5ο Open September

Δέκα ημέρες γεμάτες από τέχνη

Από 23 Σεπτεμβρίου εώς 2 Οκτωβρίου, πάνω από 200 καλλιτέχνες γίνονται οικοδεσπότες του Πολυχώρου Vault και υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζοντας Θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, stand-up, improv theatre, θεατρικό αναλόγιο, live μουσική (ρεσιτάλ πιάνου, jazz, ethnic, παραδοσιακά, rock, ηλεκτρονική κ.α.), DJ sets, παραστάσεις για παιδιά, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, illustration, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολάζ, χειροτεχνίας και κατασκευών, γλυπτικής, video art, video dance, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, performances, παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικές συλλογές, διαλέξεις, ανοιχτά σεμινάρια (χορού, κινηματογράφου για παιδιά), street art live, δημιουργώντας έναν πυρήνα πολιτισμού που περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης.

To «Open September» είναι ένα Φεστιβάλ που στόχο του έχει την προώθηση της τέχνης και ειδικότερα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε ηλικίας, δίνοντας τους βήμα, να αναδείξουν τη δουλειά τους, να προβάλουν τα μηνύματα τους, να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες, να γνωρίσουν φορείς και κοινότητες, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, μέσα από την συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 23/09

19:00 «Η Προοπτική στην Φωτογραφία»: Σεμινάριο για την προοπτική στις δισδιάστατες τέχνες και στην φωτογραφία από την φωτογράφο Δέσποινα Κλούβα (υπεύθυνη φωτογραφίας στον Νότιο Xώρο Τέχνης & Δράσης)
Διάρκεια: 90′ (1ος όροφος)

19:30 Παρουσίαση της έκθεση φωτογραφίας «Ζήτημα Φωτός» της ομάδας 443 photographica
Συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Βάκουλας, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Δήμητρα Ευστρατιάδη, Αγγελίνα Ζουμπούλη, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καραγιάννης, Ολυμπία Κυριαζή, Μανώλης Λαπιδάκης, Άρης Λουκίσας, Μάνος Μαθιουδάκης, Προκοπία Μαλιάκου, Κατερίνα Μέγα, Μάνος Μιχαηλίδης, Έφη Μπάντου, Παναγιώτης Ξουλόγης, Βίβιαν Τσαραμύρση, Δημήτρης Φιτσιώλος, Ειρήνη Φουσέκη, Γεωργία Χαντζή, Αλεξάνδρα Χριστακοπούλου

19:45 «Πρόσγειος πτήση» – Χορευτικό Σόλο
Ένα πουλί – έφηβος σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης από έναν αόρατο κυνηγό, χάνει την αθωότητα του, προχωρώντας στην ενηλικίωση.
Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Φένια Αποστολου
Χορευτής: Κωστής Τσιαμάγκας
Διάρκεια: 3′ (3ος όροφος)

20:00 Παρουσίαση της Performance της Έλλης Γρίβα «Βγάλε τον Charles από το πατάρι» μέρος της ομαδικής έκθεσης «Το δωμάτιο του Charles» μια αναφορά στον Bukowski.
Επιμέλεια έκθεσης: Νικολένα Καλαϊτζάκη
Διάρκεια 15′ (3ος όροφος)

20:15 «Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος Θανάτου» – Performance σωματικού θεάτρου από την Ινδή performer Manjari Kaul, βασισμένη στο ομότιτλο διηγήμα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.
Διάρκεια: 50′ (3ος όροφος)

21:15 Προβολή του βίντεο της Ελένης Κερολλάρι «A Normal Family?» Ενδοοικογενειακή βία μέσα απ’ τα μάτια ενός μικρού αγοριού.
Διάρκεια: 2′ (1ος όροφος)

Προβολή του Videodance «The Pelican Dance» εμπνευσμένο από το chamber play του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πελεκάνος»
Σκηνοθεσία: Chris Tourlakis
Concept & Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Χορευτής: Ηλίας Μπαγεώργος
Διάρκεια 2′ (1ος όροφος)

Προβολή του Videodance «Love and Death»
H αιώνια διαμάχη μεταξύ Έρωτα και Θανάτου που αποτελούν και τα δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής.
Σκηνοθεσία: Chris Tourlakis
Concept – Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Χορευτές: Ανδριανή Θεοδωροπούλου, Κωστής Τσιαμάγκας
Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Τραγούδι: Paul Zachariades
Διάρκεια 2′ (1ος όροφος)

Προβολή του Videodance «Broken»
Σκηνοθεσία: Chris Tourlakis
Concept-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Χορεύτρια: Σίλια Καρφοπούλου
Διάρκεια 2′ (1ος όροφος)

Προβολή της Ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Καλαπόδη «Polka Dress». Το έργο αφορά την διεστραμμένη σεξουαλική σχέση ενός πατέρα με τον γιο του και το αντίκτυπο της σχέσης αυτής στις ζωές των μελών της οικογένειας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση του δημιουργού με τους θεατές.
Διάρκεια: 10′ (1ος όροφος)

21:30 Opening Party
A toxic salad accident in a hotel minibar με τους Κύπριους djs 616 και mono στα decks.

Σάββατο 24/09

19:00 Προβολή του Ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακώστα «Ραδιόφωνο στο πατάρι»
Η ταινία παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα.
Διάρκεια: 70′ (1ος όροφος)

19:15 Παρουσίαση του New media installation της Αλίκης Αρναούτη «Mare internum project – Η πορεία»
Το art – project παρουσιάζεται μέσα από τα 11 ενσωματωμένα QR-codes, τα οποία και σκανάρονται με τα smart – phones των θεατών. Ο θεατές κινούνται ελεύθερα μέσα στο χώρο και διαλέγουν ποιους κωδικούς θέλουν να σκανάρουν για να παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα video arts. Το βασικό θέμα του «Mare internum project – Η πορεία» είναι η πορεία των καθημερινών ανθρώπων, που βρέθηκαν πρόσφυγες να ταξιδεύουν σε εχθρικές χώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακατάταξεις στον μεσογειακό χώρο. Πορεία λύτρωσης ή πορεία προς ένα Γολγοθά.

19:30 Παρουσίαση αποσπάσματος της έκθεσης ζωγραφικής «Human Rags» του Μορφέα Παπουτσάκη

Παρουσίαση αποσπάσματος της έκθεσης φωτογραφίας «Η απενεχοποίηση της Καύλας» του Μορφέα Παπουτσάκη

20:00 «Διδώ» Χορευτικό Σόλο. Η Βασίλισσα της Καρχηδόνας Διδώ μετά την εγκατάλειψη του Αινεία, χορεύει σπαρακτικά και πετρώνει σε ένα βωμό, φορώντας για πάντα το σκοτάδι. Χ
ορογραφία – Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Χορεύτρια: Κατερίνα Χριστοφόρου
Διάρκεια: 5′ (3ος όροφος)

20:30 «Ποιήματα για Αγάπη και για Γαμήσι»
Παρουσίαση της bestseller ποιητικής συλλογής της Koraly Dimitriadis, που έρχεται από Αυστραλία στην Αθήνα για μία και μοναδική performance στα πλαίσια της Ευρωπαϊκης της περιοδείας. Mια πρωτοποριακή ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από την ποίηση της κουλτούρας, του διαζυγίου, της αγάπης και την εξωφρενική ανάγκη για εύρεση του σεξουαλικού εαυτού.
Διάρκεια 70′ (1ος όροφος)

21:00 Live μουσική από τους RIMA oud duo
Μουσικό σχήμα αποτελούμενο από δύο ουτίστες: τον Σταύρο Παπακυρίτση και τον Χρήστο Συγκέλο. Ήχος με σαφείς αναφορές στη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και με επιρροές από δυτικές φόρμες, εμπλουτισμένος από ένα έντονο στοιχείο αυτοσχεδιασμού.
Διάρκεια: 90′ (3ος όροφος)

21:00 World music από τους Licentia Poetica με ποικίλα ορχηστρικά θέματα και αυτοσχεδιασμούς. Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (τσέλο, νέι, κρουστά, φωνή) και Demetrio Psallidas (gypsy guitar)
Διάρκεια: 90′ (Bar)

22:30 Μουσική βραδιά με τη Ρεμπέτικη Κομπανία Ταπί και Ψύχραιμοι (Bar)

Κυριακή 25/09

18:00 «Graffiti Live Show» από τον ATEK Γιώργος (Ζωντανή δημιουργία graffiti)

18:00 «Κινηματογράφος για παιδιά”»
Σεμινάριο για παιδιά με συντονιστή τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ηλία Φλωράκη, για να γνωρίσουν τον κινηματογράφο και το animation (stop motion), μέσα από παιχνίδια και πειραματισμούς, χωρίς πολλές θεωρίες (3ος όροφος)

19:30 «rho ~ ῥῶ»
Διάλεξη και ηχοθεραπεία από την συνθέτιδα και ερευνήτρια Στερεοπούλου Άννα Μια έρευνα πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο και την Θεραπευτική Ιδιότητα του Ήχου, του Νερού και του Ύπνου / Ονείρων [αρχαία Ασκληπιεία και Σύγχρονα Κέντρα Μελέτης Ύπνου], εμπνευσμένη από την ελληνική και παγκόσμια Μυθολογία, την Φιλοσοφία, Ψυχολογία και διάφορες μορφές Τέχνης.

Κατά την διάλεξη θα γίνει σύντομη παρουσίαση του παγκόσμιου project της, «Circe the black cut – Κίρκη η μαύρη τομή» και της πρόσφατης ενασχόλησής της με τα Field Recordings και την Δημιουργία εντός της Φύσης. Η διάλεξη παρουσιάζεται σε σύζευξη με την Ηχοθεραπεία, με τίτλο «rho ~ ῥῶ , σχεδιασμένη από την ίδια και προσφερόμενη στον ίδιο χώρο.
Διάρκεια 120′ (1ος όροφος)

20:00 «Εστία» – Σεμιναριο από τον Παν. Καπερνέκα
Εισαγωγή στο σαμανισμό στην επαφή μας με τη μεγάλη Μητέρα Γαία, η αποστολή μας και το έργο μας επάνω στη Γη. Φλάουτο, σαμάνικο τύμπανο και ο χορός του αετού για απελευθέρωση και ανάταση σώματος πνεύματος και καρδιάς – ψυχής Διάρκεια: 90′ (3ος όροφος)

20:15 Παρουσίαση της φωτογραφικής σύνθεσης «Hanging Nature» της Ζηνοβίας – Χριστίνας Λιάπη
Η φύση και η ανάγκη προστασίας από τους ανθρώπους του σήμερα.

20:30 «Σίφνος» – Παρουσίαση έκθεσης μεταλλικών γλυπτών του Ηλία Ατσόνιου

20:30 Παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης «To Δωμάτιο του Charles» μια αναφορά στον Bukowski υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Νικολένας Καλαϊτζάκη. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Χρήστος Αντωναρόπουλος, Ματίνα Γεωργά, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Ειρήνη Μονομμάτου, Δημήτρης Παπαστάμος, Γιώργος Σταματάκης, Γιώργος Φερέτος, Victor Bakker

22:00 Live μουσική με την «Αλεξάνδρα Κονιάκ» (Bar)
Μουσική βραδιά με pop rock τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας αλλά και διασκευές από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Μαζί της ο Χρίστος Σερενές.

Δευτέρα 26/09

19:30 Παρουσίαση Βιβλίων του Ανδρέα Γιαννόπουλου
Διάρκεια 60′ (3ος όροφος)

20:00 Παρουσίαση της έκθεσης «Πορτρέτο χωρίς Πρόσωπο. Αττικό Τοπίο, Παιχνίδι με το φώς» της φωτογραφικής ομάδας του Νότιος Χώρος Τέχνης και Δράσης. Επιμέλεια – Curation: Δέσποινα Κλούβα
Συμμετέχουν οι: Γιώργος Πουλόπουλος, Χριστίνα Σωτηροπούλου, Αλικη Κακατσιροπούλου, Στέργιος Γιάκας, Φίλιππος Αραβανής, Ιωάννα Σαμαντζή, Brigite Hug, Μπέττυ Αθανασίου, Ευγενία Σφυρή, Αθηνά Χατζηδήμα, Γρηγόρης Σημαιοφορίδης

21:00 «Α-Στερητικό Reloaded (ένα stand up tragedy)»
Ένα σουρεαλιστικό μουσικοθεατρικό παραλήρημα βαμμένο στα χρώματα της επανάστασης. Tο Α-στερητικό… ξαναφορτώνει ανανεωμένο με τις καινούργιες α-πίστευτες (;) εξελίξεις. Ένα έργο με α-στείρευτο κλάμα. Α-κατάλληλο για α-νήλικους, α-ν-ήσυχους, α-ν-έραστους, α-γέλαστους, α-ν- έκφραστους, α- νόητους, α-πρόσκλητους, ά-χρωμους, ά-γευστους, ά-οσμους, ά-μουσους, ά-τεχνους, ά-ρρωστους, ά-πλυτους, κλπ. Το Α-στερητικό θα σας προσφέρει α-ξέχαστες στιγμές, θα σας κάνει να κλαίτε α-σταμάτητα, α-παρηγόρητα, α-ναίσχυντα.
Από την Ομάδα: Συντεταγμένοι
Διάρκεια 120′ (3ος όροφος)

21:30 Μουσική βραδιά με τον Νίκο Χατζηστεφάνου και την κιθάρα του. Τραγούδια που συνδυάζουν παραδοσιακούς ρυθμούς με τον πιο φρέσκο ήχο της pop/rock. (Bar)

Τρίτη 27/09

19:00 «Persalia» – Παρουσίαση έκθεσης χειροτεχνίας της Λία Μπάρμπα

19:15 «The bridge/Η Γέφυρα» – Παρουσίαση έκθεσης – installation της Αλεξάνδρας Πετρανάκη
Μια «κόκκινη» περιοχή κόλασης και μια λυτρωτική γέφυρα διεξόδου. Το γλυπτό που ενσωματώνεται στην εγκατάσταση είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, χώμα και νερό που δημιούργησαν έναν ιδιότυπο πηλό.

19:30 Παρουσίαση της εικαστικής έκθεσης του Γιώργου Λουλούδη
Μεικτή τεχνική σε καμβά. Κοινωνικός ρεαλισμός. Η ανθρώπινη φύση, ο εσωτερικός και επιδερματικός τραυματισμός.

20:00 «S.O.S» – Ο βιωματικός θεατρικός μονόλογος της Ελευθερίας Βλάχου
Η παράσταση εστιάζει κυρίως στην σωματική βία. Στα ανεπιθύμητα χέρια πάνω στο σώμα, που παραβιάζουν, προσπαθώντας να ελέγξουν, το χώρο της ελεύθερης και προσωπικής μου ύπαρξης πάνω στη γη.
Διάρκεια 30′ (1ος όροφος)

20:30 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής «Κραυγή» του Χρήστου Ψυχογιού

21:15 «Ξένο Αίμα» του Φώτη Θαλασσινού
Δραματοποιημένη ανάγνωση θεατρικού κειμένου σε σκηνοθεσία του (ποιητή, στιχουργού, λογοτέχνη) Γιώργου Χρονά.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρονάς, Αγησίλαος Σιούνας και Ειρήνη Γεωργίου Διάρκεια: 45′ (1ος όροφος)

22:00 Έντεχνη – folk Μουσική βραδιά με το Μάνο Μοναστηριώτη
Τραγουδοποιός με κιθαριστικά στη βάση τους τραγούδια, με επιρροές από το λυρισμό και την αισθαντικότητα του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού αλλά και των φολκ τροβαδούρων της Δύσης. (Bar)

Τετάρτη 28/09

19:00 Παρουσίαση έκθεσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας του Χρήστου Μαλτέζου

19:15 «Couples» – Παρουσίαση έκθεσης street photography του Βλάση Χρυσόπουλου

19:30 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίνας Ροβίθη

20:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Αφετηρία» της Κατερίνας Σιγάλα
Η δημιουργός θέλει να αφυπνίσει τους ανθρώπους και να τους ανοίξει τους ορίζοντες, χωρίς προσωπεία. Ν’ αναζητούν το «είναι» και να μη μένουν στην «επιφάνεια». Εσύ παίρνεις θέση στην αφετηρία για ν’ ανακαλύψεις κάτι πιο βαθύ και να δημιουργήσεις όνειρα; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.
Διάρκεια 90′ (1ος όροφος)

20:30 Παρουσίαση έκθεσης lightbox, μικτή τεχνική σε plexiglass από τον «Κυριάκο Φραγκοζίδη»

20:30 «Θριγκός / Thrigκos» – Παρουσίαση του εικαστικού έργου της Βασιλική Σπύρου, που αποτελείται από φωτογραφικές performances. Στο project μελετάται η σημασία των αυτονόητων εύμορφων και απλών καταστάσεων που η δεδομένη τους υφή προσπερνάται χωρίς να συγκαταλέγεται στα ουσιώδη της ζωής. Οι αξίες και ο αφανισμός τους, η δύναμη της απλότητας και ο χειρισμός της γίνονται θέσεις που συνδιαλέγονται στην εικαστική εγκατάσταση.

21:00 «Αστειεύομαι» – Stand up comedy με τον Σωτήρη Κόρδα.
Διάρκεια: 80′ (3ος)

21:00 Improv Comedy 6 ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν σκηνές με λέξεις και προτάσεις από το κοινό.
Με τους: Παναγιώτης Δελαβήνιας, Λίλα Μπάρμπα, Νίκη Χριστοπούλου, Ελευθερία Γεωργιάδου, Μάνια Τσοχαταρίδου, Νίκος Δελαβήνιας (Bar)

22:00 «Αcross my Τeachers – Jazz & Blues arrangements for solo piano – 7 stories at a concert» Ρεσιτάλ πιάνου της Ιωάννας Καπουρελάκου
Ιδιαίτερη βραδιά Τζαζ πιάνου με έναν άκρως προσωπικό τρόπο ερμηνείας. Bach, Beethoven, Liszt, Hindemith, Agostini, Gershwin, Oscar Peterson, Bill Evans, Ron Carter και η λίστα των σπουδαίων δασκάλων ατελείωτη.
Διάρκεια: 75′ (1ος όροφος)

22:00 Ακουστικό live με έντεχνα, rock, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τον Ηλία Μαυροσκούφη (Bar)

Πέμπτη 29/09

19:00 Παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας Ανδρεά Καλαπόδη

19:30 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής Ksenia July

20:00 «Tunnel of Oppression» – Η διαδραστική Performance που έφερε στην Ελλάδα ο Δημήτρης Πλαβούκος
Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η Παράσταση εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων και ενημέρωση από φορείς. (Φορέας: Το Χαμόγελο του Παιδιού) Διάρκεια: 120′ (1ος όροφος)

20:15 Παρουσίαση της εικαστικής έκθεσης «Sparkle metaphysical, Jelly love, Stairs of life» του Χρήστου Κατρούτσου

20:15 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής του Βλάση Μιχόπουλου

20:30 Παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας του Άρη Ρουπίνα

20:30 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Μπερτόλη

22:00 Μουσική βραδιά με τους Dorόs – Κουαρτέτο ορχηστρικής μουσικής
Μουσικές παραδόσεις διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός και εκτός συνόρων καθώς και με τη δυτική μουσική, δημιουργεί μια νέα ηχητική πλατφόρμα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μουσικού συνόλου. Άλλωστε, η λέξη «dorόs» σημαίνει τα ίχνη που αφήνει το θήραμα ή μεταφορικά το μονοπάτι που ανοίγεται. Νικόλας Αγγελόπουλος (λαούτο, πολίτικο λαούτο, κιθάρα), Αλέξης Νόνης (νταραμπούκα, μπεντίρ, στάμνα, cajon, καλίμπα), Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο, νέυ, καβάλι), Χρήστος Σύγγελος (ούτι) (Bar)

Παρασκευή 30/09

19:00 Παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας του Σταύρου Τούσα

19:15 Παρουσίαση έκθεσης χαρακτικής της Μαρίας Φίλη

19:30 Παρουσίαση έκθεση φωτογραφίας της Αγγελίνας Παγώνη

20:00 «Tunnel of Oppression» – Η διαδραστική Performance που έφερε στην Ελλάδα ο Δημήτρης Πλαβούκος
Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η Παράσταση εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων και ενημέρωση από φορείς. (Φορέας: Το Χαμόγελο του Παιδιού) Διάρκεια: 120′ (1ος όροφος)

20:30 Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κοραή Δαμάτη «Το Σπίτι Μόνο» (εκδόσεις Γαβριηλίδη). Ένα μυθιστορηματικό ταξίδι στο παρελθόν. Ένας λογοτεχνικός χείμαρρος εξομολογήσεων και συναισθημάτων. Με αυτοβιογραφικά στοιχεία από την ιστορία της γενιάς και της οικογένειάς του των χρόνων της Αλεξάνδρειας αλλά και της Αθήνας, με αναφορά σε ιστορικά γεγονότα – σταθμούς και με φανερά, ψυχαναλυτική προσέγγιση των χαρακτήρων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Περικλής Μοσχολιδάκης, ο Δημήτρης Καρατζιάς και ο Κοραής Δαμάτης. Διάρκεια: 70′ (3ος όροφος)

21:00 Stand up Comedy με τον Δημήτριο Χαζαρίδη
Διάρκεια: 30′ (Bar)

22:00 Μουσικό Live με τους Birthmark
Μετά την κυκλοφορία του τρίτου τους Album με όνομα Subtract, σε ένα live που ενώνει ρετρό ήχους, κιθάρες shoegaze, dub μπασογραμμές και hip hop ηλεκτρονικούς ρυθμούς. (Bar)

Σάββατο 01/10

18:30 Καταθέσεις Ψυχής – Θεατρικό αναλόγιο με έργα του Φοίβου Μαρκαντώνη Είμαστε όλοι μας εδώ; Πολύ ωραία! Είμαστε όλοι μας παρόντες, συνεπώς μπορούμε να ξεκινήσουμε. Πριν γίνει όμως αυτό θα παρακαλέσω να μην υπάρξουν ανοησίες, παιδιαρίσματα και ψίθυροι κατά την διάρκεια του δρωμένου. Αυτό που θα παρακολουθήσουμε δεν είναι απλώς μια άσκηση, είναι ένα σωστό μάθημα, στο οποίο οι φίλοι μας θα καταθέσουν κάποια πράγματα πριν όμως ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας ρωτήσω, για το ποια είναι η γνώμη σας για την απόρριψη, και προσοχή, δεν εννοώ απαραίτητα την ερωτική απόρριψη, αλλά κυρίως την απόρριψη του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους.
Διάρκεια: 75′ (3ος όροφος)

19:00 Παρουσίαση Έκθεσης illustration «The life of a mouse» του Κωνσταντίνου Χατζηδημήτρη

20:00 «Tunnel of Oppression» – Η διαδραστική Performance που έφερε στην Ελλάδα ο Δημήτρης Πλαβούκος
Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η Παράσταση εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων και ενημέρωση από φορείς. (Φορέας: Το Χαμόγελο του Παιδιού) Διάρκεια: 120′ (1ος όροφος)

20:30 Παρουσίαση έκθεσης σκίτσου της Χριστίνας Παπακυριακού

21:00 «Εγω ο Τζιάνι Βασσάλο» – Θεατρικός Μονόλογος του Νίκου Πουρλιάρου
Ένας άνδρας που βρίσκεται ανάμεσα σε ζωή και θανατο περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μετενσαρκωθεί. Κατά την φάση μετάβασης εχει αρχίσει να ξεχνάει ποιος ήταν και αρχίζει να μαθαίνει την ζωή του ανθρώπου στο σώμα του οποίου θα μπει. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Τζιτζης.
Διάρκεια: 35′ (3ος όροφος)

21:00 «Piano Solo» με την Μαβίνα Μαρκοπούλου
Ένα μουσικό ταξίδι με solo piano. Γνωστές μελωδίες από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες.
Διάρκεια: 40′ (Bar)

22:00 Alternative electro rock live από τους The Gems
Το alternative-electro rock μουσικό σχήμα με τον αγγλικό στίχο θα παρουσιάσει δικό του υλικό αλλά και διασκευές. (Bar)

23:30 Alternative rock live με τους Lumen Fox
To Alternative rock μουσικό σχήμα με ελληνικό στίχο θα παρουσιάσει δικά του τραγούδια και διασκευές. (Bar)

Κυριακή 02/10

18:30 «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» – Παιδικό Θεατρικό έργο της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο» Αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «Πάρε Ανάσα» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.
Διάρκεια: 50′ (1ος όροφος)

19:30 «Τα Χρώματα της Αρεζίνας» Θεατρικό Αναλόγιο – Μουσική Παράσταση με την Μεικτή Νεανική Ορχήστρα
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Μαγούλας.
Αφήγηση: Τζένη Σακοράφα
Σολίστ: Σπύρος Κανταρέλης (ακορντεόν)
Μουσική: Γιώργος Μαγούλας, Μάνος Χατζιδάκης, Yann Τiersen
Κείμενα: Τζένη Σακοράφα, Χέδερ Ράφο
Βιολοντσέλο: Έφη Πυρπύλη
Πρώτες Κιθάρες: Βασίλης Κανελλόπουλος, Ελένη Κουτσογιάννη, Δημήτρης Μαντζιράκης, Ανδρούλα Κριμιτζά, Ιωάννης Τσέκας, Παναγιώτης Ιορδάνογλου, Νεφέλη Σακοράφα
Δεύτερες Κιθάρες: Λουκάς Μποράκης, Αλέξανδρος Ντέρης, Ιάσωνας Παππάς, Αθηνά Τρυφωνοπούλου, Αλέξανδρος Αθανασάκης
Διάρκεια: 80′ (3ος όροφος)

20:00 Παρουσίαση έκθεσης εικαστικών έργων και χειροτεχνίας της Tatiana Koniak

20:15 «Hall of Femme by SLK» – Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Κακαβούλη
«Το φως φωτίζει την ματιά της. Ο τρόπος που σε κοιτά σε μαγνητίζει. Μήπως θέλει κάτι να σου πει ή το λάγνο βλέμμα της χάνεται γύρω σου χωρίς να έχει κάπου να πιαστεί; Την ψυχή της γυναίκας άβυσσο τη λένε… μήπως και η ματιά της δεν είναι;»

20:15 «Οι βλαβερές συνέπειες του αμνού» από τον Παναγιώτη Μήλα (Στο χώρο των εφημερίδων και των περιοδικών από το 1975, ως γελοιογράφος, ρεπόρτερ, συντάκτης και αρχισυντάκτης. Τώρα στην πολιτιστική ιστοσελίδα catisart.gr). Μια διάλεξη που αναφέρεται στην 11η ημέρα της Δημιουργίας, τότε που ο αμνός του Θεού έχασε το δρόμο του και βρέθηκε εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Τι έκανε τότε ο Πανάγαθος; Πώς αντέδρασαν οι συνεργάτες του; Τι έγραψαν τότε οι εφημερίδες; Ένα παραμύθι που μας φέρνει κοντά στους δημοσιογράφους και ανοίγει διάλογο για τον ρόλο τους.
Διάρκεια: 60΄(1ος όροφος)

21:00 «Βινιέτα» – Χορευτική performance από τις Χρύσα Καρυοφίλλη, Ιόλη Βουνάτσα (Κίνηση / Σύλληψη)
Μουσική Επιμέλεια: Aris Kokou
Διάρκεια: 5′ (3ος όροφος)

«Διδώ» – Χορευτικό Σόλο
Η Βασίλισσα της Καρχηδόνας Διδώ μετά την εγκατάλειψη του Αινεία, χορεύει σπαρακτικά και πετρώνει σε ένα βωμό, φορώντας για πάντα το σκοτάδι. Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Χορεύτρια: Κατερίνα Χριστοφόρου
Διάρκεια: 5′ (3ος όροφος)

«Πρόσγειος πτήση» – Χορευτικό Σόλο
Ένα πουλί-έφηβος σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης από έναν αόρατο κυνηγό, χάνει την αθωότητα του, προχωρώντας στην ενηλικίωση.
Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Φένια Αποστολου
Χορευτής: Κωστής Τσιαμάγκας
Διάρκεια: 3΄ (3ος όροφος)

21:30 Μουσική βραδιά με τους Ολγατάκης
Με δικά τους, ξένα και ελληνικά γνωστά κομμάτια, προσαρμοσμένα στο δικό τους μεσογειακό, ethnic – jazz στυλ (Bar)

23:30 Μουσικό Live με τους The Delay
Δυναμικό αγγλόφωνο Alternative Pop–Rock-Funk συγκρότημα, σε ένα γεμάτο ενέργεια live (Bar)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.