Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Για παιδιά 3 έως 12 χρόνων

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο για παιδιά 3-6 χρόνων.

11 & 12 Δεκεμβρίου 2010, «Το αστέρι των Χριστουγέννων»
Τα παιδιά θα πειραματιστούν με αλεύρι και νερό ώστε να μεταμορφώσουν τα υλικά στο αστέρι των Χριστουγέννων. Ζυμαρικά, όσπρια, χρυσόσκονη & χάντρες θα κάνουν το αστέρι τους να λάμψει.

24 Δεκεμβρίου 2010, «Τα κάλαντα του κόσμου»
Πόσα διαφορετικά είδη χριστουγεννιάτικων καλάντων υπάρχουν στον τόπο μας; Θα τα ανακαλύψουν τα παιδιά και αφού συμφωνήσουν σε ένα από αυτά, θα «τα πουν» στο Παιδικό Μουσείο και τους επισκέπτες τους.

28 Δεκεμβρίου 2010, «Το όχημα του Άι Βασίλη»
Πώς άραγε ταξιδεύει ο Άι Βασίλης τόσο μακριά; Πώς είναι το όχημά του; Ποιο είναι το μέγεθός του; Τα παιδιά προβληματίζονται και παρατηρούν το εποπτικό υλικό, το οποίο θα τους βοηθήσει να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το όχημα του Άι Βασίλη. Και τώρα που ο Άι Βασίλης έχασε το όχημά του τι θα γίνει; Τα παιδιά αποφασίζουν από κοινού να κατασκευάσουν ένα όχημα για εκείνον.

29 Δεκεμβρίου 2010, «Μια τούρτα για το μουσείο», για παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων

Το Μουσείο γιορτάζει τα 16α γενέθλιά του. Μικροί και μεγάλοι θα ετοιμάσουν τούρτες άσπρες, καφέ, χρωματιστές για τη μεγάλη γιορτή και όλοι μαζί θα σβήσουν τα κεριά. (Το πρόγραμμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή.)

30 & 31 Δεκεμβρίου 2010, «Ο δικός μου Άι Βασίλης»
Τα παιδιά γνωρίζουν διάφορα υλικά της μαγειρικής και ανακαλύπτουν ένα διαφορετικό τρόπο χρήσης τους. Με υλικά τη φαντασία, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, το γλάσο και το αλεύρι, δημιουργούν το δικό τους Άι Βασίλη.

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο για παιδιά 7-12 χρόνων.

11 & 12 Δεκεμβρίου 2010, «Άγγελοι, αρχάγγελοι»
Τι μηνύματα μας μεταφέρουν οι άγγελοι; Τι μορφή δίνει η τέχνη στο πνεύμα; Τα παιδιά ερευνούν το συμβολισμό των αγγέλων στο πέρασμα των εποχών και προσδίδουν στη δική τους αγγελική μορφή τα δικά τους χαρακτηριστικά.

24 Δεκεμβρίου 2010, «Τα κάλαντα του κόσμου»
Τα παιδιά θα γνωρίσουν έθιμα και κάλαντα Χριστουγέννων διάφορων λαών. Θα κατασκευάσουν ένα μουσικό όργανο και θα τραγουδήσουν στο Μουσείο τα κάλαντα του λαού που θα επιλέξουν.

28 Δεκεμβρίου 2010, «Λαμπερή Χιονοθύελλα»
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα; Με ποιο τρόπο η γλυκερίνη επιβραδύνει την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του νερού σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη καθώς κατασκευάζουν τη δική τους διακοσμητική λαμπερή χιονοθύελλα.

30 & 31 Δεκεμβρίου, «Γούρι για το νέο χρόνο»
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τι συμβολίζει το γούρι και να διασκεδάσουν φτιάχνοντας το δικό τους ιδιαίτερο γούρι που θα αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες τους για το νέο έτος.

H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ