Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Ο Κόμβος Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, «αγκαλιάζει» το Athens Film Lab, το  νέο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshop, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφιστές και παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες διεθνούς φήμης.

Στο πλαίσιο του Athens Film Lab περιλαμβάνονται δύο προγράμματα:

– Το Concept Factory, ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για project μεγάλου μήκους σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

– το Αθήνα – Ευρώπη: Παιχνίδι για δύο παίκτες, μία πολυήμερη δράση κατά την οποία το φεστιβάλ εκπαιδεύει πάνω από 40 σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς ταινιών μικρού μήκους, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος το Φεστιβάλ θα χρηματοδοτήσει 7 ταινίες μικρού μήκους.

Το Αθήνα-Ευρώπη, παιχνίδι για δύο παίκτες, είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που δεν εστιάζει μόνο στην εκπαίδευση και τη χρηματοδότηση αλλά και στην εξωστρέφεια των Ελλήνων Κινηματογραφιστών και της Αθήνας ως Ευρωπαϊκής μητρόπολης.

Τα προγράμματα  βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με 10 Ευρωπαίους παραγωγούς και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Film Industry, οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντορα για κάθε project ξεχωριστά. Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Isabelle Fauvel, Elise Jalladeau, Pavel Jech, Trent, Liisa Pentila, Alessandro Groppiero, Conor Barry, Alice Ormieres, Nina Frese, Snezana Maric.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δ.Α. – INNOVATHENS, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω σεμινάρια:

– Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου
Concept Factory
10:00 – 14:00 & 15:00 – 20:00: Παρουσιάσεις των project στους εκπαιδευτές & ειδικούς (pitching & feedback)

– Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
Concept Factory

10:00 – 14:00 & 15:00 – 20:00: Ατομικές παρουσιάσεις των project στους εκπαιδευτές & ειδικούς

– Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Concept Factory
10:00 – 14:00: Παρουσίαση των επιλεχθέντων project στους πέντε Ευρωπαίους παραγωγούς

– Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου
Athens Film Lab
(10:00 – 14:00 & 16:00 – 20:00)
15:00 – 16:30: Ενημερωτικό σεμινάριο για τους κανόνες και τα μυστικά του Creative Europe με την Άννα Κασσιμάτη (Creative Europe)
16:30 – 18:00: Κινηματογράφος και πνευματική ιδιοκτησία – Ανοιχτή συζήτηση με την Φανή Σκαρτούλη (Δικηγόρος – Δικηγορική εταιρία Potamitis Vekris)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.