Η ομάδα «Μαγικός Φακός» δημιουργεί την εκπαιδευτική σειρά Greektoys με θέμα τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα. Τα εκθέματα αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών από το Λούβρο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού παρουσιάζονται σε τρισδιάστατη μορφή στο Εικονικό Μουσείο Greektoys. Μετά την αναπαράσταση του τύμβου της Αμφίπολης, το Greektoys δημιουργεί  με τη χρήση open source προγραμμάτων μια συλλογή από αρχαία ελληνικά παιχνίδια και την παρουσιάζει μέσω της εφαρμογής Sketchfab, με σκοπό να είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, σε μαθητές, δασκάλους αλλά και σε ειδικούς επιστήμονες.

Με ένα κλικ όλοι μπορούν να περιηγηθούν, να κάνουν ζουμ στις λεπτομέρειες και να μάθουν πληροφορίες για τη χρονολογία, την εποχή του κάθε εκθέματος καθώς και σε ποιο μουσείο βρίσκεται. Το να δει κάποιος τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια συγκεντρωμένα σε ένα μουσείο είναι πρακτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τα ευρήματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε πολλά μουσεία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Γι’αυτό, το Εικονικό Μουσείο Greektoys συγκεντρώνει τα πιο εμβληματικά εκθέματα και μέσω της τεχνολογίας δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα με σκοπό την προώθηση της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.