Εγκλωβισμένοι στην παγίδα μυστικών πρακτόρων και βομβιστών

Μια βραδιά μυστηρίου και αναζήτησης διαφυγής στο κέντρο της Αθήνας

Η πόρτα κλειδώνει πίσω σου και ο χρόνος ξεκινά να μετράει αντίστροφα, ένα πέπλο μυστηρίου ξετυλίγεται μέσα στο αινιγματικό δωμάτιο και η αναζήτηση ξεκινά… ξαφνικά σαν άλλοι Ηρακλής Πουαρό και Sherlock Holmes καλούμαστε μέσα σε 60 λεπτά να δραπετεύσουμε από το αινιγματικό δωμάτιο. Διάσπαρτα κρυμμένα στοιχεία, κλειδιά, αντικείμενα οδηγούν σε μία σειρά από δύσκολους γρίφους, αινίγματα και κωδικούς που προκαλούν τους παίκτες σε ένα ζωντανό παιχνίδι δραπέτευσης. Ποιος άραγε θα καταφέρει να αποδράσει;

{youtube}D0Nahihvy9s{/youtube}
Παρακολουθήστε τo trailer του αινιγματικού χώρου δωματίων απόδρασης Trap Athens

Στην αναζήτηση λοιπόν μίας εμπειρίας απόδρασης στα πρότυπα της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Prison Break, βρεθήκαμε στους χώρους του νεοσύστατου παιχνιδιού δραπέτευσης του Trap Athens. Τα δικά μας «κλειδιά» διαφυγής βέβαια όφειλαν να είναι η φαντασία, το ομαδικό πνεύμα, δημιουργικότητα, η παρατηρητικότητα, η ευστροφία, σίγουρα η ψυχραιμία και όχι πάντως η σωματική δύναμη. Μάλιστα, «για την επίλυση των γρίφων αρκεί και μία παιδική μυική δύναμη», όπως χαρακτηριστικά εξηγούν πριν από την έναρξη κάθε παιχνιδιού, οι χαμογελαστοί Θεσσαλονικείς ιδιοκτήτες του Trap Athens.

trap games 1
Οι
χαμογελαστοί Θεσσαλονικείς ιδιοκτήτες του Trap Athens

Η Βούλα, ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος και ο Θοδωρής πήραν τη μεγάλη απόφαση να κατέβουν στην πρωτεύουσα και να μετατρέψουν το ενδιαφέρον τους σε επάγγελμα. Αφού επισκέφθηκαν και δοκίμασαν και οι ίδιοι ως παίκτες πάρα πολλά αντίστοιχα δωμάτια στο εξωτερικό, κατέληξαν να δημιουργήσουν το franchise της συγκεκριμένης εταιρείας δωματίων απόδρασης με δοκιμασμένα και πετυχημένα δωμάτια μυστηρίου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Το εγχείρημα αυτό, που εντάσσεται στην κατηγορία escape games, ουσιαστικά «ζωντάνεψε» όλα εκείνα τα γνωστά βιντεοπαιχνίδια δράσης, που πολλοί έπαιζαν μανιωδώς σαν παιδιά. Μπορεί να ξεκίνησε από τη μακρινή Ασία, στην Ευρώπη όμως σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία, με τη Βουδαπέστη να αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε «πρωτεύουσα» των δωματίων απόδρασης, «με πάνω από 100 δωμάτια, πολλά από αυτά σε υπόγεια, να προκαλούν τους επισκέπτες της ουγγρικής πρωτεύουσας να δραπετεύσουν, ενώ συνεχώς αυξάνονται», μας διευκρινίζει ο Λεωνίδας, ένας από τους δημιουργούς του Trap Athens.

Παρά τους λίγους μήνες λειτουργίας του, το παιχνίδι έχει ήδη προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει αναπάντεχους γρίφους και αυτοματισμούς, που εξιτάρουν και αφήνουν έκπληκτο κάθε απαιτητικό παίκτη. Τα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά του δωμάτια έχουν σχεδιαστεί για ομάδες 2 – 5 ατόμων όλων των ηλικιών – ακόμη και πιτσιρίκια μπορούν να παίξουν, συνοδευόμενα από τους γονείς τους – και είναι αρκετά αληθοφανή, καθώς δεν θυμίζουν καθόλου ψεύτικο ή πρόχειρο θεατρικό σκηνικό.

trap games 2
Το δωμάτιο δραπέτευσης
Bomb

Στη περίπτωση του δωματίου Secret Agent, η υπόθεση μεταφέρεται στην κρυψώνα ενός μυστικού πράκτορα, ο οποίος διεξάγει έρευνα σχετικά με τέσσερις ύποπτους πράκτορες. Έχει ήδη πλήρη αρχεία για τον καθένα από αυτούς, αλλά δεν τα καταφέρνει να λύσει το μυστήριο. Ενώ λοιπόν αυτός έχει βγει από την κρυψώνα του, η ομάδα τρυπώνει μέσα και πρέπει στη μία ώρα που θα λείπει αυτός, να ανακαλύψει τα μυστικά αρχεία και να δραπετεύσει πριν επιστρέψει ο μυστικός πράκτορας.

Το δεύτερο δωμάτιο, Bomb, όπως φανερώνει εύγλωττα και το όνομά του, διηγείται μία ιστορία στο υπόγειο μιας τράπεζας στην Πράγα, όπου ένας άνθρωπος έζησε για λίγες εβδομάδες κατασκευάζοντας μια βόμβα, με σκοπό να ανατινάξει την τράπεζα, την οποία θέλει να εκδικηθεί γιατί του πήρε το σπίτι και όλα του τα χρήματα. Αυτή τη φορά, οι παίκτες έχουν διπλό στόχο, καθώς πρέπει να βρουν τη βόμβα, να την αφοπλίσουν, αλλά και να βγουν έξω από το υπόγειο ζωντανοί.

trap games 3
Μαζί με την παρέα που επιχείρησε να εξιχνιάσει το μυστήριο του
Secret Agent

Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το τρίτο θεματικό δωμάτιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον προσθήκες πρωτότυπων και διασκεδαστικών δωματίων ανά τακτά διαστήματα.

Όπως αποδεικνύεται και από τα πολλά σχόλια των χρηστών του γνωστού site TripAdvisor, η νέα αυτή ψυχαγωγική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και ως τουριστικός προορισμός. Πολλές φορές μάλιστα αξιολογείται και στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην πόλη, πιο πάνω ακόμα και από παραδοσιακά κορυφαία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως η Ακρόπολη.

Σε όλες τις περιπτώσεις, αν κάποιον από τους παίκτες τον πιάσει κλειστοφοβία ή θελήσει για οποιοδήποτε λόγο να διακόψει, έχει τη δυνατότητα να πατήσει το κουμπί panic και να βγει αμέσως από το δωμάτιο, τελειώνοντας όμως και αυτόματα το παιχνίδι για όλους. Υπάρχει ακόμη και το σημαντικό κουμπί hint, σε περίπτωση που χρειαστεί λίγη βοήθεια, το οποίο, αν και πολλοί τολμηροί παίκτες με σιγουριά δηλώνουν ότι δεν το χρειάζονται, στο τέλος καταφεύγουν σε αυτό, καθώς οι γρίφοι είναι αρκετά απαιτητικοί και το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει μόλις το 30%.

trap games 4
Η ενθουσιώδης ομάδα που προσπάθησε να δραπετεύσει από τα δωμάτια του
Trap Athens

«Μάλιστα, η συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική λύση του μυστηρίου καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος ανάμεσα σε μέλη εταιρειών (team building, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εμπνευστές του παιχνιδιού.

Αποχαιρετώντας τους συμπαίκτες και ευχαριστώντας τους δημιουργούς για τη φιλοξενία και την ξεχωριστή εμπειρία, ακούστηκαν δεσμεύσεις για άμεση επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος ξανά μαζί ως ομάδα, μιας και η «παρ’ ολίγον» απόδρασή μας από το δωμάτιο του Secret Agent πραγματικά στην εκπνοή του χρόνου, μας άφησε τελικά με το αίσθημα του ανικανοποίητου· this case is not closed”.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κρατήσεις επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των δωματίων απόδρασης του Trap Athens

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας