Η άνοιξη της reggae

Το πρώτο reggae festival της Άνοιξης είναι γεγονός, την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Eightball club. Προβολή ντοκιμαντέρ για την Μέκκα της Reggae ή αλλιώς το studio one στην Τζαμάικα και reggae, reggae electronics, combining influences of dub, breakbeat, electro and reggae από τους δικούς μας Fyah Fist και τους βερολινέζους Illbily Hitek στο Spring reggae festival.

Studio One Story
Ένα 3ωρο ντοκιμαντέρ για το θρυλικό Studio One, το σημείο 0 του Κίνγκστον και της reggae. Συνεντεύξεις από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Horace Andy, Alton Elis, Ken Boothe, Sugar Minott και όχι μόνο. Η κύρια συνέντευξη δικαιωματικά ανήκει στον ClementSir CoxsoneDodd, ιδιοκτήτη του στούντιο, ο οποίος περιγράφει την αρχή του κινήματος της reggae που εξαπλώθηκε σύντομα πέρα από την Τζαμάικα, σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Εκτενής αναφορά γίνεται και στους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το «One» όπως ο Bob Marley and the Wailers, o Alton Ellis, The Heptones, Ken Boothe, The Skatalites, Burning Spear κ.ο.κ.  Tο φιλμ επισκέπτεται  επίσης μέρη σταθμούς στην Τζαμάικα όπως το Trenchtowns old Dancehalls, το Alpha School, το Tuff Gong studios and Pressing Plant, την Orange street και όλα τα μέρη που αναφέρονται στην διάρκεια των συνεντεύξεων. Επίσης υπάρχουν σπάνια videos από παραστάσεις, συμβάντα, μουσική πριν από το 1960 καθώς και την επίσκεψη του Haile Selassie στην Τζαμάικα.

Fyah Fist
Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που έχει κερδίσει άξια μια θέση στην reggae σκηνή της χώρας θα είναι εκεί για να ανεβάσουν την ατμόσφαιρα με ragamuffin ρίμες μελωδίες σε απευθείας σύνδεση με Τζαμάικα.

Illbily Hitek
Από το Βερολίνο με αγάπη, ένα από τα πιο ανερχόμενα electro reggae συγκροτήματα της Ευρώπης.  Δύο παραγωγοί και ένας drummer δημιουργούν τις απόλυτες reggae electronics, combining influences of dub, breakbeat, electro and reggae μελωδίες σε ένα πρόγραμμα που δεν μοιάζει με τίποτα από ότι φαντάζεστε! Το πρώτο τους  EPBadBoyBass” τους άνοιξε τις πόρτες της γεραιά ηπείρου αλλά και της Ασίας, οπού ήταν και οι τελευταίοι συναυλιακοί τους σταθμοί.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ