Ένα κέντρο εκπαίδευσης αγροτών στην Ινδία παραδίδει μαθήματα αρχιτεκτονικής

Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή τεχνοτροπία wada της Μαχαράστρα στην Ινδία, είναι το νέο κέντρο εκπαίδευσης αγροτών στην αγροτική περιοχή Nimplak της Ινδίας

Φωτογραφίες: © Studio Advaita

Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή τεχνοτροπία wada της Μαχαράστρα στην Ινδία, μιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς με βασικά στοιχεία της το τετράγωνο σχέδιο και την ανοιχτή κεντρική αυλή που επιτρέπει στον αέρα και το φως να εισέρχονται ανεμπόδιστα, είναι το νέο κέντρο εκπαίδευσης αγροτών στην αγροτική περιοχή Nimplak της Ινδίας.

Ένα wada είναι συνήθως ένα μεγάλο κτίριο δύο ή περισσότερων ορόφων με μεγάλες αίθουσες διατεταγμένες γύρω από ανοιχτές αυλές.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Advaita ανέλαβε τη σχεδίαση και κατασκευή αυτού του κέντρου με στόχο να προσφέρει στους νέους της υπαίθρου, στους αγρότες της επόμενης γενιάς τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων των τεχνικών γεωργικής καλλιέργειας αλλά και μελετών για το έδαφος, το κλίμα και τη γεωργία γενικότερα.

Παράλληλα ο χώρος επιτρέπει τη φιλοξενία γεωργικών εκθέσεων των ερευνών προσβάσιμη στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής. Τη λειτουργία του έχουν αναλάβει ντόπιοι εκπαιδευμένοι αγρότες που στόχο έχουν την κατάρτιση όλο και περισσότερων νέων ώστε μακροπρόθεσμα να αυξηθούν και οι ευκαιρίες απασχόλησης.

Τα δομικά υλικά έχουν επιλεγεί με γνώμονα το χαμηλό τους κόστος αλλά και την αισθητική τους, ώστε να ταιριάζουν με τις γύρω κατασκευές και το σχέδιο να είναι εναρμονισμένο με τη γενικότερη αρχιτεκτονική της περιοχής. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι διαχέονται από φυσικό φως για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξιοσημείωτη είναι η κυβιστική απλότητα του σχεδίου με προσεκτικές επιλογές υλικών,  χρωμάτων και γεωμετρικών σχημάτων μετατρέποντας το τελικό έργο σε κάτι που είναι πολλά περισσότερα από ένα «κουτί» που θα γεμίσει με ανθρώπους. Είναι ένα κτίριο με πολλά σχεδιαστικά και αισθητικά αξιώματα που αγκαλιάζει την κοινότητα που εκπροσωπεί, αποκτώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του τοπίου, φυσικού και ανθρωπογενούς.

«Πιστεύουμε ότι η αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο οικοδόμηση, συντήρηση και ικανοποίηση υλικών αναγκών αλλά είναι και ένα μέσο για να γίνει κατανοητή η σχέση μας με τη φύση».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.