25η Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη με το ψηφιακό παιχνίδι «Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση»

Ένας εκπαιδευτικός ιστότοπος όπου η ιστορία γίνεται παιχνίδι και εμπειρία, πεδίο έρευνας, σκέψης και έκφρασης για τα παιδιά

Με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το ψηφιακό παιχνίδι «Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση». Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου η ιστορία γίνεται παιχνίδι και εμπειρία, πεδίο έρευνας, σκέψης και έκφρασης για τα παιδιά.

Δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα, επιστολές, σφραγίδες, νομίσματα, σημαίες, πίνακες ζωγραφικής, ρούχα, όπλα, ναυτικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα έχουν επιλεγεί από το πλούσιο υλικό της μεγάλης επετειακής έκθεσης «1821 Πριν και Μετά».

Προτείνονται ως μαρτυρίες και πλαισιώνονται τόσο από επεξηγηματικά κείμενα όσο και από προτάσεις προσέγγισής τους με στόχο να παρακινήσουν τους νεαρούς διαδικτυακούς επισκέπτες στην απόλαυση του έργου τέχνης και στη χαρά της ιστορικής αποκάλυψης.

Το εκπαιδευτικό υλικό προσφέρει μια αφορμή για να μοιραστούν ιδέες και απόψεις με τους συμμαθητές και τους φίλους, τους δασκάλους ή τους γονείς τους στην τάξη ή στο σπίτι. Μια ευκαιρία να πλησιάσουν τα πρόσωπα και τα πράγματα με τη δική τους μοναδική ματιά. Οι εκπαιδευτικές προτάσεις έχουν κλικακούμενο βαθμό δυσκολίας και απευθύνονται σε παιδιά από 11 ετών και σχολικές ομάδες Στ’ Δημοτικού έως και το Λύκειο.

Sir Charles L. Eastlake (1793-1865), Έλληνες διωκόμενοι, 1833, λάδι σε μουσαμά, 95×134 εκ.
William Heath (1794-1840), Ναύτες στην ακτή του Ναβαρίνου, γελοιογραφία με την τεχνική της οξυγραφίας, 26,1×34,9 εκ.

Cover photo ∗Χάρτης της Ελλάδας με υπομνηματισμό στα ιταλικά, τέλη 17ου αιώνα, αυγοτέμπερα σε ξύλο, ανυπόγραφος, 110×88,5 εκ. Δωρεά Helen Keckeis-Tobler

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.