Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η τροφή κάνει εποχικούς κύκλους, σαν να μας προ(σ)καλεί να συνδεθούμε και να τιμήσουμε την αστική παραγωγή τροφής μέσω της συγκομιδής. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
Το Chocolate Fest, το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι.
O πρόεδρος της τυροκομικής εταιρείας Ρούσσας Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Μποτός μιλά στο ελc για τη διαδρομή της από το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φέτας από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, αλλά και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ''Οι Νομάδες των Αγράφων'' με θέμα τη ποιμενική ζωή τους.
Πώς κατάφεραν να γίνουν τα τρόφιμα τόσο κοσμογυρισμένα; Τελικά, το τοπικό είναι το νέο παγκόσμιο ή πρόκειται για άλλον έναν αστικό μύθο; Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
Η ιστορία της μελιτζάνας στον χρόνο και μια εύκολη συνταγή με ψητές μελιτζάνες και νόστιμο γλυκόξινο ντρέσινγκ φτιαγμένο με ελαιόλαδο, μελάσα και σκόρδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Για σένα που θυμάσαι το παγωτό ξυλάκι που είχε σχήμα πατούσας και θέλεις να ξαναζήσεις μια στιγμή χαράς φτιάχνοντας το δικό σου σπιτικό παγωτό, μια απλή συνταγή για παγωτό ξυλάκι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η τάρτα και η ιστορία της στον χρόνο και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα λαχανικών με αγκινάρες, φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια και δυόσμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ελληνική φάβα και το χταποδάκι είναι πρωταγωνιστές του θέρους και στο χέρι σου είναι να φτιάξεις και να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, αρκεί μόνο να το θέλεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εναλλακτική εκδοχή του crumble όπου δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη αλλά βρώμη, λάδι καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Οι μύθοι και η θρεπτική αξία του tofu και μία εύκολη παρασκευή με φράουλες, τώρα που είναι και η εποχή της. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του αβοκάντο που πρωτοεμφανίστηκε στο μακρινό Μεξικό και μια εύκολη πρόταση για πρωινό με το νόστιμο θρεπτικό φρούτο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμους ρεβιθοκεφτέδες φούρνου φτιαγμένους με κρεμμύδι και μπόλικα μυρωδικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα νοερό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία και μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για όποιον νηστεύει ή θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια θεσπέσια συνταγή αν θέλεις να «καμουφλάρεις» τα ρεβίθια σε ένα πεντανόστιμο σνακ και για τα παιδιά ή να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τα κλασικά γλυκά και τυποποιημένα σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η μελιτζανοσαλάτα και οι εκδοχές της, η ιστορία πίσω από το "baba ghanoush" και μία εύκολη συνταγή για σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείς να καταναλώσεις για πρωινό μαζί με το ρόφημά σου ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Για το σπαράγγι και την ευεργετική του ιδιότητα, το λαχανικό που ξεχωρίζει λόγω της λεπτής γεύσης του από τα αρχαία χρόνια και μια συνταγή με φρέσκο σολομό. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία της σαλάτας που τη συναντάμε από την Αρχαία Ελλάδα και μία νόστιμη συνταγή ιδανική για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του χούμους και μία εναλλακτική πρόταση αντί για φάβα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με χούμους φτιαγμένο με κόκκινη φακή, καπνιστή πάπρικα και κουρκουμά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Τα «παρεξηγημένα» αλλά πολύ θρεπτικά λαχανάκια Βρυξελλών σε μια εύκολη συνταγή για ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα που μπορεί εύκολα να συνοδεύσει κρέας ή ψάρι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του «γαλλικού» ψωμιού και μια εύκολη παρασκευή για french toast με εναλλακτικές προτάσεις υλικών επικάλυψης. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή για ζεστή σούπα είναι αυτή με γλυκοπατάτα που εκτός από πλούσια γεύση είναι διατροφικά ανώτερη της κλασικής πατάτας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια πανεύκολη παρασκευή με φρέσκα σμέουρα βουτηγμένα σε σοκολάτα και πασπαλισμένα με αποξηραμένη καρύδα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ενθουσιασμένη ανακοίνωσε η Μισέλ Ομπάμα στο instagram λογαριασμό της ότι από τις 16 Μαρτίου θα παρουσιάζει τη δική της παιδική εκπομπή μαγειρικής με τον τίτλο Waffles+Mochi.
Αν αναλογιστείς πόσο πολύτιμη ήταν αυτή η τροφή για τον κόσμο, σε δύσκολες για τον τόπο μας εποχές, ίσως αναθεωρήσεις την άποψή σου για το συγκεκριμένο φαγητό. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το sandwich, τη ναυαρχίδα του γρήγορου φαγητού και μια εύκολη παρασκευή του με φρέσκο σπανάκι, κρεμμύδι, φέτα Ηπείρου, γραβιέρα Νάξου και ελαιόλαδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Λάτρεις των ζυμαρικών ενωθείτε... για μια απλή και γρήγορη συνταγή με πικάντικες πένες, φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, αποξηραμένα μανιτάρια shiitake και ελαιόλαδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα ελαφρύ σνακ γεμάτο ενέργεια με τους πολύτιμους σπόρους chia, που περιέχουν εντυπωσιακό ποσοστό πρωτεΐνης αποτελώντας μία υπερτροφή. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια συνταγή για ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό άλειμμα με κάστανο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο πρωινό σου ή σε άλλο σνακ μέσα στη μέρα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια απλή και γρήγορη συνταγή: νόστιμη τορτίγια με γαλοπούλα ψημένη στο γκριλ, φρέσκα λαχανικά και σως με ταχίνι ολικής άλεσης και λεμόνι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό με φουρνιστά μανιτάρια portobello με γέμιση μοσχαρίσιου κοκκινιστού κιμά και επίστρωση λιωμένης μοτσαρέλας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η μοναδική γεύση του παντζαριού και το μεθυστικό του άρωμα σε μια πολύ θρεπτική και νόστιμη σαλάτα με παντζάρι, σιτάρι ολικής άλεσης, πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Και όμως υπάρχουν εναλλακτικά γλυκίσματα που είναι υγιεινά και γευστικά, αρκεί να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εύκολη συνταγή μαζί με συμβουλές για να βάλεις στη διατροφή σου άφθονες και πολύ γευστικές σαλάτες. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα πραγματικά νόστιμο πρωινό με χρυσαφένιο crumble βουτύρου, σάλτσα από φρούτα του δάσους και φρέσκα μήλα, γιαούρτι και μέλι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Να δημιουργείς ό,τι τραβάει η ψυχή σου & Καλή Πρωτοχρονιά με μια συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς και μεθυσμένα αποξηραμένα φρούτα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Περίπου 80 θερμοπόλια, τα «σνακ-μπαρ» της εποχής, έχουν βρεθεί στην Πομπηία, όπου οι κάτοικοι μπορούσαν να επιλέξουν τα φαγητά τους από ειδικά δοχεία που ήταν τοποθετημένα στον δρόμο.
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η τροφή κάνει εποχικούς κύκλους, σαν να μας προ(σ)καλεί να συνδεθούμε και να τιμήσουμε την αστική παραγωγή τροφής μέσω της συγκομιδής. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
Το Chocolate Fest, το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι.
O πρόεδρος της τυροκομικής εταιρείας Ρούσσας Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Μποτός μιλά στο ελc για τη διαδρομή της από το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φέτας από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, αλλά και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ''Οι Νομάδες των Αγράφων'' με θέμα τη ποιμενική ζωή τους.
Πώς κατάφεραν να γίνουν τα τρόφιμα τόσο κοσμογυρισμένα; Τελικά, το τοπικό είναι το νέο παγκόσμιο ή πρόκειται για άλλον έναν αστικό μύθο; Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
Η ιστορία της μελιτζάνας στον χρόνο και μια εύκολη συνταγή με ψητές μελιτζάνες και νόστιμο γλυκόξινο ντρέσινγκ φτιαγμένο με ελαιόλαδο, μελάσα και σκόρδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Για σένα που θυμάσαι το παγωτό ξυλάκι που είχε σχήμα πατούσας και θέλεις να ξαναζήσεις μια στιγμή χαράς φτιάχνοντας το δικό σου σπιτικό παγωτό, μια απλή συνταγή για παγωτό ξυλάκι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η τάρτα και η ιστορία της στον χρόνο και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα λαχανικών με αγκινάρες, φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια και δυόσμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ελληνική φάβα και το χταποδάκι είναι πρωταγωνιστές του θέρους και στο χέρι σου είναι να φτιάξεις και να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, αρκεί μόνο να το θέλεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εναλλακτική εκδοχή του crumble όπου δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη αλλά βρώμη, λάδι καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Οι μύθοι και η θρεπτική αξία του tofu και μία εύκολη παρασκευή με φράουλες, τώρα που είναι και η εποχή της. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του αβοκάντο που πρωτοεμφανίστηκε στο μακρινό Μεξικό και μια εύκολη πρόταση για πρωινό με το νόστιμο θρεπτικό φρούτο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμους ρεβιθοκεφτέδες φούρνου φτιαγμένους με κρεμμύδι και μπόλικα μυρωδικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα νοερό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία και μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για όποιον νηστεύει ή θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια θεσπέσια συνταγή αν θέλεις να «καμουφλάρεις» τα ρεβίθια σε ένα πεντανόστιμο σνακ και για τα παιδιά ή να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τα κλασικά γλυκά και τυποποιημένα σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η μελιτζανοσαλάτα και οι εκδοχές της, η ιστορία πίσω από το "baba ghanoush" και μία εύκολη συνταγή για σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείς να καταναλώσεις για πρωινό μαζί με το ρόφημά σου ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Για το σπαράγγι και την ευεργετική του ιδιότητα, το λαχανικό που ξεχωρίζει λόγω της λεπτής γεύσης του από τα αρχαία χρόνια και μια συνταγή με φρέσκο σολομό. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία της σαλάτας που τη συναντάμε από την Αρχαία Ελλάδα και μία νόστιμη συνταγή ιδανική για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του χούμους και μία εναλλακτική πρόταση αντί για φάβα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με χούμους φτιαγμένο με κόκκινη φακή, καπνιστή πάπρικα και κουρκουμά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Τα «παρεξηγημένα» αλλά πολύ θρεπτικά λαχανάκια Βρυξελλών σε μια εύκολη συνταγή για ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα που μπορεί εύκολα να συνοδεύσει κρέας ή ψάρι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του «γαλλικού» ψωμιού και μια εύκολη παρασκευή για french toast με εναλλακτικές προτάσεις υλικών επικάλυψης. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή για ζεστή σούπα είναι αυτή με γλυκοπατάτα που εκτός από πλούσια γεύση είναι διατροφικά ανώτερη της κλασικής πατάτας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια πανεύκολη παρασκευή με φρέσκα σμέουρα βουτηγμένα σε σοκολάτα και πασπαλισμένα με αποξηραμένη καρύδα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ενθουσιασμένη ανακοίνωσε η Μισέλ Ομπάμα στο instagram λογαριασμό της ότι από τις 16 Μαρτίου θα παρουσιάζει τη δική της παιδική εκπομπή μαγειρικής με τον τίτλο Waffles+Mochi.
Αν αναλογιστείς πόσο πολύτιμη ήταν αυτή η τροφή για τον κόσμο, σε δύσκολες για τον τόπο μας εποχές, ίσως αναθεωρήσεις την άποψή σου για το συγκεκριμένο φαγητό. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το sandwich, τη ναυαρχίδα του γρήγορου φαγητού και μια εύκολη παρασκευή του με φρέσκο σπανάκι, κρεμμύδι, φέτα Ηπείρου, γραβιέρα Νάξου και ελαιόλαδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Λάτρεις των ζυμαρικών ενωθείτε... για μια απλή και γρήγορη συνταγή με πικάντικες πένες, φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, αποξηραμένα μανιτάρια shiitake και ελαιόλαδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα ελαφρύ σνακ γεμάτο ενέργεια με τους πολύτιμους σπόρους chia, που περιέχουν εντυπωσιακό ποσοστό πρωτεΐνης αποτελώντας μία υπερτροφή. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια συνταγή για ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό άλειμμα με κάστανο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο πρωινό σου ή σε άλλο σνακ μέσα στη μέρα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια απλή και γρήγορη συνταγή: νόστιμη τορτίγια με γαλοπούλα ψημένη στο γκριλ, φρέσκα λαχανικά και σως με ταχίνι ολικής άλεσης και λεμόνι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό με φουρνιστά μανιτάρια portobello με γέμιση μοσχαρίσιου κοκκινιστού κιμά και επίστρωση λιωμένης μοτσαρέλας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η μοναδική γεύση του παντζαριού και το μεθυστικό του άρωμα σε μια πολύ θρεπτική και νόστιμη σαλάτα με παντζάρι, σιτάρι ολικής άλεσης, πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Και όμως υπάρχουν εναλλακτικά γλυκίσματα που είναι υγιεινά και γευστικά, αρκεί να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εύκολη συνταγή μαζί με συμβουλές για να βάλεις στη διατροφή σου άφθονες και πολύ γευστικές σαλάτες. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα πραγματικά νόστιμο πρωινό με χρυσαφένιο crumble βουτύρου, σάλτσα από φρούτα του δάσους και φρέσκα μήλα, γιαούρτι και μέλι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Να δημιουργείς ό,τι τραβάει η ψυχή σου & Καλή Πρωτοχρονιά με μια συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς και μεθυσμένα αποξηραμένα φρούτα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Περίπου 80 θερμοπόλια, τα «σνακ-μπαρ» της εποχής, έχουν βρεθεί στην Πομπηία, όπου οι κάτοικοι μπορούσαν να επιλέξουν τα φαγητά τους από ειδικά δοχεία που ήταν τοποθετημένα στον δρόμο.