4ο Φεστιβάλ Τζαζ Τήνου

Το Tinos Jazz Festival στην τέταρτη χρονιά από τη σύστασή του αποτελεί μια εξαιρετική παρουσίαση της μουσικής Τζαζ και προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους και λάτρεις του είδους, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Η επιτυχία του μουσικού αυτού Φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στην Τήνο από το 2009, προέρχεται τόσο από την ποιότητα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και την ποικιλία των ειδών έκφρασης της Τζαζ. Μέσα σε σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, το Tinos Jazz Festival έχει εξελιχθεί σε ένα φόρουμ για τη σύγχρονη Τζαζ και τη Τζαζ του μέλλοντος. Προσφέρει στους μουσικούς τη δυνατότητα να έρθουν σε δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους και σε επαφή με τους φίλους της μουσικής, στους οποίους και δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη Τζαζ σε όλες της τις εκφράσεις, να ανακαλύψουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της, να γευτούν την εμπειρία της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μουσικά είδη και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Στην 4η έκδοσή του το Φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Jazz Visions» και παρουσιάζει Έλληνες και ξένους υψηλού επιπέδου τζαζίστες, σε μια συνάντηση μουσικών με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την Τζαζ. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών δίνει τη δυνατότητα να οραματιζόμαστε υψηλή ποιότητα, αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν έκπληξη, βαθιές εμπειρίες, ζεστές στιγμές, μουσική που θα μείνει βαθιά μέσα μας, οράματα σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία. Για μουσικούς, καλλιτέχνες και κοινό το Tinos Jazz Festival είναι μια μουσική περιπέτεια σε μια ιδανική για το τέλος του καλοκαιριού ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
– Έναρξη Φεστιβάλ, παρουσίαση προγράμματος και συγκροτημάτων
– Emil Afrasiyab (Αζερμπαϊτζάν)

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012
1 -Yiorgos Fakanas Quintet (Ελλάδα)
2 – Saskia Laroo & Jazzkia+ (Ολλανδία)

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012
1 – George Tsolis Trio (Ελλάδα- Ιταλία)
2 – G. Trantalidis Triologia (Ελλάδα), συμμετοχή T. Lakatos (Ουγγαρία)
3 – Jam Midnight

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας