε

Σύντομη περιγραφή της δράσης

«Μόνο Μαζί Μπορούμε να Μοιραζόμαστε»: αυτό είναι το κοινό σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς και Γενναιοδωρίας [Tuesday Giving].

Η Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» [ΑΜΕΝ], ένας Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, γιορτάζει τα 37 χρόνια παρουσίας στα Κοινωνικά Δρώμενα της Κύπρου και αναδεικνύει την αγαστή και πολυετή συνεργασία της με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας τη Διάκριση της ως Nursing Home of the Year 2020/2021.

Από τις 8 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021, μας προσκαλούν να κάνουμε από κοινού πράξη το σύνθημα «Μόνο Μαζί Μπορούμε να Μοιραζόμαστε» και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας με κύριο στόχο τη συλλογή των 300 εισφορών (μικρών ή μεγάλων), προκειμένου να παρέχουμε τη δυνατότητα σε ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό (ΜΚΟ) της Κύπρου να αξιοποιήσει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care (Νοητική και Σωματική Ενδυνάμωση), το οποίο αποτελεί το πλέον καινοτόμο και επιτυχημένο σύστημα νέας τεχνολογίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική.

Ο ΜΚΟ που θα επιλεγεί μετά από κλήρωση, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα για περίοδο έξι μηνών, τυγχάνοντας της υποστήριξης της Διεπιστημονικής Ομάδας του ΑΜΕΝ.

«Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς και Γενναιοδωρίας με πράξεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης της κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτους πληθυσμούς που χρήζουν της αγάπης, κατανόησης και φροντίδας μας.»

Τρόπος Συμμετοχής:
1. Συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής
https://forms.gle/SdJjCD4M94HtFAJN6
2. Κατάθεση εισφοράς στην Ελληνική Τράπεζα,
IBAN: CY40 0050 0115 0001 1501 8695 9601 | BIC: HEBACY2N
3. Επικοινωνία με Κοινωνική Υπηρεσία της Στέγης για επιβεβαίωση και οτιδήποτε άλλο [22439111-22439112 – 97891607]

Καμπάνια AnatoliaCollegeGivingTuesday2021

Το Κολλέγιο Ανατόλια ενώνει για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις του και συμμετέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο GivingTuesday, το παγκόσμια κίνημα γενναιοδωρίας.

Στόχος είναι μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, 2021 να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500 δωρεές. Κάθε δωρεά είναι σημαντική και ακόμη και €5 μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Κάθε φορά που συμπληρώνονται 100 δωρεές (συμμετοχές), θα προστίθενται $5,000, προσωπικές δωρεές των Εφόρων του Ανατόλια, στο συνολικό ποσό. Πάμε όλοι μαζί να πιάσουμε τον στόχο και να μπορέσουμε να «ξεκλειδώσουμε» όλο το ποσό των $25,000.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του #AnatoliaGivingTuesday2021, θα διατεθεί στην προσφορά μίας εξαετούς υποτροφία σε έναν άξιο μαθητή ή μία άξια μαθήτρια από ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Το Κολλέγιο Ανατόλια ενώνει για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις του και συμμετέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο GivingTuesday, το παγκόσμια κίνημα γενναιοδωρίας. Πριν από έναν χρόνο, κάναμε όλοι μαζί τη διαφορά και μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 800 δωρεές. Έτσι, χάρη στις αρχικές δωρεές των Εφόρων και στη συγκινητική υποστήριξη αποφοίτων, γονέων, μαθητών και μαθητριών αλλά και πολλών μελών του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ανατόλια, προσφέρθηκε μία εξαετής υποτροφία σε έναν άξιο μαθητή με περιορισμένα οικονομικά μέσα.

Φέτος, και πάλι με την πολύτιμη συνεισφορά των Εφόρων, ξεκινάει η προσπάθεια να πιάσουμε τον στόχο των 500 δωρεών από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Το GivingTuesday δημιουργήθηκε το 2012 και βασίστηκε σε μια απλή ιδέα: να οριστεί μια ημέρα το χρόνο που θα προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν το καλό. Τα τελευταία εννέα χρόνια, αυτή η ιδέα έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να προσφέρουν, να συνεργαστούν και να υμνήσουν τη γενναιοδωρία. Φέτος, το GivingTuesday κορυφώνεται στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Συμμετέχοντας κι εσείς στο GivingTuesday, αποδεικνύετε ότι σε περιόδους αβεβαιότητας, η γενναιοδωρία μπορεί να ενώσει ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε φορά που συμπληρώνονται 100 δωρεές (συμμετοχές), θα προστίθενται $5,000, προσωπικές δωρεές των Εφόρων του Ανατόλια, στο συνολικό ποσό. Πάμε όλοι μαζί να πιάσουμε τον στόχο και να μπορέσουμε να «ξεκλειδώσουμε» όλο το ποσό των $25,000.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώσουμε από τις δωρεές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του #AnatoliaGivingTuesday2021, θα διατεθεί στην προσφορά μίας εξαετούς υποτροφία σε έναν άξιο μαθητή ή μία άξια μαθήτρια από ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Η προσφορά και η αλληλεγγύη ήταν πάντα στην «καρδιά» της κοινότητας του Ανατόλια. Σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του Σχολείου, χιλιάδες αξιόλογοι μαθητές και μαθήτριες έχουν φοιτήσει στο Κολλέγιο Ανατόλια χάρη στη γενναιοδωρία της κοινότητας.

Φέτος, ας ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε τη φλόγα της «καρδιάς» του Κολλεγίου Ανατόλια αναμμένη, ενισχύοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη στήριξή σας στο να επιτύχουμε το στόχο:

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

1. Πραγματοποιήστε και εσείς μία δωρεά. Από σήμερα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, 2021, συνεισφέρετε κι εσείς, βοηθώντας μας να επιτύχουμε τον στόχο μας!
Μην ξεχνάτε ότι η κάθε δωρεά είναι σημαντική!
Η συμμετοχή σας είναι αυτή που μετράει περισσότερο!

2. Διαδώστε το! Ενθαρρύνετε φίλους και γνωστούς σας να συμμετάσχουν, κοινοποιώντας τώρα ένα από τα σχετικά μας posts στον προσωπικό σας FB ή Instagram λογαριασμό.
3. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο FB event μας για να μαθαίνετε την πρόοδο της καμπάνιας μας.

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να κάνουμε την κοινότητα του Σχολείου μας ακόμη πιο δυνατή»

Περπατάμε και προσφέρουμε Αγάπη σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη!

Περπατώ και μοιράζω Αγάπη!

Ιδρυτικά Μέλη και Φίλοι της AiCAN ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ με πολλή χαρά ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη δράση της Καμπάνιας @GivingTuesday.

Η AiCAN ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ ενώνει τις δυνάμεις της και συμμετέχει στο #GivingTuesday, το Παγκόσμιο Κίνημα Γενναιοδωρίας .

Στόχος είναι να γίνουμε μία μεγάλη παρέα από όλα τα μέρη της Γης. Έλα και ΕΣΥ στην παρέα μας στις 30/11/2021 και πρόσφερε περπατώντας 1 χιλιόμετρο!

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Για να συμμετέχεις χρειάζεται:

Να βγάλεις φωτογραφία από τη βόλτα σου
Να την μοιραστείς μαζί μας στα social media της AiCAN ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ, μαζί με μία φωτογραφία της απόστασης που έχεις διανύσει μέσω εφαρμογής κινητού.
Να προσθέσεις τα hashtag: #GivingTuesday #GivingTuesdayGreece #AiCAN.

Κάθε 3 συμμετοχές θα μεταφράζονται σε 1 δωρεάν Workshop Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης και Εξισορρόπησης από τα ιδρυτικά μέλη της AiCAN ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ και σε 1 τσουβάλι τροφή, τα οποία θα διατεθούν σε 1 Φιλοζωική οργάνωση στο Μεσολόγγι.

«Είναι μία ευκαιρία για όλους μας να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε τη γενναιόδωρη πτυχή μέσα μας! Έλα μαζί μας να περπατήσουμε και να προσφέρουμε ΑΓΑΠΗ σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας!»

GivingTuesday – Καμπάνια της ΜΕΤΑδρασης για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες

Με αφορμή το #GivingTuesday -Τρίτη, 30 Νοεμβρίου- η ΜΕΤΑδραση οργανώνει καμπάνια για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Με αφορμή το #GivingTuesday -Τρίτη, 30 Νοεμβρίου- η ΜΕΤΑδραση οργανώνει καμπάνια για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθεια της ΜΕΤΑδρασης να είναι δίπλα σε κάθε ασυνόδευτο παιδί που μας χρειάζεται.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

• Διαδώστε το μήνυμα: Κοινοποιήστε την καμπάνια της ΜΕΤΑδρασης
• Κάνετε μία δωρεά: https://metadrasi.org/giving-tuesday-gr

ΜΑΖΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!

Δωρεάν δωρεές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας YouBeHero

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Σαν βγει ένας αγοραστής στον πηγαιμό για την πραγματοποίηση μιας ηλεκτρονικής αγοράς, το ταξίδι του μπορεί να είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά σίγουρα αποτελείται από τρία διαδοχικά στάδια:

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα YouBeHero τo πρώτο στάδιο αφορά την συνειδητοποίηση της δωρεάν δωρεάς…το δεύτερο την εξέταση της δυνατότητας για δωρεάν δωρεές και το τρίτο την απόφαση για να γίνουν οι δωρεάν δωρεές μέρος της καθημερινότητας μας.

Η φετινή Hμέρα Γενναιοδωρίας είναι 30 Νοεμβρίου 2021.

 Κάνε μία ΔΩΡΕΑΝ δωρεά για τον κοινωφελή σκοπό της επιλογής σας μέσω της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding) YouBeHero!

1️. Μάθε για τις Δωρεάν Δωρεές του #YouBeHero.
2️. Βρες την οργάνωση που θες να υποστηρίξεις ανάμεσα στις 89 που έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα.
3️. Κάνε τις Δωρεάν Δωρεές σου από τις επόμενες ηλεκτρονικές σου αγορές σε πάνω από 441 ηλεκτρονικά καταστήματα που συνεργάζονται ήδη με το YouBeHero.

Join us in giving | Together we can change the world | www.youbehero.com

Giving Time for Good

Μια σκυταλοδρομία εθελοντικής προσφοράς

Μια σκυταλοδρομία εθελοντισμού στην οποία φίλοι της σελίδας του Generation Woman θα προσφέρουν ώρες εθελοντικής εργασίας σε ιδρύματα της επιλογής τους.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Την σκυτάλη θα δώσει η ιδρύτρια του Generation Woman προσφέροντας ώρες εθελοντικής εργασίας σε ένα ίδρυμα της επιλογής της καλώντας ένα φίλο/φίλη της σελίδας να λάβει την σκυτάλη, να διαθέσει ώρες εθελοντικής εργασίας σε ίδρυμα της δικής του επιλογής και στην συνέχεια να παραδώσει την σκυτάλη με την σειρά του στον επόμενο.

Η εμπειρία του κάθε εθελοντή θα καταγραφεί μέσα από σύντομα βιωματικά άρθρα που θα δημοσιεύονται σε ειδική στήλη του site του Generation Woman ώστε το μήνυμα της προσφοράς και της γενναιοδωρίας να μεταδοθεί σε ακόμη περισσότερους.

Έχεις φάρμακα που δε χρειάζεσαι; Δώρισέ

Δωρεά φαρμάκων προς όφελος ευπαθών ομάδων.

34 εκ. κουτιά φαρμάκων κάθε χρόνο στην Ελλάδα λήγουν και πετιούνται αναξιοποίητα. Την ίδια στιγμή σχεδόν 2 εκ. συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως τα φάρμακα. Με τη δική σου βοήθεια το χάσμα αυτό μπορεί να γεφυρωθεί!

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Έχεις φάρμακα που δε χρειάζεσαι; Δώρισέ τα γιατί κάποιος τα έχει ανάγκη. Μπες στον χάρτη εδώ με τα 142 σημεία δωρεάς φαρμάκων στην Ελλάδα, βρες το κοντινότερο σε σένα και παράδωσε τα φάρμακα.

Εναλλακτικά, υποστήριξέ μας με μια οικονομική δωρεά εδώ

*Μία δωρεά 10€ αντιστοιχεί σε 3 κουτιά φαρμάκων για κάποιον που τα χρειάζεται.

Ψυχαγωγικές δράσεις – Η ώρα του παιχνιδιού

Σύντομη περιγραφή της δράσης 

Η ώρα του παιχνιδιού έφτασε. Όλοι μαζί παίξαμε παιχνίδια μνήμης, ζωγραφίσαμε και οι κυρίες μας παρουσίασαν τα κεντήματα-εργόχειρα που ολοκλήρωσαν.Οι ωφελούμενοι συμμετέχουν ευχάριστα και κυρίως δημιουργικά.

Το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό τη διοικητική μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Συντηρείται και λειτουργεί από τις προσόδους της ακίνητης περιουσίας του, τις εισφορές των φιλοξενούμενων τροφίμων και τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Υγείας.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας